Foto Crisp Architects

In Idei pentru acasa

Idei ca să maschezi televizorul

Câteodată nu prea ai vrea ca în decorul camerei de zi să apară televizorul, mai ales când ai și un alt element care atrage atenția, așa cum este șemineul. Ce poți face? Ei bine, poți să-l camuflezi tratând zona respectiv ca o piesă de mobilier în care încorporezi televizorul. Într-un amenajare rustică pot fi două uși ca niște obloane, într-una clasică poți face ca partea superioară să apară ca un lambriu , iar într-o amenajare modernă poți avea uși culisante tratate ca niște tablouri, deci ceva decorativ.

Cum poți face asta? N-ai să găsești de-a gata astfel de sisteme și e clar că ai nevoie cel puțin de un tâmplar priceput. Dar astfel de corpuri se pot face la comandă pentru că pot fi considerate piese de mobilier. Deci, orice firmă care lucrează mobilier pe comandă în mod normal ar putea să-ți facă așa ceva. Pentru cele care glisează poți apela la firme care fac uși de interior. Ideal este să ai un proiect pentru toată zona, adică pentru tot peretele unde se află televizorul, astfel încât această parte din living să fie tratată armonios. Și da, nu uiat că prizele contează, astfel încât să ai fix în spatele televizorului lor pentru cabluri. Uite, ți-am selectat câteva idei mai jos. Sper să te inspire și pe tine!

Foto Marla Schrank Interiors

Foto Marla Schrank Interiors

Foto DiGiacomo Homes & Renovation

Foto DiGiacomo Homes & Renovation

Foto Tomaro Design Group

Foto Tomaro Design Group

Foto Crisp Architects

Foto Crisp Architects

Foto Crisp Architects

Foto Crisp Architects

Foto MQ Architecture & Design

Foto MQ Architecture & Design

 

4 raspunsuri pentru Idei ca să maschezi televizorul

 1. dudusviseazas spune:

  În noul meu apartament din nord estul Bucureștiului, din complexul Cosmopolis, am decis să folosesc sfatul de a îmi masca televizorul pentru ca locuința să pară mult mai aerisită și, în plus, acest sfat ajută la a îți face casa să pară mult mai mare.

 2. Roxana spune:

  Mi-ar placea tare mult sa vad idei despre cum sa maschezi firele de la aparatele electronice: laptop, sistem audio, proiector, televizor , cablu de net, etc . Avem in living aceasta problema si ma streseaza, plus ca este inestetic…

  • Brigita spune:

   …buna ziua,…cablurile fixe, adica cele de semnal CATV, internet, telefonie fixa, etc., le puteti masca in spatele plintei pardoselii…plinte speciale care au pe spate canale prin care se trec si se ordoneaza cablurile…si eu am avut aceeasi problema, ma deranjeaza aceleasi aspecte…succes!…

 3. Irina Anghel spune:

  Promisesem sa scriu un articol privind trucuri de mascare a cablurilor, pt ca am aplicat o serie de solutii acasa. Cele la sol sunt mascate prin canalele plintei. Pentru aparatura audio-video-tv incastrata in mobilier, cablarea este trecuta prin spatele acestuia, racordata la un prelungitor multiplu, a carui prezenta am mascat-o cu carti. Rutter-ul este gazduit de o cutie care imita o carte, decupata astfel incat sa permita pozitionarea antenei. Tv-ul levitat a avut initial firele innodate intr-o esarfa lunga, acum sunt camuflate de un panou decorativ. La fel de bine, se poate folosi o bagheta alba, din plastic, ce permite vopsirea in orice nuanta ca lavabila peretelui sau chiar tapetata. Pentru cablurile de PC si imprimanta, am vazut solutii precum decuparea unor cutii decorative din carton (gasite ca atare, in magazine de profil ori, cele care raman de la parfumuri, palarii, pantofi etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *