adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (9)

In apartamente, Design Interior

Ce plăcut e amenajat apartamentul acesta de familie!

Ce impact mare pot să aibă decorațiunile asupra stării de bine! Și nici nu-ți trebuie foarte multe investiții ca să obții unde decor cu adevărat plăcut. Secretul este să știi să combini lucrurile, dar mai ales să împaci partea funcțională cu cea estetică. Înainte de orice ai grijă la spațiile de depozitare. Tare greu e să găsești locul pentru obiectele tale și să ai poziționată bine mobila, astfel încât să nu încarci toate încăperile. Mi-a plăcut acest apartament, deși e unul generos de cinci camere pentru că l-au amenajat frumos și plăcut, dar fără să uite de partea practică. Hai să vezi cum, sigur te va inspira și pe tine.

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (8)

În primul rând mi-a plăcut faptul că au sacrificat o cameră astfel încât să facă un hol mare, în care să adăpostească dulapuri mari. Ei bine, aceste dulapuri le folosesc pentru depozitarea lucrurilor, dar totodată i-a ajutat pe proprietari ca să nu mai încarce restul încăperilor de mobilă (camerele nu sunt foarte mari). Și holul a fost tratat ca prima încăpere pe care o vezi când intri în casă, adică frumos și elegant. Au ales ca albul să fie predominant pentru că lumina naturală nu ajunge suficient de mult aici. Și ca să fie totul mai spectaculos au decupat intrarea în living sub forma de arcadă. Astfel lumina naturală pătrunde mai bine și în hol, dar lasă vederii, când intri în casă, o amenajare plăcută. Au asortat amenajarea holului cu cea a livingului, așa că atunci când intri în casă nu poți decât să exclami: Wow!

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (6)

Tapetul simplu, în dungi, combinat cu albul predominant, conferă eleganță holului. O comodă cu poze fotografii frumoase de familie deasupra, te introduc în atmosfera casei. De cum intri ești proiectat în momentele fericite ale acestei familii. Mi-a plăcut ideea aceasta mai ales că noi nu avem holuri așa de mari, dar nici nu ne-am gândi să le amenajăm ca atare, ca pe o cameră frumoasă. Livingul este o încântare! Tapetul cu flori mărunte este exact ce trebuie într-o locuință de bloc pentru că nu aglomerează spațiul, dar cu sigurnață îl face mai romantic. Și au asortat totul așa de plăcut! Au preluat din nuanța florilor culoarea de albastru și au făcut draperiile, iar într-o nuanță apropiată au ales și covorul. Canapeaua albă cu perne colorate vine să completeze frumos ambientul. Accentele de culoare mai îndrăzneață sunt în abajururile lămpilor și în perne, care sunt mai ușor de schimbat. Și totul pare cald grație parchetului de culoarea mierii, care îndulcește paleta de nuanțe reci.

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (7)

Dar contează enorm în atmosfera livingului și spațiul sufrageriei care este deschis. O abordare mai caldă prin prezența unui tapet cu model elegant și finisaj pe alocuri strălucitor, mobilă simplă din lemn și un candelabru ce adaugă o notă de romantism. Este o plaletă de culori plăcută, calmă și caldă, care se regăsește și în bucătărie. Mobila din lemn imprimă din start o atmoferă familiară, iar tapetul cu model prețios adaugă un plus de șarm. Nu te-ai aștepta ca în bucătărie să vezi asemenea finisaj pe perete, dar ce interesant arată! Și vezi că plăcile ceramice au nuanțe discrete, un model simplu, ce lasă să respire restul și care se potrivesc bine cu tapetul romantic.

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (9)

Dormitoarele sunt cum nu se poate mai simplu mobilate. Dacă te uiți cu atenție e un strict necesar, dar frumos rezolvat. Mobila simplă, albă care se proiectează frumos pe fundalul unor pereți îmbrăcați de asemenea cu tapet. De data aceasta taptul este în nuanțe mult mai discrete, dar odihnitoare, iar albul imprimă prospețime și senzația de curățenie. Băile sunt și ele practice, dar nuanțele neutre, bejuri și marouri vin să dea un plus de căldură spațiilor mici, amplificate de oglinzi suplimentare. Deasupra vasului wc, o oglindă nu face decât să dea impresia unui spațiu mai mare, iar cabina de duș înlocuiește cada pentru a face loc mașinii de spălat. Ingenioasă cabină cu două uși!  A fost aleasă tocmai pentru a permite suficient spațiu de manevră în fața mașinii de spălat. Oricum, dacă ar fi să fac un rezumat e clar că au mers pe o paletă singură de culori: alb, albastru, maro, bej, dar modul în care au ales combinațiile e de-a dreptul original. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (10)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (3)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (5)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (1)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (2)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (12)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (4)

adelaparvu.com apartament de familie placut amenajat, Foto Diakrit (11)Sursa foto: Diakrit, Hemnet

10 raspunsuri pentru Ce plăcut e amenajat apartamentul acesta de familie!

  1. ELENA spune:

    FOARTE PLACUT SI UTIL

  2. vasile spune:

    Totul conceput cu rafinament si bun-gust. O incantare sa vezi asemenea bijuterii. Foarte sic si gandit pragmatic intr-o imbinare aproape perfecta a utilului cu placutul, multumesc. Cu stima,

  3. mimi spune:

    Foarte frumos, o singura problema am eu: usa la balcon in camera copilului? Cam riscant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *