adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (4)

In Design Interior, Idei pentru acasa

Reușită extindere a unei case vechi

Mi-a plăcut cum arată această casă și n-aș fi crezut că e vorba despre o renovare la mijloc. Aș fi spus că așa a fost concepută din start. Dar extinderea vechii case a fost făcută ingenios ținându-se cont de nevoile actualilor proprietari. Inițial, casa construită în perioada interbelică era într-o stare avansată de degradare, dar cei care s-au mutat aici s-au îndrăgostit de aspectul romantic al casei și și-au dorit ca ea, chiar dacă va fi modernizată, să păstreze șarmul arhitecturii de început de secol XX. Eu zic că au reușit cu ajutorul unui arhitect talentat să ajungă la casa mult visată, poate chiar să arate mai bine decât arăta inițial.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (1)

Pe lângă lucrările de refacere a acoperișului și de consolidare a zidurilor, parterul a fost reconfigurat în măsură în care a permis structura de rezistență. Extinderea s-a făcut către grădina generoasă, respectiv construcția unei terase închise, care poate fi folosită și ca seră. Această extindere însă aduce multă lumină naturală la interior și este binevenită nu doar pentru aspectul casei, ci și pentru calitatea aerului și luminozității casei.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (4)

De asemenea, ai să vezi și în schițele comparative de dinainte și după modificare, spațiul dedicat zonei de zi a fost lărgit prin desființarea a două uși interioare și zidurilor ce le încadrau. La prima vedere nu pare o transformare majoră, dar crede-mă că o astfel de intervenție schimbă mult atmosfera de la interior, numai dacă iei în considerare lumina naturală care ajunge acum din plin înspre centrul casei. Desigur că o astfel de soluție n-ai cum să o găsești singur sau să o faci fără un pln bine gândit de un arhitect.

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (14)

Stânga – schița inițială a parterului. Dreapta – schița cu modificările parterului după renovare.

Proprietarii au avut ocazia să trăiască mult timp în Franța și aerul romantic al caselor de acolo l-a cucerit. Așa că, având și multe piese de mobilă moștenite și altele cumpărate din magazinele de antichități, a găsit în această casă locul perfect pentru a se bucura de ele. Decorul interior este o combinație de stiluri, între rustic și clasic. Deși casa este practic nu doar renovată, ci și modernizată la nivelul instalațiilor, finisajelor și dotărilor, modul cum este ambientată te transpune într-un decor cu parfum de altădată. Mi-au plăcut mult locul terasei înschise, dar și modul cum arată intrarea în casă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (5)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (12)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (6)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (8)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (9)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (13)

adelaparvu.com despre casa veche renovata, Foto Andrzej Pisarski (7)

5 raspunsuri pentru Reușită extindere a unei case vechi

  1. Elena MB spune:

    Sunt de apreciat toti cei care au astfel de initiative, de a transforma casele vechi in adevarate oaze de liniste si confort. Se pare ca a trecut isteria daramarii a tot ceea ce este vechi, dar care are in spate o poveste. S-au cam saturat oamenii (cei care apreciaza cu adevarat frumosul) de constructiile sterile si lipsite de acea doza de „caldura” necesara unui camin autentic. Felicitari proprietarilor!

  2. […] Adela Parvu Mi-a plăcut cum arată această casă și n-aș fi crezut că e vorba despre o renovare la mijloc. […]

  3. […] poți extinde o casă simplă din lemn astfel încât aspectul final să arate atragător și contemporan? Am găsit o […]

  4. rodica spune:

    calda si primitoare. Felicitari proprietarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *