adelaparvu.com despre amenajare curte mica urbana, Londra, design Cue and Co of London, Foto David Still (2)

In Amenajari Gradina, Gradina

Curte mică în oraș plăcut amenajată

În mediul urban, de cele mai multe ori o bucățică de curte poate fi o binecuvântare. Dar depinde de foarte multe lucruri, căci niște ziduri înalte, împrejurimi nu prea arătoase ori o suprafață modestă par să-ți nu-ți ofere oaza la care te-ai gândit. Și totuși soluții există. Am ales să-ți prezint azi un proiect de acest gen, frumos materializat, unde în ciuda dimensiunilor mici și a zidurilor înalte, atmosfera de relaxare a fost obținută prin implementarea unor idei bine gândite.

adelaparvu.com despre amenajare curte mica urbana, Londra, design Cue and Co of London, Foto David Still (1)

Zidurile înalte ce separă curtea de față erau total neaspectuoase, iar cu reorganizarea interiorului și schimbarea tâmplăriei, acest spațiu exterior se vedea în toată urâțenia lui direct din zona de zi. Ca atare, proprietarii londonezi au apelat la specialiștii de la firma Cue and co of London, care au propus placarea zidurilor cu lemn de cedru roșu (rezistent la intemperii) și organizarea vegetației astfel încât senzația de verdeață să fie prezentă în lipsa plantărilor la sol. Cum adică? Adică diverse specii au fost plantate în jardiniere situate pe ziduri, deci la înălțime, ceea ce mărește intimitatea, dar conferă și senzația de vegetația care se ițește de după gard. În plus, alte jardiniere sunt la baza zidurilor cu vegetație ce urcă pe ziduri.

adelaparvu.com despre amenajare curte mica urbana, Londra, design Cue and Co of London, Foto David Still (3)

Un alt truct important a fost amplasarea unei oglinzi pe lățimea curții, respectiv în zona de unde ar fi reflectat lumina și către interiorul casei (practic e pusă în cel mai umbros loc). Astfel, oglinda dă senzația de spațiu mai larg, multiplică imaginea vegetației făcându-te să crezi că e și mai multă verdeață. Apoi pe mijlocul curții sunt amplsate vase de grădină cu plante în ele, ceea ce amplifică prezența naturii în acest mic spațiu urban.

adelaparvu.com despre amenajare curte mica urbana, Londra, design Cue and Co of London, Foto David Still (4)

De remarcat și materialele folosite pentru finisaje: lemn pentru placarea zidurilor, pardoseală din piatră (vezi și rigola de lângă casă unde se scurge apa de ploaie) și vase pentru plante din ceramică (deci nu din acelea de plastic banale, deși există și plasti compozit care arătă acceptabil). Un spațiu mic de doar 2,2 x 5 metri, care a fost transformat într-o oază de verdeață. Și fixarea unei oglinzi în exterior chiar e o idee inedită, dar cu un efect de spectacol binevenit. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare curte mica urbana, Londra, design Cue and Co of London, Foto David Still (2)Foto: Cue and Co

4 raspunsuri pentru Curte mică în oraș plăcut amenajată

  1. Romeo Nita spune:

    Sunteti cei mai tari

  2. Doru spune:

    Curte mică,în oraș,plăcut amenajată. Graba ,strică treaba!

  3. Cristi spune:

    Superb, cred ca e destul de usor, mai ales ca nu pare foarte costisitor. Ma bucur ca n-am facut ceva la curte vara asta. In primavara ma apuc de treaba 🙂

  4. Vali spune:

    Din punct de vedere estetic, oglinda e spectaculoasa, dar este un dezastru pentru pasari, care se pot lovi grav in zbor, pacalite de iluzia spatiului. Am avut una de dimensiuni incomparabil mai mici si am scos-o din acest motiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *