adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (1)

In Case, Design Interior

Și-au renovat singuri casa în stil cottage

De multe ori pe net poți vedea colțuri frumoase din case de poveste, dar de prea puține ori poți afla cât anume i-a costat pe oamenii care locuiesc în aceste locuințe amenajările. Multe dintre ele, cum ar fi cele în stil cottage, par accesibile, dar nu e tocmai așa. Lucrurile care nu se văd costă cel mai mult, în special când e vorba despre case vechi. Am ales să-ți prezint azi o căsuță din Marea Britanie votată de către cititorii revistei Real Homes ca fiind cea mai reușită renovare a anului 2010. Casa este foarte veche, datează din 1860 și a fost extinsă și modernizată în 1990. De la două camera și două spații mici de tip hol, s-a ajuns la extinderea pe vertical, adică mansardă cu încă două dormitoare, o bucătărie mai spațioasă la fel ca și un living mai primitor. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (5)

Ceea ce mi-a atras mie atenția au fost costurile pentru ultima renovare, care a ajuns la circa 29.000 de lire sterline, mare parte din sumă fiind alocată pentru partea care nu se vede – instalații și partea de construcții. Pentru partea care se vede, adică mobilare și decor, proprietarii su pus mână la treabă și au transformat lucruri vechi cumpărate de la licitații sau din piețele de vechituri pentru a obține o imagine în stil cottage, așa cum și-au dorit. Desigur, pentru bucătărie și baie au fost alocate cele mai mari sune pentru că în spațiile umede contează mult dotările.

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (7)

Vrei să afli cât i-a costat renovarea pe etape? Păi hai să-ți enumăr lista lor, așa cum a fost publicată de revista Real Homes: 1. Lucrări de construcții 800 lire; 2. Reparație acoperiș 100 lire, 3. Instalație sanitară 1,500 de lire; 4. Bucătărie nouă – dotări, electrocasnice, mobilier, finisaje 8000 de lire; 5. Baie nouă – cu obiecte sanitare, mobilier, finisaje 2000 de lire; 6. Mobilier – 7,500 de lire; 7. Corpuri iluminat – 200 lire; 8. Vopsea și tapet – 450 lire; 9. Pardoseli și covoare – 3800 de lire; 10. Accesorii decorative– 1000 lire; 11. Amenajare grădină – 1000 lire; 12. Draperii, storuri, perdele – 2800 lire. Concluzia? Întotdeauna bucătăria și baia sunt cele mai costisitoare, iar sumele pot ajunge să fie mari, chiar și atunci când în amenajare se implică activ proprietarii și nu apelează la specialiști. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (1)

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (2)

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (6)

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (3)

adelaparvu.com despre casa renovata in stil cottage, Foto Mark Scott (4)
Foto: Mark Scott

2 raspunsuri pentru Și-au renovat singuri casa în stil cottage

  1. Simona spune:

    Unde gasesc in Romania chiuveta ca aceasta…am tot cautat dar nu am gasit pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *