adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (4)

In Case, Design Interior

Casă din lemn cu interior de poveste

Când vezi o casă din lemn te gândești la că e doar pentru vacanțe, dar sunt mulți oameni pe lumea asta care trăiec bine merci, zi de zi, într-o astfel de construcție. Am ales să-ți prezint locuința de față ca să-ți dai seama cum modestia exteriorului poate ascunde un interior plin de personalitate. Este formula magică prin care nu atragi atenția, ci te bucuri în intimitatea casei de propria ta poveste. Acum depinde de fiecare cum și-o creionează. Aici ai să descoperi o locuință plăcută cu o zonă de zi ce emană o atmosferă aparte, unde culorile obiectelor și multitudinea de decorațiuni întregesc ansamblul a ceea ce poți numi ca fiind un cămin. Însă te vor surprinde dormitoarele, de-a dreptul elegante, pe care nu bănuiai a se ascunde după pereții din lemn ai acestei case.

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (1)

Deși pare o locuință veche, ea a fost finalizată în vara lui 2013. A fost amenajată de către designerii de la Rufenacht Interiors, care au ascultat foarte atent dorințele proprietarilor. Aceștia și-au dorit să înglobeze în noua lor casă obiectele vechi pe care le dețineau deja. În plus, și-au dorit ca interiorul să fie relaxant, să emane veselie, dar să aibă și zone elegante. Soluția găsită de către designeri le-a împlinit aștepările. Cum au procedat? S-au folosit de spațiul în „L” al zonei de zi, una generoasă, lungă și cu ferestre către stradă. În spațiul deschis, unde pantele înclinate ale acoperișului dau un aer special interiorului, au organizat zonele una după alta. Sunt seprate discret vizual prin covoare și modul de dispunere al mobilierului. Au mai apelat și la etajere făcute de comandă, cu ajutorul cărora au intimizat diferite funcțiuni. Uite, spre exemplu zona de living formal are un covor îndrăzneț, fotolii din piele și o canapea modernă. Spațiul acesta este frumos delimitat de următorul, unde sunt fotolii colorate și o sofa veche țărănească.

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (2)

Prospețimea în zona de zi au dat-o prin culorile tari, de la huse, la piese de mobilier vopsite (scaunele din sufragerie, o piesă de mobilă din bucătărie). Aceste culori contrastează frumos cu finisajele sobre și etajerele închise la culoare. La bucătărie te surprinde registrul foarte rustic, cu mobilier ce pare încropit și reciclat, dar aerul boem e garantat cu o asemenea abordare. Îmi place cum masa insulă, mascată în pardea de jos cu material textil, stabilește granița dintre sufragerie și bucătărie, deși totul e la vedere. Dar vezi ce e ciudat? Că în tot acest mixaj de obiecte și stiluri, zona superioară, respectiv plafonul vine să ofere senzația de ordine. Cum? Prin modul organizat de dispunere al corpurilor de iluminat, care parcă-ți ghidează privirea.

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (8)

În zona de noapte, fiecare dormitor are povestea lui. Ei bine asta îmi place tare mult. Știi de ce? Pentru că dacă în living te mai gândești și la musafiri, că-ți vine lume în casă și mai dă cu ochiul, în dormitor chiar poți să-ți faci de cap. Acolo chiar te poți juca așa cum vrei tu. De la balchine la sofale vechi, draperii prețioase și până la camera copiilor viu colorată, imaginația designerilor parcă n-a avut limite pentru această casă. Eleganța se simte aici, în dormitor, unde puțină opulență nu este judecată de nimeni. Și este interesant faptul că locuința este echipată cu sobe mici, dar puternice, care asigură căldură plăcută peste tot. Mi-a plăcut interiorul, mai ales combinația inedită de vechi și nou, care este sugerată încă de pe fațadele casei, cu tâmplăria de un roșu vivace în contrast frumos cu lemnul ce pare învechit. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (9)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (4)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (10)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (5)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (6)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (7)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (11)

Design Rufenach Interiors Foto Bob Greenspan

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (12)

adelaparvu.com casa de lemn cu interior de poveste Design Rufenacht Interiors Foto Rob Greenspan (13)Foto: Bob Greenspan

10 raspunsuri pentru Casă din lemn cu interior de poveste

 1. Paula spune:

  multumesc. Este absolut superb

 2. Bianca spune:

  Si mie imi place.

 3. Doina Manea spune:

  Voi reveni să mă uit la aceste fotografii cu multă atenție, sunt atâtea detalii nostime, interesante. Fiecare cameră îți oferă surprize fie în culorile alese, fie în detalii neașteptate, cum ar fi patul în fotografia 3 de jos în sus. Iar oglinda cu frunze aurii și păsărele, ce cusur are? Ornamentele din bucătărie te fac să zâmbești și probabil să gătești cu plăcere.
  Mulțumesc pt acest articol. O plăcere.
  Cu drag,
  Doina

 4. Bidrom spune:

  da superbe imagini, idei ;;)

 5. Carmen -Moni spune:

  Foarte frumos ! Interioare ce emana caldura si pace de care
  avem atata nevoie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *