Am mai scris despre case din containere și am văzut mai multe proiecte interesante, dar îți spun sincer că m-am gândit că ele ar fi pentru cupluri tinere, fără copii sau că ar merge ca și case de vacanță. Însă ceea ce mi-a atras atenția la proiectul arhitectului brazilian Jorge Siemsen este combinația dintre zidărie și containere, una surprinzătoare, dar practică și inedită. Proprietarii sunt însă la fel de speciali ca și casa lor. Au ales să trăiască cât mai natural și ecologic posibil și stilul lor de viață i-a ghidat înspre această alegere, de a-și face o casă din materiale recuperate și una cu suprafață mică, exact cât au nevoie pentru ei și cele trei fetițe ale lor. Dar hai să-ți spun mai multe.
Ideea casei a pornit din dorința lui Rafael (43 de ani) și a soției sale Ana (33 de ani) de-a începe să trăiască cât mai sănătos posibil și pentru a le oferi copiilor lor o viață liberă, aproape de natură. Așa că în urmă cu doi ani, când a moștenit o fermă de la bunicul său, cei doi au luat decizia de a se muta la țară, unde deși exista o casă veche în stil colonial, au ales să construiască una confort personalității lor. E adevărat că Rafael este inginer zootehnist și știe multe despre animale, dar și mai multe știe că dacă cunoști sursa alimentelor șansa să fii mai sănătos și să te bucuri de viață este mult mai mare. Apoi, conform filozofiei lui de viață, e mai corect față de natură să refolosești lucruri care ar ajunge să zacă pe te miri unde. Pe terenul fermei a dat peste construcții vechi prăginite de la care a recuperat o parte importantă din piatra care compune acum parțial casa. De altfel, cererea către arhitect a fost clară – cât mai puține materiale cumpărate, cât mai multe recuperate.
Arhitectul a prevăzut un proiect interesant, o casă situată în pantă cu o parte de zidărie ce adăpostește la interior bucătăria și baia, deci spațiile umede, și restul casei din două containere cumpărate de Rafael din portul Santos. Suprafața casei este de 130 mp și este organizată pe două niveluri, demisol și etaj să-i spunem, având în vedere situarea în teren. Deși, este o locuință, în opinia mea, normală ca și dimensiuni, este foarte plăcut amenajată și gândită în raport cu perisajul din jur, unde mai pui că are și piscină înglobată la nivelul terasei. Rafael spune că cel mai mult îi place faptul că are parte de lumină naturală din plin, grație ferestrelor ample, unele situate chiar la capetele containerelor.
Izolația casei este de fapt izolația containerelor, iar cei doi soți spun că ea este suficientă. În privința zgomotului produs de ploaieRafael spune că nu doar că nu-l deranjează zgomotul, dar chiar îi place și îl relaxează. Știi cum e, fiecare cu visurile și așteptările sale. Această familie și-a dorit să simtă libertatea, să se bucure de lumină și peisaj și să le ofere copiilor experiențe de neuitat, dar să se simtă protejați, să fie aproape de părinți și la propriu și la figurat. Oricum, o casă cu totul atipică care este un exemplu că materialele vechi, fie ele și containere, pot fi refolosite în mod inteligent. Sper să te inspire și pe tine!
Mi se pare ca arată superb. Am văzut multe case frumoase, dar aceasta e atât de bine integrată in natura ( fie si din containere ) si atât de simpla ca iti taie răsuflarea. Da așa da . O casa care se integrează in natura nu o agresează prin forma , volum , mărime. Îmi place.
Probabbil cea mai frumoasa casa din containere pe care am văzut-o.
foarte frumoasa, dar ma intreb daca se poate locui iarna in aceste containere
Au imaginatie bogata oamenii, este ingenioasa toata constructia. Ma intreb insa unde este baia, nici nu cred ca exista. Nu ar renta sa faci o baie intr-o baraca.
Ca de obicei, arhitectii brazilieni exceleaza. Avand in vedere conditiile climatice favorabile, ideea este minunata.
Extraordinar! Cam cat costa un container? Iarna se poate locui?
Nu, nu m ar deranja sa am o asemenea casuta. Dimpotriva, mi se pare fascinanta combinatia dintre temelia clasica si etajul nonconformist. :). Nu vad de ce n ai putea sa organizezi si o baie in ea 😉
Living spatios, dormitoare mici. Perfect de-acord
Buna ziua tuturor si mai ales tie, doamna Adela Parvu. Este interesant ceea ce fac arhitectii in ultima vreme. Exista chiar un trend in constructia de case de locuit permanent sau in case de vacanta, este folosit orice spatiu, incepand de la copacii din padure sau din gradina din spatele casei pana la containere(in acest caz), carute cu coviltir, rezervoare metalice mari, mori abandonate, garaje si, lista merge mai departe.
Trendul este regasit foarte des in Marea Britanie si Statele Unite dar face furori in intreaga lume. Cand numarul populatiei la scara globala creste necontenit cred ca aceasta tendinta
este binevenita.
Foarte interesant acest concept. Imi imaginez cum ar putea arata o astfel de cladire intr-un cadru natural mult mai frumos, din Romania, unde cabana sa fie inconjurata de o livada, care urca in spatele cladirii, pe un versant molcom, cu conifere in varf, si de unde poti privi piscuri inzapezite.
Containerele ar putea fi o solutie foarte buna pentru casele de vacanta.
Multumiri Adelei.
F frumoasa dar fara 60-80 mii euro nici vorba sa faci asa ceva.Iar treba cu „containere”in cazul de fata este cam fortata,intrucat sunt multi oameni care traiesc efectiv in containere fara a avea nici a 10 a parte din ceea ce se vede aici.
Felicitari pentru blog! De foarte multa vreme cochetez cu ideea unei locuinte construite din containere si am reusit sa strang foarte multe informatii despre ceea ce inseamna o asemenea cas . Pretul cerut de unele firme cu case la cheie din containere este exagerat! Sa dai 45000 euro pe o casa din patru containere de 6 m lungime este cam neinspirat in conditiile in care un container de asemenea dimensiune costa pana in 1500 de euro! Cu toate amenjarile pe care le fac (daca va uitati in poze materialele folosite sunt slabe calitativ) o asemenea casa nu poate costa mai mult de 10000-12000 de euro! Ba mai mult se pot cumpara doar cadrele de container care costa mult mai putin (pe dimensiunea de 6 m costul este de 750 de euro + TVA). Pentru cei interesati de astfel de constructii gasiti pe acest site http://www.containerhome.info 136 de proiecte de case toate construite din containere.