Când stai cu chirie n-ai posibilități să modifici nimic ca și organizarea interioară și s-ar putea să te trezești că acest lucru nu e doar o chestiune estetică, ci chiar o nevoie. Da, cum ar fi cazul a doi tineri care ajung părinți și care trebuie să găsească o soluție de ambientare pentru bebelușul lor în locuința de două camere care este închiriată. Sunt însă unii părinți tineri care au o viziune și o abordare cu totul ieșită din comun față de alții. De data aceasta am ales să-ți prezint un cuplu creativ din Australia – ea designer, el arhitect și metoda lor de-a crea copilului lor propriul univers în livingul locuinței închiriate. Dar hai să-ți spun mai multe.
Când cei doi au găsit apartamentul de față cu două camere, le-a plăcut enorm locul unde era situat, spațiul amplu și luminos al livingului, plus terasa. De pe un hol deshisc către camera de zi se ajunge într-o cameră amplă, la rândul ei comunincând cu bucătăria. Au personalizat pe gustul lor ambientul cu obiectele pe care le dețineau sau le-au primit de la prieteni cel puțin la fel de talentați ca și ei. Astfel de la mici piese de mobilier (cum ar fi scaunul Grandfather’s Axe) la obiecte de design (covorul de la Loom) și lucrări de artă (sculpturile împletite de ceramista Sophie Moorhouse Morris), iar la bucătărie au tratat totul cu o singură culoare (și ce culoare deosebită!) pentru ca ansamblul să pară unitar. Dar nu s-au gândit că va fi locuința în care vor ajunge să fie o familie, însă s-a întâmplat și nu au vrut să se mute pentru că le place mult apartamentul.
Soluția lor de-a crea bebelușului o cameră în cameră a venit natural, cu gândul la viitoarea lor casă. Da, au construit o mini încăpere sub formă de casă, deci au tratat noua funcțiune ca pe un obiect. Astfel, au evitat să facă compartimentări, să reamenajeze cu tot ceea ce implică schimbat finisaje și retrasat instalații, ci pur și simplu au creat o structură care să ofere intimitate și toate lucrurile bebelușului grupate într-un singur loc. Mai mult, soluția lor arată și bine din punct de vedere estetic pentru că spațiul zonei de zi a rămas la fel de plăcut ca și înainte, ca o oază cu plante verzi, doar că acum au cea mai mare piesă de design din casă aici, respectiv camera bebelușului. Mi-a plăcut tare mult ideea aceasta simplă, dar de mare efect. Și știi de ce? Pentru că m-am gândit la toți părinții care și-ar dori să împartă, spre exemplu, o cameră între doi frați. Sau la cei care și-ar dori un spațiu de birou undeva prin casă, dar nu știu cum să organizeze totul. Ei bine, ideea asta cu încăperea necesară și dorită ca o căsuță s-ar putea să-i ajute. Sper să te inspire și pe tine!
Este fantastic
Mda, mai departe de dormitorul lor nu putea sa-l puna? Vad ca aranjamentul pt micut este pe langa intrare, treci prin living, apoi dai proabil si in dormitor… Ca mama, va spun ca in primele 6 luni un copil trebuie atent monitorizat, nu doar cu aparat radio, ci efectiv sa vezi daca respira, daca nu s-a inecat etc. Poate muri daca il lasi si pleci sa dormi in alta camera.
Oana, mie ideea de casuta ca si camera mi se pare foarte tare, in rest, cat de departe este de dormitorul parintilor asta priveste pe fiecare. Asa cum orice copil pe lumea asta este unic, asa e si cu modul in care este crescut si educat si aici nu ma bag si nu-mi dau cu parerea. Cred ca fiecare parinte face cum crede ca este mai bine. Chiar daca am opinii diferite, mai ales ca sunt mama de gemeni, ma feresc sa judec cum procedeaza alti parinti.
Hmm, arată foarte bine și îi înțeleg de ce nu au părăsit apartamentul pentru unul mai mare. Însă la noi e exclus așa ceva din lipsa spațiului. Două camere la noi nu sunt nici pe departe la fel de spațioase cum sunt în alte țări. Cât despre copil în altă cameră, nici nu se pune problema! El ar trebui să doarmă în acelasi pat cu părinții cel puțin în primul an de viață, nu lăsat singur ca pe un obiect în altă cameră! Dar asta ține de fiecare cuplu în parte si de educația pe care o au părinții!
ce ma nedumereste pe mine e faptul ca in unele poze plantele apar pe peretele cu usa casutei iar in alte poze apare un fel de pat in fata ferestrei, adica in locul plantelor care si-au schimbat pozitia.
au schimbat decorul pentru fiecare poza? ca sa para totul mai frumos si eu sa „sufar” de necaz?
Patratel, imaginea unde se vede casuta cu totul din living, dar unde e mai dezordine, este o poza facuta inainte de finalizarea cu totul a proiectului.
Induiosator: cred ca este primul bebe cu o casa proprietate! Vad ca are o ferestruica spre lumea mare si deja a facut un pas important… Ma duce cu gandul la o colega care a plecat impreuna cu fiica-sa, dupa un roman „marinimos” in America. Tipul ii daduse celei mici o debara fara aerisire, unde pusese o saltea si un birou minuscul. Prin comparatie, cei din articol sunt originali — nu cred ca si-au pasat odorul ca pe un obiect, au dezvoltat un proiect-pilot si arata ca se poate. Unii parinti, de pe aici, aveti idee in ce conditii s-au format Enescu si Creanga? Pace voua!
Buna seara. Numele meu este Ana locuiesc intr-o camera de camin care are o suprafata de 30 mp.Va rog daca imi puteti da si mie cateva idei de reamenajare a spatiului tinand cont ca locuiesc cu sotul si doi copii : o fetita de 10 ani si un baietel de 4ani. Astept un raspuns si va multumesc anticipat
Si noi avem un living de 8 m lungime si vrem sa mai facem din el un dormitor si living. Am incercat tot felul de idei cum sa despartim camera printr-un perete sau sa construim un perete din rafturi de biblioteca. Ideea casutei ptr copil e foarte ingenioasa si aspectuoasa. daca aveti alte idei pe site, va rog anuntati-ma. Multumesc.
PS: Nici eu nu as lasa copilul sa doarma in primul an de viata, in alta parte decat in patul nostru, insa am prieteni si rude care au procedat ca cei de fata.
Chiar este o idee ingenioasa tinand cont ca stau in chirie … si eu cu sotul suntem plecati in afara tarii si stam in chirie , de curand am aflat ca sunt insarcinata ? sunt foarte nerabdatoare sa aflu sexul copilului si sa amenajam camera .
Doamna Adela, sa stiti ca v-am urmarit cu drag la emisiunea „Visuri la cheie” …