adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (1)

In Artisti, artizani, handmade, Mobila, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

De senzație mobilierul din dantelă făcut de Silvia Junjan

Silvia Junjan este din Satu Mare și are o mare pasiune – să croșeteze. Dar știi cum sunt vremurile, căci ce era odată la modă cu dantele puse pe sub bibelouri ori cusute frumos de cearșafuri nu prea se mai caută, însă maiestria, răbdarea și talentul necesare acestui meșteșug își găsesc noi moduri de exprimare. Și ai să afli imediat cum. Până atunci să-ți mai spun despre Silvia puțin, căci nu degeaba a ajuns să facă lucruri deosebite. Fiicele ei, Cristina și Lavinia sunt absolvente de arte plastice, iar ea ca mamă a învățat mereu de la ele. Au avut casa plină de picturi, desene, obiecte artistice, iar Silvia și-a ascultat fetele, a citit, s-a informat. Ba chiar a deschis împreună cu ele o asociația familială și făceau diverse obiecte frumoase. Asta până când fetele ei au plecat, Lavinia fiind o pictoriță de succes la Londra, unde lucrările ei se vând bine și în mod constant, Cristina are și ea viața ei, iar fiul Silviei a plecat și el la Timișoara, unde și-a găsit o slujbă bună. Însă au rămas la fel de uniți cu toții, chiar dacă fiecare și-a găsit drumul. Rămasă singură, Silvia (mai jos în foto cu o carte în mână) și-a luat croșeta și a început să facă dantele. Din pasiunea, din plictiseală, nu mai știe nici ea, dar cert este că timpul îi trecerea mai repede și într-un mod plăcut până când…

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (2)

Până când Silvia s-a dat pe net, ca să spun așa, și a descoperit obiectele create de designerul olandez Marcel Wanders, ale cărui piese, cum ar fi cele din colecția Crochet, i-au aprins imaginația. Da, arătau ca și cum ar fi fost realizate din dantelă, ori ea avea așa ceva din plin. Și-a spus că ar merita să încerce să facă mobilier din dantelă, așa că s-a gândit la o soluție de a rigidiza bumbacul croșetat în elaborate dantelării. S-a sfătuit cu fetele ei și după multe încercări și dantele sacrificate a reușit să obțină formula magică. A comandat pentru asta rășini speciale din străinătate, costisitoare, dar de calitate, cu ajutorul cărora a reușit să fixeze foarte bine dantelele ei. Silvia spune că și calitatea bumbacului contează, căci dacă nu e 100% natural rășina reacționează și rezultatul final nu arată bine. A creat forme din carton peste care a așezat dantela, apoi a rigidizat-o prin aplicarea rășinii. Este minunat cum arată la final, căci ai impresia că este în continuare dantelă, dar nu-ți explici cum poate sta fixă și să poată fi curățată atât de ușor.

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (9)

Silvia spune că nu vrea să se oprească la cele câteva piese pe care le-a creat, ci că-și dorește să dezvolte un proiect pentru comunitatea din jurul ei. La Satu Mare sunt multe doamne trecute de 50 de ani cărora le place să croșeteze, așa că Silvia se gândește că pe viitor să le provoace pe aceste doamne să facă dantele care să devină mobilier. Este fabulos cum pot să arate aceste lucrări! Mi-au plăcut la nebunie, mai ales ramele de oglinzi, abajururile, dar și măsuța și fotoliile sunt de senzație. Parte bună este că această rășină le face suficiente de rezistente nu doar pentru a te putea folosi de ele în mod obișnuit, adică să te așezi fără emoții pe fotolii ori să folosești măsuțele, ci le poți scoate fără probleme la exterior, deci să le ai ca și mobilier de terasă sau grădină. Felicitări Silvia! Uite, dacă vrei să dai de ea sau să comanzi piese făcute din dantelă vizitează-i site-ul www.jsartdesign.com ori sun-o la numărul de telefon 0756.365.643. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (15)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (14)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (13)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (1)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (3)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (12)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (11)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (4)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (6)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (7)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (5)

adelaparvu.com despre mobilier crosetat, Artist Silvia Junjan, jsartdesign (8)

 

27 Responses to De senzație mobilierul din dantelă făcut de Silvia Junjan

 1. Aurora spune:

  foarte frumos si inedit.

 2. Maria spune:

  Ceva de vis, ca n basme. Felicitari.

 3. laury spune:

  Fabulos!!! Dar cum rezista la praf? Rasina le face impermeabile? Multumesc si mult succes pe viitor!

 4. elena spune:

  Superbe!

 5. briela spune:

  Doamne, ce minunatie! Cat talent, dar mai ales ce volum de munca! Si eu crosetez, dar nu mi-am imaginat niciodata ca poti face ceva atat de rafinat. Toata stima doamnei si multumesc, Adela!

 6. Nela spune:

  Foarte frumoase!

 7. Andreea R. spune:

  Deci sunt superbe! Pana si o singura piesa de genul acesta poate sa iti lumineze casa! 🙂

 8. Iuly spune:

  superb! la asa ceva nu m-am gandit niciodata. lucrari de arta. Felicitari doamnei Silvia si tie Adela, pentru articol!

 9. Horatiu Foca spune:

  Casa Foca e incantata de aceste produse artizanale, in intregime. Eu personal, Horatiu, care am crescut la Baia Mare primii 7 ani din viata, m-am simtit invaluit de mirosul si caldura casei copilariei. Pentru aceasta amintire atat de vie iti multumesc Adela, stii, exista momente cand devii dintr-o data fericit – pentru mine asta a fost unul dintre ele.
  Iar pe dna. Silvia Junjan am s-o recomand fiecarui client de-al nostru care cauta ceva veritabil romanesc, care are nevoie de caldura, traditie si familiaritate intr-o casa de obicei neutra.
  Un weekend fabulos va doresc,
  Cu stima,
  H
  0722600887

 10. Simona spune:

  Doamne ce minuni……

 11. Rodica spune:

  Superbe! Felicitari doamnei!

 12. Iuliana spune:

  Sunt superbe. Cand termin casa, voi comanda o masuta si o rama de oglinda! Am zis 🙂

 13. Radu spune:

  Sunt deosebit de frumoase, aproape ireale. Mult noroc Silviei in proiectul ei ! 🙂

 14. Magda spune:

  mereu mi-a fost teama ca intr-o buna zi nu mai e nimic de inventat in ceea ce priveste lucrul de mana, ca vom relua doar modelele vechi….Draga Adela ai reusit sa ma surprinzi a nu stiu cata oara si iti multumesc pentru stradania de a ne impartasi lucrurile deosebite pe care le descoperi

 15. Mariana spune:

  In primul rind felicitari pt. realizari. Ceea ce faceti este deosebit de frumos, si frumosul intotdeauna de binedispune. Si eu sunt o pasionata in ale crosetatului. dar mie imi place sa fac mai ales palarii.Nu am facut prea multe modele, dar sper sa avansez. Va urez spor la munca si multe realizari frumoase in continuare.

 16. carmen spune:

  Superb! Mulțumim Adela pentru toate lucrurile minunate pe care ni le prezinți. 🙂 O zi frumoasă!

 17. Andreea Panait spune:

  Dar preturi?

 18. alazaroaie maria spune:

  superbe, de vis, felicitari d-nei Silvia <3

 19. […] După multe încercări și dantelă sacrificate, a reușit să obțină formula care să întărească bumbacul, cu ajutorul unor rășini speciale, comandate din străinătate, după cum a povestit jurnalista Adela Pârvu, pe blogul ei. […]

 20. Mariana Oancea spune:

  MI -NU -NA- TE !!!! „Rasfoind” FB-ul am mai vazut cate ceva ( si mie imi place sa crosetez si caut idei). M-am tot intrebat cum de sunt „rigide”. Felicitari doamna Silvia si putere de munca! Multumesc Adela!

 21. Panacris spune:

  Superbe. Felicitari!

 22. Andrada spune:

  Ce fel de rasini a folosit?

 23. […] cremurilor, lăsând loc spectacolului. Detaliile sunt și ele cuceritoare, de la micile brâuri de dantelă ce decorează etajera din bucătărie la lustrele cu cristale colorate ori picturile pe noptierele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *