adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (7)

In apartamente, Design Interior

Și-au dorit o casă ușor de întreținut, care să nu se demodeze repede

De cele mai multe ori când vezi o amenajare finalizată pare că totul poate fi foarte ușor și rapid de obținut. Adevărul este însă că în spatele soluțiilor simple se află multă muncă, de la proiectare la manoperă. Casa de față este un exemplu bun pentru cei care caută un mod de ambientare plăcut, cald, fără bătăi de cap, dar cu acea căldură familiară. Proprietarii, care sunt părinții a două fetițe mici, și-au dorit în primul rând o locuință care să poată fi ușor de întreținut și să fie de asemenea confortabilă. Și pentru că nu știau cum să procedeze au apelat la designerul de interior Pia Capdevila, care a găsit chilibru între estică, ordine și căldură. Dar hai să-ți spun mai multe.

Designerul a stat mult de vorbă cu familia pentru a afla ce fel de activități le face plăcere să desfășoare acasă. Așa a aflat că pe lângă mesele în familie, proprietariilor le place să gătească și pentru prieteni, având deseori invitați. Apoi că nu preferă neapărat culorile vii și că le-ar plăcea să aibă senzația de spațiu și luminozitate imprimată de ferestrele generoase. Așa că designerul a pornit de la o bază cromatică neutră cu bej și alb murdar și s-a concentrat pe un mobilier trainic și care să ofer eși suficiente spații de depozitare. Când ai unde să-ți așezi obiectele ambientul este mult mai ordonat. De asemenea, în privința finisajelor cu cât sunt mai unitare, adică similare între spații diferite, dacă nu la fel, cu atât senzația de senzația amplu este mai pregnantă.

Zona de zi este una gneroasă, de circa 50 de metri pătrați, iar designerul a organizat-o în mai multe mini funcțiuni. Astfel, pe lângă locul de ședere cu canapele poziționate în L a mai prevăzut un colț de lectură, apoi încă o zonă de birou, lângă fereastră, asuns cumva privirii de masa de sufragerie. Toate zonele sunt grupate astfel încât pe parcursul zilei fiecare membru al casei să-și găsească locul preferat sau să se bucure unul de compania celuilalt. Sufrageria este scoasă în evidență nu neapărat prin mobilier, cât prin corpul de iluminat supradimensionat poziționat deasupra mesei.

La bucătărie a fost o provocare pentru designer să găseacă soluția optimă de mobilare pentru că aici existau două ferestre care fragmentau spațiul. De aceea Pia Capdevila a prevăzut o masă insulă, folosindu-se de spațiul generos de pe centrul încăperii, unde să configureze principala piesă de mobiier destinată depozitării. Astfel masa insulă suplinește necesarul de depozitare oferit în alte configurații cu corpuri de mobilier suspendate.

Dormitorul matrimonial a fost excelent exploatat. Fiind un spațiu mai mult lung și îngust, designerul a separat frumos încaperea, respectiv a prevăzut o comodă între zona de pat și cea de dressing. Astfel nu doar că imaginea dulapului nu mai domină dormitorul, dar s-a creat o separare și un corp suplimentar pentru depozitare. Locuința în ansamblul ei este foarte plăcută, totul fiind armonios și coerent sub aspectul cromaticii, ordinea asigurată de mobilierul de depozitare bine gândit, iar căldura este conferită de finisaje și mai ales de prezența țesăturilor decorative. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre locuinta in tonuri luminoase si deschise, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (9)

10 raspunsuri pentru Și-au dorit o casă ușor de întreținut, care să nu se demodeze repede

 1. Mulțumesc pentru acest articol! Încerc să îmi fac curaj să comand bucătăria (deschisă către living) în combinația bej-alb. Îmi este greu să iau această decizie pentru că nu am văzut multe bucătării în această combinație de culori.

 2. Dominique spune:

  O casa absolut superba!

 3. rodica lupu spune:

  Clasic, elegant, de foarte buna calitate si bun gust!

 4. Eliza spune:

  Imi plac foarte mult comodele multifunctionale. Tot caut idei de depozitare a cartilor, insa apartamentul meu este mult prea mic in comparatie cu ce case prezentati dvs in articole.

 5. OFF : Ce site-uri de specialitate , din domeniul design-ului interior/gradina ne recomandati sa vizitam ?

 6. Anamaria spune:

  Luminos, echilibrat. Intr-un singur cuvant: minunat!
  As dori, daca se poate o recomandare pt un designer din Brasov, sau alta locatie, disponibil pt amenajarea unui ap spatios 🙂
  Se poate?
  Multumesc!

 7. Marius spune:

  A iesit foarte bine. Nu am vazut ce s-a realizat pentru camera copiilor. Un designer OK in Pitesti pentru o casa fix in acelasi stil se poate? Multumesc frumos!

 8. Ruth spune:

  Imi place foarte mult ce postezi si chiar ma inspira. As avea o propunere pentre tine..cand postezi daca poti sa scrii langa fiecare poza descrierea. M-ar ajuta mai repede sa urmaresc descrierea cu ce se vede in poza, si cred ca nu doar pe mine. Dar e doar o propunere. Multumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *