Multă lume nu știe, dar blocurile de BCA nu sunt doar de 20 cm grosime. Majoritatea oamenilor s-a obișnuit cu ceea ce găsește în depozitele de materiale de construcții la cel mai mic preț și nu întreabă despre producător, despre oferta completă sau despre proprietățile materialelor de construcții. De ce? Pentru că la această grosime de 35 cm nu mai ai nevoie de termosistem, adică de polistiren peste fațadă. Pur și simplu se aplică direct tencuială și e gata zidul, fără cheltuieli suplimentare și cu garanția că va fi plăcut la interior fie că e vară, fie că e iarnă. Dar hai să-ți spun mai multe.
Cum îți dai seama dacă un material ca BCA-ul chiar îți asigură confort termic, mai ales iarna? Ei bine, să știi că materialele de construcție au diferite caracteristici notate pe ambalajele lor, la fel ca și conținutul ingredientelor din alimente. Astfel, dacă vrei să verifici cât de performant este un material de construcție la capitolul izolare termică, trebuie să te uiți la conductivitatea termică. Cu cât această valoare este mai mică, cu atât este mai bun izolaizolator termic. De ce? Pentru că nu conduce căldură, deci nu o lasă să treacă prin material. De ce BCA-ul reușește să fie un excelent material izolantor? Pentru că are conductivitate termică începând de la 0.10 W/mK, deci de două ori mai mică decât alte materiale. Și asta se datorează faptului că în compoziția lui există milioane de particule de aer distribuite uniform prin procesul de fabricare, deci este un material ușor, rezistent, dar și compact și bun izolator termic. Uite AICI poți citi mai multe despre cum este fabricat de fapt BCA-ul și AICI despre conductivitatea termică.
Nici nu e de mirare că BCA-ul este un bun izolator termic pentru că el a fost inventat de către un suedez, așa cum ți-am mai scris AICI, ori în Suedia, clima nu este tocmai blândă pe timpul iernii. Ca atare, încă de la început una dintre caracterisiticile urmărite de către invetatorul BCA-ului a fost ca acest material să ofere protecție termică, să fie ușor de pus în operă și ușor de transportat. O casă făcută din blocuri de BCA cu grosime de min 35 cm te scutește de probleme iarna și de plata unor facturi mari. Ca să știi exact ce blocuri să alegi, merită să te consulți cu specialiștii Macon, care-ți pot oferi îndrumări în funcție de proiectul tău. Nu doar pentru ziduri, ci și pentru protecția stâlpilor, grinzilor, astfel încât să nu ai punți termice. Uite AICI poți intra în legătură cu specialiștii Macon, iar AICI ai și detalii despre beneficiile unui sisteme complete de zidarie din BCA pentru case. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!
5
BCA are putine proprietati si multe dezavantaje. La casa prezentata nu s-au izolat termic elementele de structura care creaza punti termice.BCA ul nu are portanta redusa nu poate fi luata in calcul la rezistenta spre deosebire de caramida.BCA se degradeaza in timp , se macina si se fisureaza motiv pentru care tencuiala se desprinde de pe el si cade, ca poate fi luat in considerare dar este mult. redusa fata de alte materiale ca vata minerala, polistirenu, paiele, hartie de ziare maruntita, spuma etc. BCA are 2 avantaje si anume 1. este ieftin si 2 este usor de zidit de aceea este preferat de cei cu bani mai putini si de zidarii mai putin priceputi ,.Personal avand experianta nefasta a BCA-ului din apartamentele vechi, prefer PORTHERM-ul de 38 cm la exterior cu izolarea structurii( retrase 12,5cm fata de zidarie), cu elemente din caramida Porotherm dedicate de 12,5 mm, si o izolatie de vata minerala bazaltica de 15 cmm . Costurile investitiei sunt amortuzate in cativa ani de eficienta energetica si confortul termic . BCA –
Nu recomand
Laurenţiu, nu vreau să te contrazic(nu aş câştiga nimic din aceasta)
Voi începe cu un mare ÎNSĂ…dacă luăm în calcul calitate-preţ, materialul BCA, este regele!!!
Spunea-i ceva de fisuri…da am văzut şi eu în unele apartamente pe care le recondiţiona tatăl meu în anii 80′(eu fiind copil la acea vreme, însă ţin minte cum tatăl meu găsise o metodă eficientă chiar pt. fisurile mari lăsate în urma marilor cutremure…şi o folosesc şi eu acum cu succes!!!)
Ceea ce nu am văzut…fisuri la BCA bloc de 35.
Fiecare propietar se uită la bugetul său, şi alege materialul care îl avantajează!
Lucrez în străinătate…iar aici oamenii sunt poate mai calculaţi, mai economi, cu un înalt simt ecologic, fără supărare! Succes în toate mestere!