adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (7)

In Case, Design Interior, Pensiuni

S-au cunoscut la munte și acolo au rămas. Acum au o casă tare frumoasă

Viața te duce pe unde nu te aștepți și îți întâlnești jumătatea în locuri unde crezi că te duci să te relaxezi. Așa s-a întâmplat și cu cei doi oameni creativi despre care am să-ți povestesc astăzi. Ea s-a dus la munte în vacanță, iar la o cabană a dat peste el, un bărbat șarmant, pasionat de bucătărie. A ajuns și acolo a rămas, alături de el. Mult timp, vreo șapte ani de zile au trăit împreună, au înfruntat iernile grele, și-au făcut prieteni și planuri. Dar până n-a apărut primul copil, nu s-au mobilizat prea tare. Ei bine, când au devenit părinți, în urmă cu vreo zece ani, el a spus că e timpul să ridice o casă în adevăratul sens al cuvântului. Nu credeau că o să ajungă mai departe de atât, dar după cum îți spuneam viața oferă surprize. Acum depinde de fiecare cât de frumoase sunt ele.

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (1)

Eva si Robert

Eva si Robert

Chiar stăteam de vorbă cu mai multe amice care, ajunse la frumoasă vârstă de 30 de ani, șovăiesc dacă să devină sau nu mame. Consideră că nu sunt pregătite, că n-au încă totul așa cum și-ar dori pentru viitoarea lor familie, adică o casă și venituri sigure. Nu știum cum să spun, dar o spun din experiență. Până nu ai copilul parcă n-ai motivația necesară să treci la treabă. Te lași așa în voia speranței și ești mereu cu „dacă și poate” pe buze. Ei bine, exemplul Evei și a lui Robert, doi polonezi hotărâți, poate le inspiră. Ei și-au găsit forța și resursele de a construi un cămin adevărat numai după ce au avut primul copil. Este ceva ce nu poate fi explicat. Cumva se așează toate, se dezleagă problemele și găsești soluțiile. Uite, cum au ajuns părinți, cum au construit o casă frumoasă, caldă și spațioasă.

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (4)

Dar pe lângă casa în sine, s-au gândit și la o sursă de venit. Robert fiind pasionat de bucătărie, evident că visa la un restaurant. Dar ce atâtea vise? Dacă n-ai bani pentru restaurantul din basme la care tânjești, începe cu unul mic. Așa a și făcut, iar casa au gândit-o ca o pensiune. Inițial aveau de gând să facă un fel de adăpost pentru turiștii înfrigurați, care să se oprească la ei pentru un ceai fierbite și o îmbucătură caldă din preparatele gătite de Robert. Dar acum au și casa la care visa Eva, una primitoare și plăcută, dar și restaurantul, de fapt un soi de tavernă rustică. Și le place la nebunie, căci sunt înconjurați de voie bună și acasă și la muncă. Oameni veseli le calcă pragul pensiunii și tavernei, iar în intimitatea casei lor familia s-a mărit și înveselit.

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (2)

Interiorul este foarte frumos. Și nu te gândi la nu știu ce soluții sofisticate. Totul este rustic, iar pereții în nuanță solară de galben parcă te încălzesc instantaneu când vii din gerul de afară. Și în sezonul cald e frumos, căci interioul pare efectiv inundat de lumină, iar galbenul acesta contrastează frumos cu cerul și verdele intens al peisajelor de munte ce se întrezăresc prin ferestre. Multe obiecte, de la cele clasice la rustice, sunt puse aici laolaltă, și creionează o ambianța tare confortabilă. Au ales să pună pardoselile din plăci ceramice, căci sunt mult mai ușor de curățat. Bineînțeles că mi-a plăcut la nebunie soba lor din living, dar și bucătăria pe care Robert și-a accesorizat-o la mare artă. Și totul e în aceeași nuanță delicioasă de galben. Parcă fiecare colț din casa lor îți șoptește o poveste. Se vede că sunt oameni creativi, dar mai mult – un cuplu împlinit și fericit. Uite, intră și tu pe site-ul lor chatawedrowca.pl dacă ai de gând să-ți petreci vacanța la munte în Polonia, dar mai ales să-i cunoști. Și până atunci lasă-te pe aripile inspirației cu imaginile din interiorul casei lor. Sper să-ți placă și ție!

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (10)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (7)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (6)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (8)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (9)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (12)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (13)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (14)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (5)

adelaparvu.com despre Chata Wedrowca Foto Rafal Lipski (3)Sursa foto: Rafal Lipski/ Weranda Country

4 raspunsuri pentru S-au cunoscut la munte și acolo au rămas. Acum au o casă tare frumoasă

 1. elena cristescu spune:

  este foarte frumoasa…acum 2 luni am cumparat si noi o casa batrineasca intr-o zona de deal foarte frumoasa…..acolo vrem sa ne retragem la pensie…casa trebuie renovata si vrem sa nu modificam prea mult…este o casa musceleana ….abia stept sa ne apucam de renovari de aceea va urmaresc toate postarile dvs….

 2. Iulia spune:

  nu pare real … pur si simplu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *