adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (98)

In Constructii, Designeri si Arhitecti, Idei pentru acasa, Romania Mea

Poți avea o casă gata finisată de 105 mp la 52.500 euro. Cum? Din containere

Știu de mult timp de dorința designerului Constantin Alupoaei de-a concepe un sistem modular de case din containere și mai mult, să conceapă primul magazin de designer într-un astfel de spațiu pe care el l-a denumit simplu IzziBox. Constantin este preocupat de folosirea inteligentă a resurselor, iar faptul că sunt circa cinci milioane de containere în lume care nu mai sunt folosite, deși ele sunt în bună stare, i se pare o mare oportunitate pentru cei care-și doresc o casă rezistentă, actuală și confortabilă la un preț bun. În plus, designerul spune că acest sistem modular și-a dovedit eficacitatea în străinătate, unde multe familii au ales să locuiască în astfel de case. Și eu ți-am prezentat pe blog astfel de locuințe de la cele de vacanță, până la cele de locuit. Așa că designerul n-a mai stat pe gânduri, ci a conceput un model pentru a-l putea arăta românilor interesați.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (25)

Am fost și eu să văd cum arată un container amenajat de designer ca spațiu de lucru, ca birou dacă vrei, și mi-a plăcut foarte mult. Și da, îi dau dreptate când spune că poți avea casa ta de vacanță la un preț excelent, dar poți să-ți faci showroom folosind containere (au fost și la noi în Centrul Vechi), poți avea sediu de birouri, atelier de lucru, restaurant, ce vrei tu. Un container maritim suportă deasupra lui greutatea a încă 11 containere, deci da, poți avea un spațiu mult mai mare prin etajare, prin alipire. Imaginație să ai și un designer talentat cum e Constantin Alupoaei. Fiecare container are 15 mp la interior, deci o încăpere de dimensiuni normale. Containerele pot fi decupate, deci se pot crea uși interioare, spații de legătură, pot fi montate tâmplării cu ferestre, deci poți să le consideri ca pe niște ziduri, separarări flexibile ce pot fi ajustate în funcție de nevoi.

În Chitila, unde are expus IzziBox, am stat și eu la interior, am văzut cum a finisat totul și am ascultat cu atenție ceea ce mi-a povestit despre instalații. Containerul său este gândit în varianta de independență energetică, dar la fel de bine o locuință de genul acesta poate fi racordată la infrastructura centralizată. IzziBox, așa cum l-am văzut eu, gândit ca spațiu de lucru și showroom de designer, are panouri solare, montate deocamdată în spatele containerului (urmează a fi puse deasupra unde va exista și un acoperiș verde, cu plante), iar de la panouri energia este înmagazinată într-o baterie. Apa este gândită a fi colectată în urma precipitațiilor pentru a fi folosită pentru igienă (spălat pe mâine, apă pentru wc), iar wc-ul poate fi unul independent, de tip chimic, pentru care se folosesc substanțe speciale care anihilează mirosul. Containerul IzziBox este gândit ca birou și magazin de prezentare, dar pentru o casă de vacanță în locul unde e bateria panourilor solare poate fi montată o chicinetă.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (19)

Mi-a plăcut soluția de amenajare, pereții fiind foarte bine izolați cu vată bazaltică și toate foliile atincondes necesare, iar la interior e placaj de plop, care conferă o ambianță caldă și plăcută (placajul este de la Holver). Tot din același placaj designerul a conceput și mobila, una care în zona de ședere este gândită multifuncțional, cu un blat de lucru ce coboară peste canapea (tapițeria canapelei executată la EverArt). Sub șezutul canapelei este un spațiu de depozitare. Într-un colț al camerei este prevăzut loc pentru coșul de evacuare al unui mic godin. De asemenea, sistemul de blat rabatat poate fi adaptat pentru un pat suspendat rabatabil, asta pentru cine se gândește la container ca la o casă de vacanță. Zona de wc-ul este separată prin intermediul unei uși culisante, realizată tot din placaj.

În privința costurilor Constantin Alupoaei spune că poate furniza un container la gata, așa cum îl poți vedea în varianta făcută de el, cu instalațiile trase, dar cu pereți din gips-carton și nu placaj la 7500 de euro. Deci, poți considera o cameră de 15 mp gata finisată și echipată, izolată și cu tâmplăria aferentă (tâmplăria de aici este din alumniu). Practic, dacă vrei o casă de 105 mp o poți avea la prețul de 52,500 euro, adică 7 containere, fiecare la prețul de 7500 de euro. În acești bani nu intră și mobila de interior, dar ai toate finisajele și proiectul asigurat de către designer.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (98)
Așa arată proiectul IzziBox și așa va arăta la final și containerul expus în Chitila. Acum designerul lucrează pentru crearea structurii pergolelor, jardinierelor și pentru grădina verde de pe acoperiș.

Dacă te întrebi care cum sunt încadrate juridic aceste construcții din păcate n-am cum să-ți dau un răspuns clar pentru că fiecare primărie interpretează diferit legile în vigoare. Unele autorități locale încadrează astfel de construcții la capitolul locuințe temporare, altele te obligă să procedezi ca pentru orice altă construcție, respectiv să urmezi toți pașii necesari pentru a obține autorizația de construire. Cert este că nu e greu să faci așa ceva, iar costurile sunt clare. Da, e nevoie de o mică fundație, mai exact o placă de beton care să susțină construcția și asta pentru că la noi există un vid legislativ, nu e reglementată pratic situația pentru fundații pe piloni. Pentru o astfel de construcție din containere ți-ar fi suficient și patru piloni în colțurile lui, dar e mai sigur din punct de vedere al avizelor să torni placă.

Am fost, am văzut și mi-a plăcut cum e realizat totul. Partea surprinzătoare este că odată ce ai închis ușa sau fereastra, e foarte liniște la interior. Etanșeizarea se simte imediat mai ales la nivel fonic. Designerul spune că oțelul din care sunt făcute containerele ecranează radiațiile de la antenele gsm sau radar, deci ești protejat complet. Ideea este în felul următor: poți avea o astfel de casă și pentru a te lămuri dacă îți place sau nu, musai trebuie să vezi cu ochii tăi propunerea lui Constantin Alupoaei. Numai după ce mergi acolo și stai să vezi spațiul îți poți imagina cum ar arăta să-ți compui casa din containere. Uite, pe site-ul designerului www.izzidesignbox.com ai să vezi date despre conceptul lui, dar și alte obiecte pe care le creează. Dacă vrei să iei legătura cu designerul Constantin Alupoaei o poți face la tel 0723.031.196 sau pe mail office@izzidesign.ro. Mai jos ți-am postat un filmuleț în care vezi cum arată spațiul și afli de la designer mai multe informații. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (20)

Așa arăta containerul când a fost adus pentru a fi transformat. El a fost complet izolat și îmbrăcat, atât la exterior, cât și la interior.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (22)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (23)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (24)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (18)

În decupajul pentru hornul gândit pentru godin se mai poate vedea cum arăta containerul.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (1)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (13)

Pe raft poți să vezi prima machetă a IzziBox realizată din carton și de asemenea alte obiecte create de către designerul Constantin Alupoaei.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (14)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (2)

Masa Surf este creată de designerul Constantin Alupoaei și i-a găsit perfect locul aici.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (3)

Deasupra canapelei există un panou rabatabil care poate servi ca masă de lucru.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (4)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (5)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (9)

În spatele mesei se află un corp de mobilier care maschează în stânga bateria panourilor solare. Pentru cine își dorește chicinetă, în locul mobilierului alb poate fi amplasată una. Mai departe ușa culisantă din dreapta este cea de la wc, un spațiu care este folosit și pentru depozitare în prima sa parte.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (7)

Ăn zona mesei sunt corpuri de iluminat create de designerul Constantin Alupoaei, Bull Light și Ma Frend.

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (16)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (6)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (17)

Mi-a plăcut bagheta luminoasă creată de designer dintr-un profil de închidere din lemn la interiorul căruia a plicat o bandă LED. Dacă întoarce profilul, lumina este direcționată în jos, daca-l întoarce, totul devine mai discret. O soluție simplă și ingenioasă!

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (12)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (15)

adelaparvu.com despre case din containere, IzziBox, designer Constantin Alupoaei (100)

18 raspunsuri pentru Poți avea o casă gata finisată de 105 mp la 52.500 euro. Cum? Din containere

 1. Ana spune:

  Am crezut ca scopul folosirii containerelor pentru spatii de locuit este si minimizarea costului, pe langa acela de a avea o locuinta ecologica. Ei bine, exemplul de mai sus subliniaza exact contrariul.

  • Monica Richard spune:

   Ai dreptate ,Ana. 52 000 EU??? ce sa coste atat??
   Nici 5000 EU nu costa ceea ce am vazut. Profund dezamagita

  • Adela Parvu spune:

   Pai daca vrei sa ai toate instalatiile, finisajele gata, tamplarie de calitate, izolatie etc., sa ai si manopera inclusa, ei bine toate astea costa. Cred ca pretul s-ar diminua daca aceste containere ar fi mai la indemana, adica pentru cei care locuiesc in orase port. Constantin ne-a dat un pret final, cu toate cele necesare incluse si le-a dat dupa ce a experimentat pe propria-i piele.

   • Eu am facut o casuta de lemn de 20mp plus terasa, terasa inclusa in acoperis cu izolatie vata de sticla la interior si lambriu, toate instalatiile, baie, gresie faianta, acoperis, terasa, fosa, , semibeci pt hidrofor, cu undeva la 15000E la cheie, in regie proprie…

  • Ionel Pascaru spune:

   Cu un container, sau doua-trei nu economiseti mare lucru dpdv financiar! Sunt ecologice deoarece reciclezi o suprastructura si o adaptezi propriilor nevoi. E clar ca e necesara o structura de sprijin (de obicei din beton-armat, dimensionata la terenul pe care se construieste) . Apoi, instalatiile, racordurile la utilitati, finisajele, etc, necesita o investitie ca la orice locuinta!

 2. Clara spune:

  Mi se pare o idee buna pentru casa in zone in care solutiile clasice nu pot fi implementate…la mare de exemplu unde nu ai utilitati…dar ai teren si vrei sa te trezesti cu soarele iesind din apa…..pui containerul acolo si faci o terasa mare…ca-n filme!!! Se poate, nu?

 3. daniela spune:

  mie mi se pare cam scumpa solutia… e frumoasa , si probabil e si REALA varianta de cost…de obicei constructorii spun un pret si in final iese dublu…dar e o varianta de luat in considerare…depinde ce vrei si unde o amplasezi…

 4. Dragos spune:

  pretul de 55000 euro este pentru 105 mp nu pentru 1 container !!!!

  • Ana spune:

   Am inteles corect preturile, articolul este scris foarte clar, pretul per container vehiculat de IzziBox este cel exagerat. Se gasesc oferte de containere si preturi per amenajare, doar un pic de due diligence sa faci pe internet. Sunt sute de amenajari postate in toate revistele americane de exemplu, un container costa de la cateva sute de dolari si urmeaza ce poti sa adaugi pe acel container. Evident o amenajare interioara poate costa cat iti este bugetul! Eu discut de pretul de baza al containerului.

 5. Max spune:

  Pretul pe piata in Romania pentru containere navale brute este de la 1500 la 2300 euro fara TVA. Piata este controlata de patru operatori. Transportul din depozite la prestatori este in medie de 1,3 euro km, platit dus intors. Asadar, Ana, cand gasesti ceva de sute de dolari sa ne spui si noua.

 6. mihailescu spune:

  dar unde sunt cei 100mp?

  • Adela Parvu spune:

   Carmen, am facut un calcul ca sa-ti dai seama cat ar veni la 100 de mp. Deocamdata Conctantin Alupoaei a facut un singur contaciner ca sa poata arata gradul de izolare, finisare, modalitatea de compatimentare, de inserare a tamplariei ferestrelor etc. Daca pentru un container la gata, care are 15 mp, pretul este de 7500 euro la 105 mp pretul este de 52.500 euro.

   • Cantir Ion spune:

    Foarte buna intrebarea domnului sau doamnei Mihailescu, in contextul in care ideea pe care doriti sa o sugerati in titlu nu se regaseste in continutul textului. Mai exact, faceti referire la posibila realizare a unei constructii din mai multe containere pentru obtinerea unei suprafete de 105mp si ne dati si un pret exact de 52.500 de euro, nici mai mult nici mai putin. Insa abordati situatia unui singur container realizat de colegul dvs. Constantin Alupoaiei. Daca tot ati inaintat acest titlu, pe care eu personal il consider ca duce cititorul neavizat in eroare, ne puteti raspunde va rog la urmatoarele intrebari care apar in cazul realizarii unei case din astfel de containere, si daca in urma rezolvarii echitabile a lor, va va reesi acelasi rezultat la calcul:
    1. Bine-nteles prima problema este izolatia, atat termica, cat si fonica. Cum trebuie aplicata corect si de ce, la interior sau la exterior? Poate suna ciudat varianta de izolatie la exterior pentru ca trebuie protejata suplimentar mai ales daca e realizata din vata minerala. Dar ma intreb daca se aplica la interior nu se diminueaza prea mult spatiul util, nu se formeaza condens, in jumatatea rece a anului, pe partea interioara a tablei metalice care sa duca la acumulari de apa si la aparitia igrasiei?
    2.Cum se realizeaza accesul pe veticala, cat putem decupa din tabla superioara pentru a dispune o scara, ne limiteaza oare la anumite tipuri de scari, elicoidale de exemplu care sunt potrivite pentru spatiile inguste dar problematice in utilizare? Oare daca implica sustineri suplimentare, aceasta solutie mai este viabila in fata unei solutii pe structura metalica obisnuita care sa o poti modela cum doresti inca din faza de proiectare? Eliminam din calcul solutia de acces exterioara, pentru ca discutam de situatia ipotetica a unei case unifamiliale.
    3.Cum rezolvam spatiile mari de exemplu cele pentru living? Se pot decupa, desigur, pe anumite laturi containerele respective si imbina intre ele , dupa care trebuie sa dam goluri mari pentru iluminat, si ma intreb daca mai ramane ceva din containerul respectiv, daca, si imi pun din nou aceeasi intrebare, solutia pe structura metalica nu va fi din nou mai avantajoasa?
    4.Cum izolam fonic planseele, in cazul suprapunerii lor, stim ca pentru a absorbi socul mecanic avem nevoie de masa si implicit densitate lucru pe care il rezolva planseele clasice din beton de minim 13cm, asa cum prevede legea?
    5.Cum rezolvam cu inaltimea libera minima impusa de lege de 2.55m pentru locuinte, in conditiile in care observ ca majoritatea containerelor au in jur de 2.45m dimensiune verticala exterioara, deci in urma aplicarii izolatiei superioare si inferioare aceasta dimensiune scade semnificativ?
    Si astea sunt doar cateva probleme care pot aparea si care ar ridica costurile mult peste suma precisa indicata. Mai sunt multe intrebari legate de prinderea intre ele, in fundatii, de modul de suprapunere si multe altele, dar acestea sunt mai mult sau mai putin legate de latura dvs. de activitate. Va multumesc pentru atentie si voi astepta cu nerabdare raspunsul dvs.

    • Adela Parvu spune:

     Dragă Ion, la toate aceste întrebări îți poate răspunde Constantin Alupoaei tel http://www.izzidesignbox.com/#contact
     Am scris în titlu despre ce se poate obține pentru că majoritatea oamenilor nu-și pot închipui o casă completă din containere. În plus, și eu am fost curioasă cât ar costa o astfel de casă la o suprafață mai generoasă și am primit răspunsul vizavi de sumă ca cel trecut în titlu.

     • Cantir Ion spune:

      Am facut acest lucru, chiar inainte de a posta comentariul respectiv. Problema este alta si e legata strict de corelarea titlului cu continutul textului articolului dvs., mie personal nu mi se pare corect sa vehiculati un pret pentru o constructie ipotetica, atata timp cat nu ati realizat macar proiectul ca sa cunoasteti cat ar costa intradevar constructia respectiva. Si v-am dat cateva exemple de probleme care pot aparea si care pot schimba mult suma obtinuta de dvs., printr-un calcul cel putin sumar, de 52.500, citez „am facut un calcul…Daca pentru un container la gata, care are 15 mp, pretul este de 7500 euro la 105 mp pretul este de 52.500 euro.”. Dupa care, in comentariul de mai jos, spuneti ca suma respectiva v-a fost comunicata, citez „am primit răspunsul vizavi de sumă ca cel trecut în titlu”, deci care din afirmatii este corecta? Dupa mine titlul mai aproape de adevar ar fi fost:
      Poti avea o casa gata finisata de 105 mp la 52.500 euro. Cum? NICICUM!

 7. dw spune:

  Cele 2 module photovoltaice din poza produc 0 in momentul cand e facuta poza pentru ca ambele sunt in umbra.

  • Adela Parvu spune:

   De ce nu mergi tu acolo sa vezi cu ochii tai, inainte sa-ti dai cu parerea doar privind pozele? Iti garantez eu ca produceau electricitate pentru ca altfel nu aveam nici cum sa-mi incarc telefonul, dar nici cum sa prind lampile de la interior 🙂 Si nu uita ca panourile fotovoltaice sunt legate la o baterie care se incarca 🙂

 8. Raluca Tamasan spune:

  Buna ziua,
  Puteti sa-mi sugerati firme din Romania care livreaza si amenajeaza asemenea containere? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *