adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (18)

In Case, Design Interior

O minune de căsuță cu interior rustic elegant

E adevărat că cei mai mulți dintre noi doar visăm la așa ceva, dar când vezi că cineva chiar a reușit parcă prinzi curaj. Îmi plac casele astea mici la nebunie, dar nici n-aș fi bănuit că poți să creezi la interior, între patru ziduri o adevărată atmosferă de poveste. Știi care-i secretul? Să o iei pe etape, dar să le ai planificate pentru ca atunci când mai dai de bani să știi în ce să investești. Uite, casa asta a fost cumpărată mai degrabă pentru teren, pentru că ea era o ruină. Proprietara, că doar după decor îți dai seama că e o femeie, a făsit cu greu locul. După ce a citit anunțul în ziar și-a montat GPS-ul ca s-o găsească. A ajuns într-o fundătură a satului și n-o vedea. Păi ea se așteptase la o casă și erau doar patru ziduri și un acoperiș coșcovit. Însă i-a plăcut locul. După două luni a fost cu actele de la notar în mână.

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (19)

Ivona a cumpărat casa pentru a o transforma într-una de vacanță. În primul an nici gând să se apuce de casă pentru că a investit toți banii pe care-i avea în gard. Și gardurile astea costă mult, fir-ar să fie. Zici că e ușor, dar nu e deloc așa mai ales când îți dorești ceva care să arate bine, ori ea era cu gândul la gardurile acelea tipice de țară, din lemn. Ei bine, după ce și-a împrejunuit proprietatea, în al doilea an s-a apucat și de construcție. Dar n-a reușit decât să refacă zidurile și acoperișul. Trebuia să izoleze casa și a costat-o mai mult decât se aștepta. Peste cele patru ziduri din cărămidă a trebuit să pună un planșeu nou din lemn, și apoi de acesta să facă structura acoperișului. Casa fiind mică, și-a dorit să aibă un extra loc și în pod, acum mansardat. Și în al treilea an rămăsese cam fără bani. Pe timpul iernii era frig rău de tot. Casa era întreagă, dar mai era nevoie de toate cele la interior, de la instalații la mobilă.

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (20)

Ei bine, partea cu instalațiile a fost în planul ei după ce casa a fost gata. Dar când a ajuns aici, știa deja cum va arăta și decorul. Cumpărase o grămadă de reviste și îi plăceau mult fermele spaniole. Deși acesteau au o arhitectură specifică, n-avea cum s-o reproducă aici, în schimb ceva din ambianța caselor acelora de le vedea în reviste își dorea. După finalizarea instalațiilor a luat-o treptat. Întâi tâmplăria interioară, pe care a ales-o din PCV alb că n-avea bani pentru una din lemn, dar a făcut decoruri din lemn în jurul ferestrelor. Ideea asta mi-a plăcut mult de tot! E chiar ingenioasă. A ales uși recuperate din altă parte și le-a finisat să pară cu patină. Apoi cu mobila de la bucătărie și soba, absolut necesară. Baia, musai că doar fără ea nu poți să trăiești în ziua de azi. Și, rând pe rând, au urmat apoi mobilierul și dotările. Nu le-a putut avea pe toate, dar pentru că știa exact ce și cum își dorește, le-a făcut treptat, iar la final casa arată cum și-a dorit.

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (21)

Cel mai mult a ținut, culmea culmilor, la inimioarele decupate în lemnul de la exterior, la gard și la gâștele decorative. I-a intrigat pe vecinii ei când a scos din portbagaj gâștele alea. Normal că au și râs de ea ca de un orășean ciudat, care în loc să-și ia păsări adevărate, le aducea făcute din placaj. Dar Ivonei nu i-a păsat. Când a terminat casa și-a invitat vecinii s-o vadă și tare s-au mai minunat oamenii. Și au avut și de ce. Femeia asta a fost și inventivă. Pentru că la final nu prea mai avusese bani, nici n-a mai tencuit pereții casei din cărămidă, doar i-a dat cu var la interior (la exterior a folosit o soluție de impregnare pentru ca zidurile să nu absoarbă umezeala). Și zău că arată bine. Și-ar fi dorit ca podeaua veche pe care a găsit-o în casă s-o poată refolosi, da n-a fost cu putință. Acum și asta e nouă, dar arată bine că și planșeul de lemn e tot nou. Și uite cum și-a făcut ea o cameră mare la parter cu bucătărie și living, mai are separat o baie mare, cu cadă și un dormitor. Tare fain a ieșit totul. Cu greutăți, cu dificultăți, dar a ieșit minunat. Eu cred că aș ajunge să-mi fac așa ceva în vreo zece ani, dar tot merită să știu că se poate. Sper să te inspire și pe tine! 

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (17)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (18)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (11)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (14)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (6)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (8)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (2)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (12)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (10)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (3)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (5)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (1)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (16)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (9)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (7)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (4)

adelaparvu.com despre casa rustica din caramida Foto Alexander Rutkowski (15)Sursa foto: Alexander Rutkowski/ Weranda Country

 

6 raspunsuri pentru O minune de căsuță cu interior rustic elegant

  1. anto spune:

    Fiecare cu gustul lui….dar parca e prea mult alb…

  2. stefan 13 spune:

    Unde e casuta? Iar in baie exista doar cada? Nu pare conceptie romaneasca. Unde sunt scarile pentru a urca la mansarda?

  3. Cristina spune:

    Gastele fac toti banii! :)) Excelenta ideea cu ancadramentele din lemn la ferestrele din PVC, am aceeasi problema si nu credeam ca merge combinatia… Mie imi plac casele mici, deci si a mea. :)) Inca am nevoie de idei, deci mai trec pe aici, ca tot e deschis non-stop. Multumesc, Adela. Si Ivona. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *