adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-49

In DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa familiei Nițu din Măgurele, episodul 7, sezonul III, Visuri la cheie

Ne-a impresionat pe toți povestea de viață a acestei familii, care s-a zbătut cu necazurile, cu greutățile de mult timp. Carmen, o mamă extraordinară și un caracter puternic, a lucrat, înainte de accidentul vascular, la o tipografie din Măgurele. Colegii ei au scris despre ea la emisiune și au adus în atenția ProTv povestea familiei ei. Dar la fel de impresionanți sunt toți ceilalți membri, Cătălin, soțul lui Carmen, un om harnic, muncitor, un soț sensibil și un tată grijuliu, Alexandru, fiul cel mare, adolescentul familiei, care în lipsa tatălui cât e plecat acesta la serviciu, are grijă de mama lui și de frățiorul lui cel mic Denis, în vârstă de cinci ani.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-5Momentul când familia a fost strigată de către Dragoș Bucur la poartă

Când am ajuns la Măgurele am găsit o căsuță mică, construită cu ceea ce au putut ei, dar mai ales o familie unită, care se iubește și a cărei membri au ținut aproape unul de celălalt pentru a se sprijini în momentele grele. O viață dificilă în condiții precare, două camere mici și o bucătărie organizată pe un mic hol de acces, încălzire cu sobe și un wc-ul în curte, foarte greu de ajuns la el. Le-a fost rușine când am ajuns la ei, aproape că nu le venea să spună nimic în fața camerelor, dar Dragoș Bucur a fost cel care i-a liniștit și i-a asigurat că neputința, lipsa banilor nu pot fi o rușine și că echipa Visuri la cheie este acolo pentru a-i ajuta să aiba casa pe care o merită.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-6Întâlnirea cu familia și momentele când am stat de vorbă cu ei

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-14

Casa familiei Nițu, așa cum arăta ea, dar care a fost demolată.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-13
Am mers la Măgurele cu gândul că vom renova o casă, dar am realizat cu toții că vechea construcție nu putea fi nicicum o bază solidă pentru ceva nou. Așa că am hotărât toată echipa că această casă ar fi mai bine să fie demolată, iar în locul ei să ridicăm una nouă.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-9

Fosta bucătărie era imediat la intrarea în casă. Aici Carmen a gătit mult timp folosindu-și o singură mână.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-10

Camera în care dormeau Carmen și fiul ei mic Denis.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-11

Camera unde dormeau împreună tatăl Cătălin și fiul lui Alex.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-12

Mai jos, în continuarea casei existau anexele, în capătul cărora era wc-ul în curte. Acum în anexă e centrala termică, iar pe locul unde vezi aragazul s-a construit a doua terasă, cea care este șegată de camera lui Alex.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-15

Constructorul Florin Brînzan, specialist în structuri de lemn, a promis că poate ridica o casă în trei săptămâni, după turnarea fundației, ceea ce s-a și întâmplat. A fost mai dificil cu proiectul, dar colega noastră Alina Vîlcu a găsit soluția bună pentru a încadra casa pe un teren lat de numai șase metri și o desfășurare de circa 25 metri pe lungimea terenului, astfel încât casa la extreme, de o partea și de alta a ei să aibă spații de terasă concepute de colegul nostru Dragoș Isăcescu.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-16

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-17

Momentele când casa a fost demolată, o treabă condusă de către bărbații din echipa Visuri la cheie 🙂

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-1

Abordarea arhitecturală a fost una inedită, cu un fronton la stradă care să mascheze cea mai mare parte din casă și panta acoperișului, un proiect pentru care am avut tot sprijinul Primăriei din Măgurele care ne-a ajutat cu obținerea autorizației de construire și întocmirea actelor. Către stradă sunt fereastra dormitorului matrimonial orientată către terasă și grădină, apoi arcada, la care aținut mult colegul nostru arhitect Omid Ghannadi pentru a marca accesul către intrarea în casă și terasa de acces.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-48

Frunzele din metal aplicate pe fațadă sunt de la Casa Rusu, magazinul Vitantis din București. Pavajele folosite pentru alei și terasă sunt de la Elis pavaje, unul dintre sponsorii emisiunii. Plantele și gazonul au fost furnizate și puse în operă de către echipa Gazonul Brașov, unul dintre sponsorii emisiunii.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-22

Casa are o suprafață totală de circa 75 de metri pătrați și este organizată pe un singur nivel astfel: dormitor matrimonial, spațiul zonei de zi cu living, sufragerie și bucătărie deschise, baie, camera copilului mic și la final camera adolescentului. Practic, la capetele casei sunt cele două dormitoare principale care fiecare au acces separat și beneficiază de propria terasă, iar la mijlocul casei este spațiul comun dedicat familiei.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-21

Terasa din față a casei către care este deschis dormitorul matrimonial. Mai jos terasa din spate a casei în relație cu dormitorul lui Alex.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-25

Știam cu toții că sunt o familie unită, așa că spațiul comun este cu adevărat o bucurie pentru ei, loc unde Carmen poate găti, dar îl poate supraveghea cu ușurință și pe cel mic, un spațiu unde toți membri se pot uita la tv și se pot bucura de timpul petrecut împreună. Pentru că lățimea terenului era îngustă, mare parte dintre ferestrele care sunt înalte și înguste au geam sablat, la baie pentru intimitate, iar în camera celui mic pentru că la mai puțin de 2 metri retragere față de vecini. În rest, această lumină naturală a fost compensată cu ferestre de mansardă, care fac interiorul casei foarte luminos.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-50

Acest proiect a fost o mare bucurie pentru noi toți pentru că e o mare provocare să poți face repede o casă aspectuoasă și funțională. Așa că ne-am împărțit pe echipe: Alina Vîlcu și Dragoș Isăcescu s-au ocupat de grădină, fațade, dormitorul matrimonial și baie, iar eu și cu Omid ne-a asumat livingul, sufrageria, bucătăria, camera lui Denis și camera lui Alex. Toată casa beneficiază de încălzire prin calorifere de la o centrală termică pe lemne achiziționată de la Dedeman, tâmplărie de calitate de la Barrier care a excutat totul la comandă conform proiectului.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-24

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-36

Am observat cu toții cât de mult se iubesc membrii acestei familii și am realizat că de foarte mult timp Carmen și Cătălin nu au avut parte de intimitate, de camera lor. Așa că Alina Vîlcu și-a imaginat totul ca o casă plină de iubire, o casă relaxantă cu accente exotice, care să-i facă să se simtă ca în vacanță. Dormitorul matrimonial l-a gândit ca atare ca unul balinez, cu o mobilă în nuanțe calde de nuc și cu elemente traforate pe suprafața dulapurilor, lumini cu Led care să marcheze frumos atmosfera în zona patulu și accente decorative romantice. Mobila din dormitor a fost realizată la comandă de către Casa Rusu, corpurile de iluminat din lateralul patului confecționate de Alina, decorațiunile sunt de la Casa Rusu și Dedeman, finisajele, parchetul, zugrăveala de la Dedeman, tâmplăria ferestrelor de la Barrier.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-34

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-33

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-37

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-38

În living totul este organizat pentru a exploata bine spațiul lung și îngust, astfel încât pe lângă funcțiunile marcate de mobilier specific să existe un culoar de acces către intrarea în casă și restul camerelor. Omid a gândit placări de perete cu PAL în zona de tv, care sunt îmbrăcate cu licheni falși. Folosirea oglinzilor în zonă vine să reflecte lumina și să confere senzația de spațiu mai larg. Toată mobila, inclusiv canapeaua sunt de la Casa Rusu, finisajele (parchetul, zugrăveala, caloriferele) de la Dedeman.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-46

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-42

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-40
Pentru zona locului de luat masa s-a folosit mobilă realizată la comandă de către Casa Rusu, respectiv o masă cu alură mai arhitecturală. Pe perete, în lateralul ei a fost realizat un suport simplu, dar funcțional din plasă de gard, care a fost vopsit alb. De acesta se pot agăța plante, dar și mici jardiniere ca suport pentru diferite obiecte. O priză în zonă vine să ajute dacă cineva are nevoie de a folosi un mic aparat electrocasnic sau pentru a-și încărca telefonul.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-39

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-43

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-44

La bucătărie în locul faianței s-a folosit blat termorezistent, practic același balt care îmbracă suprafața orizontală a fost întors și pe verticală. Aflasem că lui Carmen i-ar fi plăcut griul și negrul în bucătărie, așa că nuanța gri, ca de beton nu este întâmplător aleasă. Omid a vrut să confere luminozitate întregului ansamblu, așa că au fost alese fronturi de uși albe, precum și corpuri suspendate cu vitrină iluminate cu LED, pentru un plus de vizibilitate, dar și eleganță în spațiul zonei de zi. Mobila a fost realizată la comandă de către Casa Rusu, iar electrocasnicele, dotările sunt de la Dedeman.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-41

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-45

În continuarea bucătăriei sunt spații de depozitare generoase gândite ca un ansamblu de dulapuri. În spatele ușilor sunt ascunse și mașina de spălat rufe, dar și boilerul, pentru a nu fi la vedere. Mobila este realizată la comandă de către Casa Rusu.
Baia fost gândită ca un spațiu de relaxare, dar și ușor accesibilă pentru Carmen. Ca atare în locul unei căzi s-a conturat un soi de cabină demarcată de un panou de sticlă securizat, conform conceputului colegei noaster Alina. Panta băii a fost gândită și executată astfel încât toată apa din zona dușului să se scurgă către rigola îngropată. Dacă pe o parte a băii sunt placări ceramice de la Dedeman și placări cu PAL de la Casa Rusu, pe partea opusă, peretele liber e îmbrăcat cu tapet de la Dedeman. Toate obiecte sanitare sunt de la Dedeman, iar mobila realizată la comandă de către Casa Rusu.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-31

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-32

Camera celui mic, Denis, a fost un spațiu dificil de amenajat pentru că era o cameră mică ca și dimensiuni, o alveolă practic a zonei de zi. Ca atare ea a fost demarcată de panouri frumos decorate, pe roți, realizate la Casa Rusu, iar la interior totul l-am gândit ca un mini observator. Denis este un băiat foarte dinamic, iar la cinci ani are numai chef de joacă. Dar am privit totul în perspectivă, respectiv anul viitor va merge la școală, așa că are nevoie de un birou. Patul este suprapus peste dulap pentru a folosi verticala camerei. Mobila este realizată la comandă de către Casa Rusu, din PAL lucios imprimat cu o imagine captată de telescopul Hubble.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-29

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-12

Norișorii din MDF pe care i-am vopsit în alb sunt executați gratuit de către Răzvan de la firma Vision Design Deco căruia îi mulțumim.
Pentru a exploata spațiul mic al camerei, unde acoperișul are o ușoară pantă și o fereastră de mansardă, am prevăzut ca totul să fie decorat într-o nuanță de albastru profund, care să dea senzația de adâncime. Pe plafon este un tapet cu cercuri concentrice care reprezintă constelațiile principale ale cerului, deci loc de observație și meditație, iar pe pereți un tapet cu stele. Atât pe plafon, cât și pe pereți am folosit tapet donat gratuit de către domnul Nicu Roșu de la ProPlus. Corpul de iluminat care proiectează pe pereți fazele lunii este de la Dedeman, iar instalația jucăușă cu mozaic de sticlă și sârmă este realizată pe șantier de către mine.

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-13

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-30

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-4

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-5

Camera lui Alexandru este gândită ca un dormitor pentru un tânăr care adoră să comunice, care se descarcă prin box și căruia îi place să studieze. Are un pat generos de 140 cm lățime, încadrat de două noptiere suspendate realizate de către Omid și un sac de box, care devine accentul cromatic al camerei, plus spații de depozitare care încadrează zona de birou. Imaginea cu Muhamad Ali este imprimată direct pe PAL și toată mobila este executată la comandă de către Casa Rusu. Simbol al puterii minții asupra trupului, Muhamand Alieste o alegere care să-l motiveze pe Alex să lupte ca și până acum cu greutățile și să ajungă acolo sus unde merită. Este un adolescent remarcabil care ne-a impresionat profund prin frumusețe, prin responsabilitate, ambiție și iubirea lui față de mamă și familie. Deși a crescut în condiții precare, acest adolescent este al doilea din clasă și dedică mult timp studiului. Pentru că i-a fost mult timp rușine cu casa lui, ne-am gândit că merită să aibă terasa proprie unde să-și poată invita prietenii, fără a deranja restul familiei, pentru a se simți bine alături de cei de vărsta lui și a avea parte de intimitate.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-26

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-28

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-27

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-15

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-14

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-3

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-2

Terasele casei și grădina au fost gândite de colegul nostru Dragoș Isăcescu, care ne-a făcut și o prezentare video a proiectului său. Dacă pentru terasa lui Alex a conceput o mascare a anexei și vecinătății cu elemente construite din lemn achiziționat de la Dedeman și pavaje de la Elis Pavaje, în partea din față a casei, a oferit familiei o adevărată oază spectaculoasă cu mini carcadă și iaz. A conceput totul ca pe un ansamblu mic, compact, dar variat, care să capteze privire și care să se armonizeze cu fațada casei și vegetația existentă în curte. Plantele și gazonul sunt oferite de către firma Gazonul din Brașov, iar aleile sunt executate impecabil de către echipa Elis Pavaje.

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-19

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-16

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-21

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-24

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-25

adelaparvu-com-despre-constructia-casei-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul3-visuri-la-cheie-26

A fost a doua casă pe care echipa Visuri la cheie reușește să o ridice de la zero, după cea de anul trecut construită la Poiana pentru cele trei surori orfane. Meșterii inginerului Florin Brînzan au fost extraordinari și au lucrat exemplar indiferent de condițiile de afară, reușind să ducă la bun sfârșit un proiect de casă în aparență simplu, dar cu multe detalii elaborate. Pentru familia Nițu am lucrat toți cu mare drag pentru că ne-au insuflat o energie de nedescris.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-51Momente de neuitat pentru familie: întâlnirea cu Gheoghe Hagi, marele nostru fotbalist, care acum este un adevărat mentor pentru generații întregi de tineri. A fondat Academia Hagi și conduce echipa de fotbal Viitorul.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-nitu-magurele-episodul-7-sezonul-3-visuri-la-cheie-protv-3

Carmen ne-a demonstrat că indiferent de problemele de sănătate, optimismul, bucuria pe care le emani îi poate însufleți pe cei din jur care n-au nicio suferință fizică. Este o mamă luptătoare, o fire energică și credem că are puterea să se facă tot mai bine. Din păcate familia Nițu nu are posibilități financiare pentru un tratament fizioterapeutic constant, dar Carmen ne-a spus că 2 săptămâni pe ani reușește să meargă la un astfel de tratament și că rezultatele se văd imediat. Ne-a marcat profund și sensibilitatea lui Cătălin, un soț iubitor și dedicat, un suflet sensibil care se zbate să facă față provocărilor de zi cu zi, alături de Alex, fiul lor cel mare, incredibil de matur și responsabil. O familie fericită, o nouă misiune Visuri la cheie îndeplinită! Miercurea viitoare, în episodul 8, vei descoperi o altă familie extraordinară. Crede în oameni!

Poți urmări episoadele Visuri la cheie în reluare pe ProTv, vezi AICI programul, sau oricînd pe protvplus.ro și pe voyo.ro. Ultimele știri despre emisiune le ai pe Visurilacheie.protv.ro și pe pagina de Facebook/VisurilaCheie

36 Responses to Casa familiei Nițu din Măgurele, episodul 7, sezonul III, Visuri la cheie

 1. Bella spune:

  O poveste de viata foarte trista, cu greu m-am abtinut sa nu plang. Oamenii acestia, la fel ca si ceilalti carora le-ati intins pana acum o mana de ajutor, chiar aveau nevoie de o minune in viata lor. Ma bucur si va felicit pentru tot ceea ce ati realizat! Sunteti niste OAMENI minunati, cu suflete mari si pline de bunatate! Ma inclin in fata voastra si nu pot decat sa va doresc sa fiti sanatosi, pentru a putea face in continuare oameni fericiti!

 2. Nicoleta spune:

  Buna ziua!
  Imi puteti spune de unde este caramida aparenta din camera baiatului cel mare?
  Multumesc!

 3. alex spune:

  Buna,este minunat ce ati facut pt acesti oameni, felicitari. Imi puteti spune cam cat a costat ridicarea casei fara mobilier?
  Multumesc.

 4. Ioana spune:

  Doamne este superb!!! incredibil!! am o casa la curte si tare mi-as dori sa colaborez cu dvs !! 🙂

 5. Florentina spune:

  Buna,
  E foarte frumos amenajata casa avand in vedere ce mici sunt camerele.
  Oare ce latime are biroul din camera copilului de 5 ani? Vreau sa fac ceva asemanator si mi se pare un pic ingust

 6. Andrei B spune:

  Buna ziua,
  As vrea sa va multumesc si eu pentru tot ce ati realizat pentru familia Nitu. Carmen mi-a fost colega dar nu am stiut ca problemele ei de sanatate s-au agravat atat de mult. Am vazut aseara emisiunea si mi-au dat lacrimile cand am realizat ca e vorba despre fosta mea colega. Vreau sa multumesc si fostilor meu colegi care au sustinut-o pe Carmen si datorita actiunilor lor totul a fost posibil.
  Cineva, acolo sus, apreciaza ceea ce faceti voi.

  Va multumesc

 7. Simona spune:

  Buna Adela.
  Te rog frumos sa imi spui ce grosime are blatul care a fost pus in locul faiantei din bucatarie. Este o idee super faina.
  O zi minunata, ca si tine 🙂

 8. Ioan Ciuperca spune:

  A fost una dintre cele mai frumoase emisiuni din serie: o frumoasa poveste de dragoste suprapusa peste o drama pe care acesti oameni au stiut sa o traverseze cu eroism si spirit de sacrificiu. Iar echipa emisiunii a facut o treaba EXTRAORDINARA: o casa noua, perfect gandita, splendid aranjata si superb mobilata si decorata pe care familia Nitu nici in cele mai optimiste momente ale vietii lor incercate nu o visau.

 9. Mirela spune:

  Superbe realizari!!! felicitari din inima !!!

 10. Betty Elisabeta spune:

  Am plans de cand a inceput si pana s-a treminat aceasta emisiune care a avut de data asta cea mai mare incarcatura emotionala dintre toate celelalte emisiuni.

 11. Adrian spune:

  Buna Adela,

  Patul din camera lui Alex il gasesc pe site-ul celor de la Casa Rusu sau e personalizat?

  Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Adrian, este un model de pat personalizat. Cei de la Casa Rusu sunt în curs de a-și schimba site-ul, așa că foarte curând vor fi prezentate online diferite modele disponbile la ei în magazine.

 12. Șerban Nicusor ionut spune:

  Stam cu banii in buzunar iar de frica amenzilor sa începem fără autorizație nu am început si uite ca a trecut un an si văd ca la primărie la Galati dacă te decisă intrebi de starea actelor deranjezi si ti se pun tot felul de piedici si întârzieri care nu mi se par normale doar pt ca vreau sa construiesc o căsuța in România mai ales in Galati . Rog F frumos dacă se poate vin si in București la emisiune sa știe o țara ce se întâmpla in Galati la primărie ,pur si simplu sunt disperat

  • Adela Parvu spune:

   Una dintre metode este să faci sesizări și reclamații în scris Ionuț. Conform legii ei trebuie să-ți răspundă în 30 de zile. Dacă ai dovezile scrise și înregistrate că nu au respectat legea în privința termenului pentru eliberarea autorizației și că tu ai făcut sesizări repetate în acest sens îți va fi mult mai ușor să-ți faci dreptate conform legislației în vigoare. Pentru orice problemă ce ține de autorități, consultă legile sau apelează la un specialist care operează cu ele, dar nu uita să faci sesizări scrise și înregistrate.

  • Anca spune:

   In 30 zile trebuie sa raspunda.
   Nu se respecta mereu termenul, uneori dureaza si 2 luni. Dar raspund.
   Banuiesc ca altceva se intimpla la dvs.
   Apelati la un arhitect care se poate ocupa de acte. Dati ceva banuti, dar merge treaba mai repede.

 13. Liviu spune:

  Superb ! Oare chiar se poate renova un apartament in 2 saptamani ?
  Am un apa de 3 camere (80mp ) si ma gandesc cu groaza la renovare.

  • Adela Parvu spune:

   Liviu, se poate renova, dar te costă mai mult. De asemenea, depinde foarte mult ce pretenții ai. Gândește-te că la Visuri la cheie noi nu consultăm familia la fiecare pas, ci decidem noi ce alegem din oferta sponsorilor. Așa ceva nu se întâmplă niciodată în cazul unui beneficiar care apelează la un designer pentru că la fiecare alegere clientul vrea să-și dea acordul, ca atare și timpul se prelungește mult.

 14. simona spune:

  Felicitari! O casa frumoasa pentru o familie frumoasa!
  Cred ca unul dintre cele mai frumoase lucruri sunt ferestrele mari dar nu vor fi probleme cu incalzirea? nu devin un perete rece iarna? din poze nu imi dau seama unde sunt caloriferele in camere

 15. Daniela spune:

  Buna ziua! Totul arata superb, ca de fiecare data. Felicitari!! As dori sa stiu cum se numeste copacelul de la iaz?

 16. Anca spune:

  Foooaaarttteee misto arhitectura.

 17. Oana spune:

  Felicitari pentru ceea ce ati realizat!

  Oare tapetul cu constelatiile din camera lui Denis se gaseste pentru achizitionare? Nu l-am gasit, din pacate, pe site-ul sponsorului.

  M-ati putea ajuta cu informatii/link? Multumesc!

 18. Magda spune:

  Este extraordinar ce faceți voi. Emoțiile ma cuprind la fiecare emisiune a voastră. Puneți suflet și ceea ce rezulta este superb. Felicitări.

 19. Monica spune:

  Nici aici nu mi-am putut stavili lacrimile la vederea emotiilor beneficiarilor.

  Ma bucura si ma incanta creativitatea voastra de fiecare data. Fiecare meritati felicitari pentru asa reusite.

 20. LAZAR GABRIEL ANDREI spune:

  Buna Adela! Dacă colaborez cu Domnul Florin Brinzan, îmi poate ridica o casa de la zero în maxim 2-3 luni? Nu am prea multe preferințe.. S-au acest termen se aplică doar emisiunii visuri la cheie? Te rog mult să-mi răspunzi 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Gabriel, asta trebuie să o discuți direct cu domnul Florin Brînzan. Din experiență îți spun că un beneficiar ca tine, care plătește totul pentru casa lui, nu este niciodată pregătit să se lase complet pe mâna profesioniștilor. Cu siguranță te vei duce pe șantier, vei face modificări, vei avea diferite pretenții, ceea ce schimbă mult timpul de execuție. În plus, ar trebui să fii pregătit să suporți un cost mai mare pentru manoperă, căci sunt mai mulți oameni implicați, ceea ce evident mulți nu fac. Și mai depinde foarte mult și de mărimea și tipul construcției (cu subsol sau cu etaj), la fel ca și finisajele pe care le alegi împreună cu arhitectul sau designerul.La Visuri la cheie este totul posibil pentru că se lucrează pe baza unui proiect, pentru că materialele de construcție și finisaje sunt asigurate foarte repede, iar noi echipa creativă alegem de regulă ceea ce este pe stoc, deci este un proces care se bazează pe o planificare clară pe care nu o mai schimbă nimeni.

 21. madi spune:

  Buna ziua! Chiar e un vis.Si eu am o casa care face mereu igrasie.Si probabil de aceea am facut si t.b.c……dar si o poveste trista.Imi pare rau dar eu nu cred asa ceva.Nimeni in ziua de azi nu face nimic fara a da ceva in schimb….mai ales o casa de vis.

  • Adela Parvu spune:

   Madi, dar ei dau ceva la schimb: își expun viața și problemele personale în fața tuturor. Nu ți se pare că e foarte greu să faci asta? Ție ți-ar fi ușor să vorbești despre neajunsurile tale la tv? Chiar și această familie ne-a spus că îi este rușine atunci când am ajuns la ei și este un lucru de înțeles. Dincolo de asta, ei ne oferă tuturor un exemplu de familie pe care mulți nu credeau că mai există în ziua de azi. Oamenii aceștia se iubesc, iar iubirea este cel mai important lucru pe lumea asta, căci te ajută să treci cu mai multă ușurință peste greutățile vieții. Până la urmă este problema ta dacă crezi sau nu, dar în opinia noastră, a echipei credem că oamenii aleși de către ProTv merită cu prisosință totul în primul rând pentru caracterele lor puternice și pentru exemplele pe care ni le oferă tuturor.

 22. Angela Pop spune:

  Felicitari !

 23. Marina spune:

  Un proiect minunat, felicitari!
  As avea o intrebare: ce fel de ferestre (termopan) s-au folosit?

 24. Simona spune:

  Buna Adela, m-ar interesa scaun ca si cel alb din salon! DE unde se pot cumpara? Multumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *