adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (12)

In Case, Design Interior

Camere viu colorate intr-o casa de tara renovata

De multe ori nu ne place chiar atât de mult o locuință, cât zona unde este amplasată. Dar știi cum spun americanii că exact asta și contează „location, location, location”. Așa a pățit și cuplul acesta de tineri care a cumpărat o ruină de casă. De abia după ce au ajuns cu toate actele semnate și au intrat ca proprietari în casă și-au dat seama ce dărăpănătură este. Apoi surprizele au continuat când s-au apucat de șantier. Prietenii care le-au venit în vizită, le-au spus că locuința asta ar trebui demolată, nu refăcută. Dar cei doi nu s-au descurajat. Ba din contră, s-au încăpățânat să renoveze tradițional, cum se făcea pe vremuri.

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (17)

Casa a fost construită prin 1928, așa că toate materialele erau vechi. S-au abținut de la a monta și tâmplărie termoizolantă. Dar au montat în schimb geamuri duble. Iza și Rafael au vrut să apeleze la meșteri locali, dar greu le-a fost să dea peste unii care mai știau să facă ceva. Multe lucruri le-au făcut pe comandă, dar au păstrat tot, absolut tot ce era vechi. Și când n-au mai găsit soluții pentru metode tradiționale au achiziționat materiale ecologice, cum sunt tencuielile naturale și vopsele naturale. Iar pentru nuanța vopselelor nu s-au mai chinuit să tot obțină tonul dorit. Iza a dat cu ceea ce i-a ieșit, dar zău că arată bine. Fiecare încăpere are acum pereții colorați, dar păstrează atmosfera rustică plăcută. Până la urmă s-a jucat, a experimentat, că dacă n-o faci în casa ta atunci unde? Mi-a plăcut asta. Ce atâta frică? Am auzit deseori de oameni cărora le e frică să dea cu nu-știu-ce culoare. Până la urmă e doar vopsea, dacă nu-ți place o schimbi.

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (12)

Cert este că au modernizat casa, au retrasat instalația electrică, au dotat-o cu băi și acum au tot confortul dorit, chiar dacă la bucătărie au păstrat soba veche, iar în camere au sobe de fontă. Da, prietenii care înainte spuneau că locuința asta ar merita dărâmată acum se înghesuie în weekend-uri care să stea pe aici. Și zona e superbă, cu păduri, cu pâraie. Un loc liniștit care le va prinde bine peste timp nu doar pentru vacanțe, ci și la bătrânețe. De fapt asta își și doresc să se mute cu totul acolo și să se apuce de agroturism. Și cu siguranță le va ieși. Normal că mi-a fost e plac căsuța asta cu nuanțele ei îndrăznețe la interior. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (1)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (14)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (8)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (6)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (10)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (11)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (7)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (2)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (3)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (4)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (5)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (13)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (9)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (15)

adelaparvu.com despre casa de tara renovata foto Michael Mrowiec (16)

Foto: Weranda Country/ Michael Mrowiec

Un raspuns pentru Camere viu colorate intr-o casa de tara renovata

  1. […] cărămidă aparentă. Este o combinație caldă, de-a dreptul delicioasă, care-ți sugerează o atmosferă rustică. Și mobila e simplă, dar aspectul ei te duce cu gândul la vacanța de la țară. Este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *