adelaparvu.com despre alegerea plantei Steaua Craciunului, Euphorbia pulcherrima, Text Carli Marian, Foto Floradania (2)

In Gradina, Sfaturi plante

Alege cu atenție Steaua Crăciunului

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

 

Este o plantă frumoasă, pe care atunci când o vedem, mai ales expusă în numeroase exemplare, de formează un covor roșu, știm să urmează sărbătorile de iarnă. Denumirea ei științifică este Euphorbia pulcherrima și mai este cunoscută sub denumirea de Poinsettia. Este originară din Mexic, deci dintr-o zonă geografică a globului cu temperaturi ridicate, de aceea este foarte sensibilă la frig și la curenții reci de aer. Este important locul de unde o cumperi și modul cum arată pe raft pentru că asta vorbește despre sănătatea plantei. E păcat să nu o inspectezi puțin la cumpărare, nu de alta, dar în caz contrar, un exemplar afectat se va ofili înainte de Crăciun.

adelaparvu.com despre alegerea plantei Steaua Craciunului, Euphorbia pulcherrima, Text Carli Marian, Foto Floradania (3)

adelaparvu.com despre alegerea plantei Steaua Craciunului, Euphorbia pulcherrima, Text Carli Marian, Foto Floradania (4)

adelaparvu.com despre alegerea plantei Steaua Craciunului, Euphorbia pulcherrima, Text Carli Marian, Foto Floradania (1)

De unde cumperi Steaua Crăciunului? Niciodată dintr-un loc unde este pusă la exterior, în aer liber, când temperaturile sunt joase. De asemenea, chiar dacă e la interior, cum e în cazul hipermarketurilor, să nu alegi o astfel de plantă dacă este în zona curenților de aer reci, cum ar fi la intrarea în magazin. Apoi, pe lângă locul unde este amplasată, planta nu trebuie să prezinte urme de mucegai pe pământ ori pe frunze, semn că a fost udată excesiv, ceea ce poate însemna că are rădăcinile deja putrezite. E important să verifici și florile plantei, care nu sunt cele roșii, acelea fiind frunzele colorate pentru care și-a căpătat denumirea de Stea a Crăciunului. Florile sunt mici și galben-verzui, iar la cumpărarea plantei ar trebui ca ele să fie într-un stadiu incipient, adică să fie boboci. Și dacă toate acestea lucruri sunt îndeplinite, nu uita să învelești planta cu hârtie pentru ca atunci când ieși afară din magazin ea să nu sufere un șoc termic, în urma căruia o poți pierde. Dar uite mai jos și o prezentarea video despre alegerea plantei, dar și modul de îngriire. Sper să-ți prindă bine sfaturile mele!

Te rog frumos NU ARUNCA planta după sărbătorile de iarnă! Ți-am scris AICI despre o poți îngriji.
De asemenea, abonează-te pentru a fi pe fază cu sfaturile mele pe canalul YouTube/CarliMarian

Un raspuns pentru Alege cu atenție Steaua Crăciunului

  1. Mirela spune:

    Multumesc Carli, de sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *