adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (26)

In Case, Design Interior

Cu bani puțini a transformat complet interiorul casei

Este adorabilă această casă, iar culorile de aici pur și simplu delicioase! Nu știu dacă mi-aș face așa o casă, fie ea și de vacanță, dar trebuie să recunosc că arată șarmant. Este ca un decor dintr-o carte de povești pentru copii și asta pentru că totul este aranjat și dichisit conform unei teme. Cred că-ți vine greu să crezi sau să-ți închipui tot ceea ce vezi numai în nuanțe de lemn natur. Recent achiziționată de o familie de ruși, această casă situată pe Volga, s-a dorit a fi transformată repede și cu bani puțini. Când au cumpărat-o, proprietarii au luat-o cu tot ce era în ea, adică și cu mobilă. Intuiau că se poate face ceva, dar nu știau ce anume, așa că au apelat la talentata decoratoate Zhenya Zhdanova. Dar hai să-ți spun mai multe despre trucurile aplicate aici.

Mult lemn și un aspect rustic care închidea mult interiorul casei, mai ales că ferestrele sunt mici. Zona unde e situată casa, mai exact o peninsulă pe fluviu, este una extrem de friguroasă pe timpul iernii, accesul făcându-se pe gheață. Ca atare, nu e de mirare că ferestrele au fost proiectate din start de dimensiuni reduse. Deși inițial decoratoarea s-a gândit la cum să transforme interiorul, fără a reorganiza și spațiile, în final s-a luat decizia ca al doilea living existent la parter să devină o generoasă bucătărie. Fosta bucătărie a fost transformată în baie. Apoi, pentru că peste tot predomina lemnul natur, decoratoarea a venit cu ideea de a folosi culori și a personaliza fiecare încăpere cu ajutorul acestora, prevânzând însă peste tot pardoseli albe, care luminează intens spațiile.

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (14)

Bucătăria a fost mobilată cu piese modulare de la IKEA, iar electrocasnicele vechi păstrate, însă pentru a personaliza spațiul, decoratoarea a recurs la culori. Peste tot a folosit vopseluri Dulux pe care le-a aplicat peste finisajele existente. Astfel, în bucătărie verdele îmbracă lambriurile, iar accente roșii vin să creeze un frumos contrast alături de albul pardoselii și al mobilierului. Chiar și unele bufete vechi au fost revopsite în roșu, iar ușile interioare personalizate în alb, dar cu conturi pe profilele de pe suprafața lor în nuanța fiecărei camere.

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (28)

Livingul actual, avea un șemineu cu piatră maro și cărămidă, dar decoratoarea a vopsit placarea în nuanță antracit. Unele piese de mobilă au fost readuse la nuanța inițială, chiar dacă era mai închisă. Apoi, a folosit o plăcută culoare de turcoaz pentru pereți, care scoate în evidență brunul ieselor din lemn, iar canapeaua veche a fost pur și simplu acoperită cu o cuvertură generoasă și deschisă la culoare. Tablouri cu rame subțiri și paspartuuri albe decorează pereții, iar fost ușa în arcadă ce dădea spre fosta bucătărie a fost închisă și transformată într-un blidar. Aici, farfurii colorate formează un colț vivace în încăpere, iar țesăturile pentru perdele și draperii înveselesc și ele atmosfera. Loc pentru sufragerie a fost mobilat simplu cu un set de mobișă pentru grădină.

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (35)

Culoare peste tot, inclusiv pe mobilă în dormitoare, care încă de pe hol sunt marcate prin nuanța dominantă pe conturile profilelor ușilor. Fiecare dormitor are culoarea sa. Astfel, cel galben este combinat cu mobilă albă și cuvertură deschisă pentru pat, iar accesorii maro închis vin să creeze un contrast de accent. Ideea spătare de scaune vechi pe post de decorațiuni deasupra noptierelor e o găselniță a decoratoarei. Evident și baia aferentă a fost amenajată în ton cu dormitorul.

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (34)

Dormitorul în tente de lavandă este cel mai generos, având o zonă dedicată patului și alta marcată de prezența unei mese situată sub fereastra de mansardă. Aici, pe lângă culorile aplicate pe pereți și pardoseală, decoratoarea a mizat pe țesături, la fel ca și pe abajururile noilor lămpi suspendate deasupra patului. A schimbat practic decorul și l-a animat cu ajutorul textilelor imprimate.

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (36)

Dormitorul albastru are pe lângă un pat dublu și o saltea suplimentară, loc pentru un copil. Fiind casă de vacanță e lesne de înțeles că aici ajung și invitați, așa că un extra loc de dormit e la fix. Aici decoratoarea s-a folosit de mici accente în nuanțe puternice de portocaliu pentru a încălzi atmosfera și de perne cu imprimeu bogat pentru a conferi personalitate. În rest o valiză veche e pe post de noptieră, iar vechiul dulap din PAL a fost vopsit în nuanțele pereților și cu contur alb.

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (38)

Dormitorul turcoaz este la rândul său cuceritor tot datorită contrastelor, căci roșul decorațiunilor și albul imaculat imprimă senzația de prospețime nuanței de mentă ce îmbracă pereții. Mobila a fost și ea vopsită, evident în alb, deși inițial era din lemn natur. Cu ajutorul vopselurilor bine alese și a decorațiunilor inspirat selectate totul a devenit mai plăcut și mult mai luminos. La final casa arată total diferit și oferă surprize de fiecare dată când o nouă cameră e vizitată. Doar din culoare și din țesături textile, decoratoarea a obținut o ambianță de-a dreptul seducătoare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (37)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (27)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (26)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (39)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (19)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (18)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (24)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (25)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (32)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (31)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (30)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (33)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (29)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (23)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (21)

adelaparvu.com despre casa de vacanta colorata, designer Zhenya Zhdanova (9)
Foto via Zhenya-Zhdanova

10 raspunsuri pentru Cu bani puțini a transformat complet interiorul casei

 1. Brigita spune:

  …o poveste…@…multumim,…

 2. Elena spune:

  este minunata, o iubesc…..

 3. Aida spune:

  calda si foarte luminoasa este aceasta casa

 4. rodica spune:

  este superba

 5. superb…am ramas fara cuvinte…ca in povesti !!!!

 6. […] permite accesul ușor la ferestrele existente aici. Dar spațiul mic este excelent exploatat. Fiind multe ferestre și deci puține zone libere pentru mobilierul înalt destinat depozitării, bibliotecile au fost […]

 7. catalina spune:

  din ce sunt facuti peretii din mansarda

 8. Alina spune:

  Adela, te rog spune mi daca pentru piatra de pe semineu a folosit tot vopseluri DULUX si pe ce baza este vopseaua (apa, diluant, acrilica). Vreau sa vopsesc si eu piatra,a
  mea fiind in baie. Multumesc mult!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Alina! Cel mai bine întrebi direct la magazinul Culori și idei, unde pe lîngă gama Dulux mai există și vopseluri speciale. Uite aici un număr de telefon: 0799.965.286

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *