adelaparvu-com-despre-mesteri-ajusto

In Idei pentru acasa, Romania Mea

Găsești online meșteri pentru lucrări de renovare cu Ajusto!

Știi că ți-am spus anul acesta că mi-aș dori să fac o gală a meșterilor? Ei bine, s-ar putea ca noua platformă Ajusto să mă ajute foarte mult să fac asta. Dar până atunci, foarte sigur că o să-ți găsești tu meșteri pentru casa ta! Ideea acestei platforme aparține unui grup de tineri români (vezi foto mai jos), care au simțit pe propria lor piele cât de greu găsești meșteri pentru lucrări mici de acasă. Așa că au creat platforma Ajusto (bravo lor!), unde cauți, primești oferte și plătești online serviicile meșterilor care au lucrat la tine acasă. Prin această platformă s-a dorit digitalizarea serviciilor furnizate de meșteri, cu toate benefiicle care vin la pachet: asigurarea profesionalismului meșterilor, lucrul cu forme legale, garanția lucrării, asigurarea curățeniei după executarea lucrării, plata transparentă online. Mă bucur tare, tare mult de această inițiativă! Dar hai să-ți spun mai multe!

Echipa Ajusto, de la stânga la dreapta, este compusă din: Cristian Dobreanu-Parteneri Comunitate Meșteri, George Neniță- Analist Recrutare Mesteri, Bogdan Păun- Product Manager, Maria Vasile- Product Analyst, Bogdan Călinescu- Director Proiect, Mihai Iorgulescu- Marketing & Sales Manager, Bogdan Neguț- Operations Manager

Echipa Ajusto, de la stânga la dreapta, este compusă din: Cristian Dobreanu-Parteneri Comunitate Meșteri, George Neniță– Analist Recrutare Mesteri, Bogdan Păun– Product Manager, Maria Vasile– Product Analyst, Bogdan Călinescu– Director Proiect, Mihai Iorgulescu– Marketing & Sales Manager, Bogdan Neguț– Operations Manager

Ajusto s-a deschis de curând și deja în prima lună au existat peste 250 de solicitări. Dar cum funcționează? Selectezi tipul de lucrare din cele nouă existente până acum listate și apoi zona în care se află locuința ta. Descrii lucrarea, orele și perioada în care ți-ai dori să vină meșterul, poți atașa și un plan sau poze, după care trimiți solicitarea. În 48 de ore primești ofertele din partea Ajusto, adică de fapt ofertele de la mai mulți meșteri ( ai și fotografi ameșerului, ceea ce-mi place la nebunie!), din care tu poți selecta ceea ce-ți convine. Da, se întâmplă să nu ai decât o ofertă, dacă lucrarea ta este una complexă și necesită priceperea unui specialist de nișă, ca să-i spun așa. Și da, durează 48 de ore pentru că pur și simplu e nevoie ca toți meșterii specializați pentru lucrarea de care ai nevoie să fie contactați, iar ei să poată evalua lucrarea și să trimită oferte. Apoi, meșterul agreat vine la tine, el fiind supravegheat de către un reprezentant Ajusto și face lucrarea. După ce execută lucrarea, meșterul lasă curat în urma lui! Plata se face la final, online, unde ai un desfășurător transparent, ți se spune și cât costă serviciile meșterului, dar și cele oferite de către platformă, plus primești garanția pentru lucrare.

Petre Mărășescu, instalator, experientă 28-de-ani.jpg

Petre Mărășescu, instalator, experientă 28-de-ani.jpg

Deocamdată Ajusto este o platformă care funcționează în București și județul Ilfov, dar ea este în extindere în toată țara. Însă numai pentru capitală și Ilfov a fost necesar ca cei de la Ajusto să facă un an de zile interviuri cu meșterii pe care i-au selectat. Cei mai mulți au fost refuzați pentru că nu lucrează cu forme legale sau nu au putut demonstra că dețin o calificare în domeniu. Selecția meșterilor s-a făcut prin probe teoretice (întrebări tehnice despre cum rezolvi o anumită problemă) și probe practice (efectiv la lucru în teste pentru a fi selectați de către Ajusto). Toți meșterii selectați sunt însă unii pentru care Ajusto garantează lucrările executate de către ei! Asta este extrem de important!

Aurel Florea, meșter calificat în instalații

Aurel Florea, meșter calificat în instalații

Dacă știi și tu un meșter care merită recomandat (cum sunt și domnii din imagini și de pe site), nu ezita să faci recomandarea direct pe platformă, vezi AICI pentru că poți beneficia de lucrări gratuite în valoare de 200 lei, dar cel mai important este că ajuți atât meșterul, cât și o comunitatea întreagă de oameni care dorește să aibă parte de servicii civilizate executate de către profesioniști.

Bogdan Rachieru, meșter cu experiență și peste hotare

Bogdan Rachieru, meșter cu experiență și peste hotare

Echipa Ajusto asigură și consiliere pentru meșteri, adică pentru cei care vor să lucreze cu forme legale, îi ajută să-și înființeze PFA sau firmă, după caz, și să le asigure traininguri specializate. Așa că dacă ești meșter și îți dorești să mergi pe cont propriu, dar nu știi cum să procedezi, ei bine cei de la Ajusto te pot ajuta. Acest lucru este extrem de bun pentru orice meșter care dorește nu doar să lucreze pe cont propriu, ci și să aibă practic o certificare în fața oricărui angajator. Când ai forme legale practic treci prin nișt autorizări, verificări care te pun pe o poziție clară în meseria ta. În plus, chiar dacă ești angajat la o firmă, poți foarte bine ca meșter să iei lucrări după orele de program sau în weekend, dar totul transparent și cu forme legale.

Niculae Gheorghe, meșter tâmplar specializat în tâmplărie temoizolantă

Niculae Gheorghe, meșter tâmplar specializat în tâmplărie temoizolantă

Mi-a plăcut foarte mult ideea acestei platforme, dar și modul cum a fost concepută. În plus, faptul că meșterii sunt selectați și supervizați, că totul e transparent ca și plată, că ți se face curat în urma lucrării, că achiți și ți se oferă garanție pentru lucrare este tot ceea ce-și poate dori cineva. Echipa de la Ajusto spune că are în vedere ca pe viitor să facă și o scoală de meșteri, astfel încât să contribuie efectiv la profesionalizarea meseriilor atât de căutate la noi în țară în domeniul amenajărilor interioare și al construcțiilor. Dar cel mai mult îmi place faptul că poți găsi meșteri pentru lucrări mici. La acest capitol e cel mai greu pentru că întotdeauna când e vorba despre reparații, ajustări, retușuri sau lucrări mici te trezești că nu ai cu cine le face.  Așa că te voi ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe această platformă ajusto.ro, dar până atunci vezi și pagina lor de Facebook, de asemenea poți suna de luni până vineri (8-20) la următorul număr de telefon o784 50 50 70. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu-com-despre-mesteri-ajusto

13 raspunsuri pentru Găsești online meșteri pentru lucrări de renovare cu Ajusto!

 1. George spune:

  La mine nu a functionat ajusto! Sper doar sa di fost eu foarte ghinionist Adela!

  • Adela Parvu spune:

   George, spune-mi mai multe. De ce nu a funcționat? La mine a funcționat. I-am testat înainte, dar știi cum e, fiecare cu experiența sa, așa că aș dori să aflu ce probleme ai întâmpinat 🙂

 2. Fulga spune:

  Bravo, excelenta initiativa! Pentru mine, gasirea unui mester bun a reprezentat intotdeauna un calvar soldat cu numeroase experiente neplacute. Mi-a revenit speranta 🙂 Multumesc, Adela!

 3. Andrei spune:

  Noi cei de la http://mestere.ro/ ne bucuram ca nu suntem singurii. Bafta !

 4. Simona spune:

  Buna Adela,
  Doar prin telefon pot fi contactati? Multumesc mult

 5. Tatiana spune:

  Se pare ca sunt neseriosi, au trecut 3 zile si nu am primit niciun raspuns.
  Eu chiar am crezut ca vor raspunde in 48 de ore. Pacat primesc o asa reclama din partea ta si nu apreciaza, !7 pot fi oameni sa se tine de cuvant si defapt sunt doar niste promisiuni.
  Multumesc oricum

 6. George spune:

  Neseriosi, lucreaza murdar, nu strang mizeria la sfarsit, intra incaltati de afara, au preturi umflate iar produsul finit este slab calitativ, nu este nimic profesionist cum declara pe site. Pacalesc si clientul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *