adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (5)

In Design floral, Gradina, Romania Mea

Terarii cu plante autohtone și vase de sticlă produse în România

Mi-a plăcut povestea acestei firme din Nucet, județul Bihor, care a început să producă vase din sticlă pentru terarii cu plante, adică mini grădini, care te pot binedispune acasă ori la birou. Dar nu doar că produc vasele din sticlă, fac și terariile cu totul și folosesc exclusiv plante autohtone, adică totul este 100% românesc. Andra și Andrei Hăprean sunt un cuplu de tineri care se ocupau de ceva timp cu propria afacere: exploatare de piatră, mai exact calcar din Munții Apuseni. Andra a văzut pe Internet o mulțime de vase din sticlă cu mini grădini, a început să se informeze despre ele și așa s-a născut pasiunea ei pentru terarii. A aflat că aceste mini grădini ce se dezvoltă sub sticlă sunt de fapt eco sisteme naturale la scară mică, ce au un impact dovedit științific asupra stării noastre de bine și de sănătate. Așa că i-a venit ideea de a folosi calcarul, obiectul afacerii lor, și pentru producerea nu doar a pietrișului din terarii și ci pentru sticla din care sunt realizate vasele.

Alături de echipa Terrarium Shop la târgul de la Romexpo, 23 martie 2017. De la stânga la dreapta: Andrei Hăprean, Andra Hăprean, Bianca Blaga și Gina Bochis

Alături de echipa Terrarium Shop la târgul de la Romexpo, 23 martie 2017. De la stânga la dreapta: Andrei Hăprean, Andra Hăprean, Bianca Blaga și Gina Bochis

Soții Hăprean și-au găsit și asociați, Gina Bochis, care mult timp a lucrat în agenții de publicitate din București, dar care a decis să se mute la Nucet în județul Bihor și de circa doi ani de zile s-au specializat în a produce vase din sticlă, dar și terarii gata decorate cu plante și cu pietriș. Așa au pus bazele firmei și magazinului online Terrarium. Eu i-am întâlnit la Romexpo, unde într-un stand mic aveau prezentate o bună parte din produsele lor (le poți vedea până pe 26 martie 2017 la târg). Mi-a plăcut mult povestea lor, dar mai ales faptul că Andra nu s-a limitat la a-și descoperi și cultiva o pasiune, ci a acționat pentru a le oferi și altor iubitori de mini grădini, vasele pe care le căutau și nu le găseau pe piața noastră, iar pentru iubitorii de natură terarii frumos concepute cu plante de la noi. De aceea ei și spun că terariile lor sunt o bucățică din Apuseni la tine acasă. Uite, la târg ai să găsești produse lor la vânzare, iar dacă nu ești în București, poți să le comanzi online pe site-ul www.terrariumshop.ro. Mi-au plăcut vasele lor pentru că sunt protrivite și pentru aranjamente florale, dar și pentru instalații inedite, pe balcon, la interior, în vitrine, dar și la evenimente, precum nunți, botezuri, petreceri. Vezi aici și pagina de Facebook, iar număr de telefon pentru contact este 0751.157.641. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (6)

Pe lângă scăderea tensiunii arteriale influențată de contemplarea naturii cuprinsă într-un terariu, aceste mini grădini rezolvă problema aerului uscat din locuințe. De ce? Pentru că plantele din terariu folosesc umezeala din vas, absorbită de pietre și aceasta este practic recirculată în încăpere. Dacă e prea umed terariul absoarbe umezeala, dacă e prea uscat eliberează apa. De asemenea terariile pot absorbi poluarea cauzatp de fumul de țigară, cloroform, benzen, formaldehidă, xilen și tricloertilenă, substanțe care se regăsesc și în finisajele și materialele mobilierului din casele noastre. Și da, sunt obiecte decorative frumoase, plăcute, ce pot fi oferite cadou indiferent de ocazie.

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (7)

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (2)

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (8)

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (4)

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (5)

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (9)

adelaparvu.com despre Terrarium Shop, vase si terarii produse in Romania (3)

3 raspunsuri pentru Terarii cu plante autohtone și vase de sticlă produse în România

 1. Adrian spune:

  ce frumoase sunt si cate idei de design!

 2. Florentina spune:

  Buna ziua
  As dori sa stiu daca faceti si pe comanda vase de sticla. Mi-ar trebui ceva pe oval , pentru o fructiera .
  Multumesc !

 3. Aura spune:

  Buna ziua!
  Va scriu aici deoarce nu am gasit nicio adresa de contact pentru a va scrie separat. Am o mare tristete in suflet legata de spatiile verzi din jurul blocurilor din Bucuresti, acolo unde mai exista. Avem si noi ceva spatii verzi in jurul blocului unde avem resedinta, desi noi nu locuim in tara, insa, de fiecare data cand revenim acasa, imi vine aproape sa plang cand vad cat de neingrijite sunt. Urmeaza sa fim in tara pentru cateva luni, si tare as vrea sa ma ocup de acest spatiu verde din jurul blocului nostru – macar cu asta sa incep. As dori sa va intreb daca stiti cumva daca pot apela la vreo asociatie de mediu de unde as putea procura in numele asociatiei ceva plante, arbusti, un gard viu, orice?
  Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *