adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-5

In Designeri si Arhitecti, In trend, Romania Mea

Puf brodat cu motive tradiționale românești creat de Mara Ciubotaru și Diana Singuran

Am privilegiul să fiu înconjurată de oameni creativi și talentați, care fac niște obiecte deosebite. Și cred că merită să afli despre aceste piese, mai ales când ele au legătură cu simbolistica tradițională. Diana Singuran și Mara Ciubotaru sunt tinere arhitecte care s-au gândit să pună în practică ideile lor. Prima de acest fel a fost cu puful denumit SAC, puf brodat cu motive tradiționale românești. Au fost inspirate de sacii ominiprezenți în gospodăriile de la țară, saci în care se adună recoltele sau se depozitează diverse bunuri agricole. De aceea nu întâmplător și motivele brodate pe pufi sunt sub formă de spice de grâu. Nu le-a fost ușor să ajungă la un motiv tradițional sugestiv, căci au căutat îndelung, prin biblioteci și anticariate, cărți despre simbolistica țărănească, dar cert este că le-a ieșit foarte frumos.

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-7

Diana și Mara, care împreună și-au făcut atelierul Mecanism, nume sub care și-au propus să creeze obiecte de design, și-au dorit să aducă în locuințele de la oraș un strop de autenticitate tradițională. Desigur, au reinterpretat-o și au stilizat-o astfel încât puful să ofere confort și o imagine plăcută, în ton cu ambientele actuale. Husa exterioară, care este detașabilă, este din in în compoziție cu o țesătură de protecție pe spate (blackout) pentru rezistență sporită. Interiorul este din bile depolistiren și puf siliconizat, fiecare material așezat în copartimente separate pentru un confort sporit.

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-9

Puful este disponibil în mai multe nuanțe de material pentru husa exterioară, culorile fiind neutre bej, gri, nisipiu, toate potrivindu-se foarte bine în variate ambiente, dar, la cerere, se poate face pufuri cu huse și în alte nuanțe. Dimensiunile pufului sunt de 125 x 135 x 70 cm, asta ca să-ți faci idee cam cât ocupă în încăpere, iar prețul este de 280 de euro bucata. Poți comanda puful direct la creatoarele lui, fie pe mail la adresa mecanism.office@yahoo.com, sau la numerele de telefon 0751.500.568 0743.200.888. Vezi aici și pagina lor de Facebook/Mecanism. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-8

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-4

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-6

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-3

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-2

adelaparvu-com-despre-puf-cu-motive-traditionale-romanesti-sac-design-mecanism-archmara-ciubotaru-si-diana-singuran-1Foto: Costin Mocanu

Un raspuns pentru Puf brodat cu motive tradiționale românești creat de Mara Ciubotaru și Diana Singuran

  1. Cora spune:

    F frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *