adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-9

In DIY/ Inainte si dupa, Oameni talentati, Romania Mea

Dintr-o hală Andrei Nemirschi și-a făcut un super studio în Constanța

De cele mai multe ori ne ducem pe un drum, dar cu ochii în jos, fără să privim la ceea ce se vede la orizont, fără să ridicăm capul, poate și mai sus, către cer și să ne găsim forța pentru a ne îndeplini visurile. Ne este frică să visăm și singuri ne spunem și ne repetăm până la obsesie că nu putem mai mult, că n-avem cum să reușim, că n-avem cu ce sau n-avem cu cine. Dar sunt unii oameni care rup cătușele minții, îi dau lui „nu se poate” un ghiont de nu se vede și se avântă în minunatele experiențe ale vieții. Ce poate să ți se întâmple dacă greșești? Dacă nu reușești ceea ce ți-ai propus? Devii mai puternic! Pentru că pe parcusul călătoriei tale înveți, îți hrănești sufletul, cunoști cum e să ai încredere în oameni, dar am ales te obișnuiești să ridici capul către cer. Andrei Nemirschi, ca mulți alții dintre noi, ajunsese într-un punct al vieții când și-a spus că e cazul să-și ridice privirea și să-și identifice visul. Și ca să-l vadă, să-l simtă, să-l audă mai bine, a făcut o călătorie la Polul Nord. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvucom-despre-andrei-nemisrchi-super33studio-1Andrei Nemirschi a ajuns la Polul Nord, călătoria vieții sale. Vezi pe nemirschi.com o parte din fotografiile pe care le-a realizat acolo.

Da, Andrei este absolvent de electronică, telecomunicații și  tehnologia informației și după ce a terminat studiile la București a rămas aici. A lucrat prin mai multe locuri până să realizeze că domeniul ales de el, cel al inteligenței artificiale, era nesemnificativ din perspectiva unei cariere. La unul dintre locurile de muncă ajunsese să facă fotografii și a constatat că-i plăcea tare mult acest lucru. Fiind inginer, înțelegea mai multe despre procesul captării imaginilor, s-a lăsat pradă acestei pasiuni costisitoare și fără să realizeze sau să-și fi propus, în câțiva ani de zile ajunsese un cunoscut fotograf. Da, a fotografiat cu vedete, a făcut ședințe foto artistice cu modele, a lucrat pentru agenții de publicitate și reviste cunoscute. Din afară, se putea spune că reușise, dar o stare de neliniște îl măcina lăuntric. Și-ar fi dorit să aibă efervescența din capitală în orașul natal, Constanța. Și-ar fi dorit să fie aproape de prietenii lui, de marea pe care o iubește, de familie.

adelaparvucom-despre-andrei-nemisrchi-super33studio-2

Imagini captate de către Andrei Nemirschi la Polul Nord. Poți vedea mai multe pe nemirschi.com

Și pentru că era din ce în ce mai stresat și-a spus că e cazul să-și asculte inima. N-a știut cum să facă asta în București, așa că s-a angajat în călătoria vieții lui până la Polul Nord. A aflat cine și cum organizează astfel de excursii, a mers în Rusia și cu un distrugător de gheață a ajuns într-un loc unde era suficientă liniște și măreție a naturii ca să-și audă în sfârșit vocea sufletului. A făcut baie în apa înghețată, a cunoscut oameni aventuroși ca el și a văzut cu adevărat Polul Nord al acestei fabuloase planete pe care trăim. Atunci, în pragul vârstei de 33 de ani, Andrei a realizat că poți fi oricine și orice, indiferent de locul pe care-l alegi, pentru că de la Polul Nord nu mai ai unde să o iei decât spre sud.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-36Hala de producție pe care a găsit-o Andrei și pe care a transformat-o în studio

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-38

S-a întors la București, și-a făcut bagajele și s-a mutat la Constanța. Aici a căutat un spațiu pentru un studio așa cum și-l imaginase pe puntea distrugătorului. A dat peste o hală, unde se producea la un moment dat mobilă la comandă, dar firma falimentase și vindea tot, incusiv spațiul. Andrei a cumpărat hala și cu ajutorul sfaturilor prietenului său arhitect Sergiu Zmeu de la biroul SZBA a creionat un proiect. Apoi, alături de prietenul său de nădejde Cristian „Babi” Constantin a găsit forța ca timp de un an de zile, cât a durat transformarea halei în studio, să-și pună în aplicare ideile. Și ce aventuri au avut!

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-37Amenajarea a început cu refacerea golurilor pentru tâmplărie și cu reconfigurarea instalației electrice și de încălzire

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-35

Din start Andrei visat la un studio cu ferestre mari, iar hala, deși avea lumină naturală, nu beneficia de acele ferestre generoase dorite de către el. Arhitectul Sergiu Zmeu a făcut desenul tâmplăriei și l-a asistat pe Andrei la treaba asta. Sunt din tâmplărie de aluminiu realizate la Alumil pentru că din PVC nu puteau fi făcute la dimensiuni mari cum sunt acum. Au ales și nuanța tâmplăriei mai specială. Apoi, după decuparea zidurilor și comanda pentru tâmplărie a urmat realizarea compartimentării, respectiv delimitarea bucătăriei și a băi, astfel încât la final să existe un spațiu generos și curat ca formă pentru studio.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-42

Instalațiile au fost și ele refăcute, începând de la cea de iluminare până la cea termică. Aici spațiul mare este climatizat (încălzit sau răcit, după anotimp) cu ajutorul a două ventiloconvectoare Sabiana și a două invertoare Daikin. Pentru că spațiul este mai înalt de 3 metri, Andrei a optat suplimentar pentru ventilatoare pentru destratificarea aerului. Acestea împing căldura în jos pe timpul iernii, ceea ce face ca spațiul să fie foarte confortabil cu un consum mic de energie (pe timpul verii răspîndesc aerul rece uniform în studio). Soluția de climatizare a fost realizată de firma DDS din Constanța, iar ca estetică multe aparate au fost vopsite de către Andrei și amicul său Babi cu o vopsea specială, respectiv Rust Oleum, care aderă foarte bine și pe suprafețele din plastic. Și ventilatoarele au fost vopsite astfel încât ele să nu se citească clar la nivelul plafonului finisat în negru după amenajare.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-39

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-29

Și da, Andrei s-a zbătut pentru fiecare etapă, începând de la nuanța neagră a vopselei pentru plafon, pe care mereu o găsea cu tente de albastru, mov sau roșu, până la griul de pe peretele principal, opus intrării cu ușă de garaj. A folosit în final pigment negru amestecat într-o cutie de vopsea neagră pentru a obține cel mai intens și uniform negru, iar griul l-a combinat tot el până să ajungă la nuanța dorită. Peretele vopsit în gri devine pe timpul serii un mare ecran pe care s epot proiecta imagini sau filme cu ajutorul video proiectorului instalat la nivelul plafonului. Apoi și-a creat un colț de ședere, ca un living, unde pereții și i-a dorit mai speciali, placați cu metal în nuanță ruginie. A folosit panouri de oțel corten de la Geplast, care expuse la soare și la intemperii au devenit ruginii cum își dorise.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-40

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-31

 

Andrei spune că nu și-a fi închipuit cât de greu îi va fi cu cărămizile aparente pe care le-a achiziționat vechi, de la demolări. Mulți meșteri au dat greș, neștiind cum să le monteze, până când Andrei, documentându-se singur a aflat că fiecare cărămidă trebuie tăiată și ajustată pe o parte pentru a putea fi bine încadrată în finisajul final. Și-a dorit să obțină un efect vintage industrial, așadar cărămida era obligatorie, dar s-a muncit mult la ea. Într-un final a ieșit pe placul său. Ulterior finisării pereților s-a trecut la pardoseală, pe care Andrei și-a dorit-o finisată cu vopsea epoxidică, uniformă și ușor de întreținut, suficient de rezistentă în timp, mai ales pentru structuri grele.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-43

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-41

Pentru mobilarea și decorarea studioului s-a bazat mult și pe ajutorul prietenului său Babi. Împreună au aflat de ponturi, cum ar fi mobila second-hand adusă din Germania, pentru care au fost nevoie de reparații, dar acum arată foarte bine. Apoi Andrei mi-a povestit cum a vânat scaunul de dentist fabricat în anii 80 și cum l-a găsit la o doamnă doctor care-și moderniza cabinetul. N-a avut curaj să-i spună că-l vrea de decor, așa că a făcut balet și s-a fofilat să nu cumpere și freze și alte ustensile necesare unui cabinet dentar. Adus în studio scaunul a fost retapițat de către Babi cu piele cumpărată de la un depozit din București.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-24

Și da, Andrei a visat la o structură metalică mobilă, un soi de platformă pe roți care să poată fi mutată și folosită la nevoie pentru decorurile din fotografiile sale, dar totodată să ofere și suficientă stabilitate pentru loc de odihnă sus și pentru ancorat un hamac în partea de jos. A căutat mult până să dea de domnul Pastramă, meștr priceput într-ale lucrărilor din fier. Și a trebuit să-l convingă mult să-i lase sudurile la vedere pentru că domnul Pastramă spunea că niciun meșter care se respectă nu și-ar bate joc de munca lui să le lase evidente.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-34

Și pentru roți a alergat, dar i-a găsit pe cei de la Rolcenter care au toate neamurile de roți posibile și care l-au sfătuit ce fel de modele i s-ar potrivi pentru platforma lui mobilă. Și da, fiind la Constanța și-a dorit pufuri de la plaja H2O, așa că a fost pe fază când au fost scoase la casat cteva, deși a dat destul de mult pe un puf (circa 600 lei), dar așa are și el în studio ceva ce-i aduce aminte de plajă.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-28

Pe tot parcusul amenajării Andrei și Babi s-au lovit de cifra 33, de la lățimea grinzilor la sumele de plătit la casă, de la numărul cărămizilor dintr-o grămadă la numărul de cuie pentru o anumită zonă. Cifra aceasta a apărut mereu în calea lor, ca să nu mai spun că în acest an Andrei a împlinit 33 de ani. Așa că celor doi prieteni le-a fost clar cum se va numi studioul foto: Super33, pentru că visurile devin posibile atunci când le vezi, dar mai ales când te lași ghidat de ele.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-20

Un super spațiu cu o super poveste, unde Andrei se lasă fascinat de chipurile oamenilor, căci asta-i place să fotografieze, iar când evadează din studio îi place să suprindă peisaje greu de descris. Mie îmi place tot ce a făcut cu această amenajare, dar mai ales faptul că ne-a împărtășit povestea lui și ne provoacă să fim mai îndrăzneți în a ne urma calea. Da, Andrei s-a întors la Constanța și e fericit. Și-a regăsit prietenii lui dragi, e aproape de familia sa și și-a deschis porțile studioului lui pentru noi călătorii către sufletele oamenilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-5Andrei alături de bunul său prieten Babi, care l-a ajutat pe tot parcursul amenajării studioului.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-3Bucătăria studioului este și ea special amenajată, cu mobilă veche, alături de piese metalice, plus covor pe jos și un verde intens pe pereți. Lumina transformă și nuanța de verde a zugrăvelii, căci se simt diferențe între zi și noapte, plus impactul luminii artificiale.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-1

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-30În fața noilor ferestre, glafurile sunt late și pot fi folosite ca locuri de ședere. Și spațiul exterior a fost amenajat.

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-6

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-11

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-9

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-7

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-8

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-10

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-16

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-22

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-26

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-13

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-19

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-18

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-17

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-15

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-12

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-21

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-29

adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-27Pe timpul serii peretele finisat în gri devine ecranul perfect pentru videoproiector.adelaparvucom-despre-foto-studio-in-constanta-romania-arhc-sergiu-zmeu-foto-andrei-nemisrchi-super33studio-2Foto: Andrei Nemirschi.com

10 raspunsuri pentru Dintr-o hală Andrei Nemirschi și-a făcut un super studio în Constanța

 1. moldovanu ionela spune:

  Waaau ce tareeee!!! Arata fix ca un garaj american!! da’ si investitia cred ca e pe masura!! Felicitari proprietarului!!

 2. Cris spune:

  Da, interesant ca stil industrial, singurul lucru pe care nu-l inteleg: ce cauta acolo covoarele alea? In rest arata foarte bine

 3. Mrs. D spune:

  Now in English please! Looks great!

 4. Iulia Belc spune:

  Super, un proiect curajos, inedit, reusit!

 5. Adina Son spune:

  Imi plac canapelele. Cine le-a facut?

 6. Stefan spune:

  Arata genial studioul & mi-a placut povestea :).

 7. Ioana spune:

  Ei, asa da 🙂

  Imi place tare mult. Imi pot inchipui prin ce a trecut pana a ajuns in forma finala, insa rezultatul in mod clar merita.

  Momentan visez la asa ceva, stiu ca urmeaza sa devina realitate.

  Felicitari proprietarului si multumesc Adela :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *