adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (5)

In Case, Design Interior

Decor de vis intr-o casa de familie

Această superbă casă pe care ți-o prezint aparține unei familii cu patru copii. Amenajarea interioară a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru că detaliile pe care le vei vedea aici au necesitat timp. Dar mai mult decât execuția propriu-zisă, designerii care au amenajat-o au așteptat să vadă cum pică lumina la interior, care sunt obiceiurile familiei și cum pot aduce în decor natura din jurul casei, frumos reliefată în ansamblul grădinii. Și ca să-ți astâmpăr curiozitatea îți spun că este o reședință dintr-o suburbie a Madridului, iar amenajarea interioară este semnată de designerițele Carla Rotaeche și Ana Pardo.

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (4)

Este minunat faptul că amenajarea interioară de aici deși este nouă, nimic nu lasă să se întrevadă asta. Designerițele și-au dorit ca locuința să aibă deja un aer familiar, ca atare au avut grijă la detaliile să aibă patină, culorile să fie plăcute, iar camerele să pară că spun povești. La cât de elegantă este, n-ai spune că aici locuiește o familie cu patru copii, dar designerițele au avut grijă să delimiteze frumos spațiul generos al casei. Astfel o aripă au gândit-o pentru cei mici, iar cealaltă pentru adulți. Astfel se păstrează mai ușor ordinea și aspectul coerent din zona oficială a casei.

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (7)

Dar ce și-au dorit proprietarii foarte mult? Și-au dorit ca natura să fie evocată și la interior. Soluția găsită de designeri? Materiale naturale – de la lemn, mătase, bumbac, ceramică la prezența decorurilor și picturilor cu motive vegetale, în special flori. Totul a ieșit superb, de la tapetul ce îmbracă dormitoarele la florile delicate ce decorează mobilierul de la baie. În living s-a mers pe varianța mai formală, dar prezența florilor și a peisajului grădinii ce se întrevede prin ferestre suplinesc această dorință a proprietarilor de a sugera natura și la interior. Mai mult, nuanțele variate de la albastru, turcoaz, roz, galben prezente prin mici accente decorative, cum sunt pernele, vin să amintească de petalele catifelate și colorate ale florilor.

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (5)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (6)

Mi-au plăcut mult încăperile joase și modul lor ingenios de amenajare. Tavanele joase îți dau senzația de intimitate, de cuib și te fac să te simți bine. În living pereții într-o nuanță de gri albăstrui sunt frumos evidențiați de draperiile mătăsoase într-o nuanță similară, dar mai închisă. Este un truc de efect mai ales într-o cameră mică. E ca și cum draperiile ar deveni jocuri de umbre în textura zugrăvelii. Apoi măștile de la calorifere sunt frumoase, iar mobila confortabilă, într-o culoare plăcută și ușor de întreținut, luminează încăperea și creează un contrast frumos cu nuanța specială a zugrăvelii.

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (9)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (8)

Despre dormitorul de la mansardă ce să-ți spun? Este absolut de vis! Tapetul cu trandafiri în tonuri calde de maro și bejuri transformă cameră într-o oază relaxantă. Chiar și ușile culisante sunt îmbrăcate cu tapet ceea ce oferă senzația de intimitate pronunțată. E ca și cum ai pătrunde într-un sanctuar al odihnei și ești introdus în ambianța lui încă de la intrare. Dar vezi că peste tot există un raport echilibrat cu albul. Albul și nuanțele deschise simple contrabalansează frumos tot ce e colorat sau ornamentat. De aici și lipsa senzației de sufocare. Într-un dormitor atât de feminin cu siguranță nu te-ai fi gândit la perdele albe. Dar uite ce bine arată. Sau nu te-ai fi gândit la accentele de roz într-o cameră unde predomină marourile și bejurile, dar este o combinație elegantă, de-a dreptul delicioasă. Te poate duce cu gândul și la o prăjitură cup-cake cu cremă roz, nu?

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (10)

Băile sunt și ele superb decorate. Aici totul pare desprins dintr-o poveste cu zâne. Tapetul îmbracă parțial pereții, iar mobila albă, făcută la comandă, a primit în timp și tușe delicate, picturi realizate manual cu delicate flori. Și pentru că totul era poetic, designerițele au decis să îmbrace și cada cu panouri pe care să se regăsească aceleași motive decorative ca și în zona lavoarului. Și din nou, poate te-ai fi gândit că trandafiri de pe tapet ar fi fost elemente suficient de încărcate pentru a mai lăsa loc unei ornamentații suplimentare tot cu flori. Dar maniera de lucru contează enorm. Aceste picturi de-a abia se văd și sunt realizate într-un alt mod, mult mai delicat. Mi-a plăcut la nebunie casa asta și sunt sigură că o să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (15)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (11)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (12)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (13)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (14)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (16)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (3)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (2)

adelaparvu.com Decor de vis intr-o casa de familie Foto Elmueble (1)

Sursa foto: ElMueble

3 raspunsuri pentru Decor de vis intr-o casa de familie

  1. Superb, exista asa ceva cu adevarat???;(…am crezut ca sunt numai in filme!!!
    Mi-ar placea si mie tare mult sa locuiesc intr-o asemea casa cu asa amenajari, este ideal pentru o famile, are tot ce trebuie, iar amenajarile sunt wow…
    Imi place maxim, chiar pot sa spun ca m-am indragostit de casa asta si de amenajarile din ea !!!

  2. […] care m-aș simți foarte confortabil. E și colorată, exact atât cât trebuie, dar și într-un stil rustic elegant care pare să nu se demodeze. Are și accente clasice marcate prin câteva piese de mobilă și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *