adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (11)

In Case, Design Interior

Și-au imaginat că vor trăi izolați de lume, dar au descoperit lumea

Vine un moment în viață când ți se urăște de toate. Oriunde te-ai îndrepta, orice ai face simți că nu-ți găsești locul. Parcă totul în jurul tău urlă, țipă, te agasează și atunci ai vrea să fii doar tu cu tine, într-o liniște deplină ca și cum ea te-ar ajuta să-ți asculți sufletul, să prinzi șoaptele care ți-ar putea călăuzi pașii ca să-ți afli calea. Ei bine, așa au simțit și proprietarii acestei case. Într-o clipă de deznădejde au trimis un e-mail unei prietene în care au rugat-o să-i ajute să-și găsească un loc izolat, unde să fie rupți de lume și să se bucure de viață. Și prietena asta până să le răspundă, ei au și dispărut. Plecaseră într-o vacanță, de unde nu s-au mai întors…

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (10)

Dar unde dispăruseră? Într-un sat însorit, cu vegetație luxuriantă, în Mallorca. Acolo au dat peste o casă veche de 300 de ani, o fostă gospodărie țărănească pe care au cumpărat-o după ce și-au vândut locuința lor din Madrid. Chiar dacă după achiziționare și-au dat seama că luaseră decizia în pripă, căci casa era mai mult năruită decât în picioare, și-au zis că e cazul să pună umărul la treabă pentru că în altă parte n-aveau unde să meargă. Grădina luxuriantă i-a atras fără doar și poate, dar i-a alimentat și entuziasmul visului lor de a se rupe de lume. Și uite cum fiecare obiect vechi găsit prin curte, prin casă, prin sat, fiecare bucată de lemn a devenit un prilej de creativitate. Nu s-au îndurat să arunce nimic. Și bine au făcut!

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (8)

Acum nu doar că erau izolați, dar și-au găsit și de lucru. Zilele treceau una după alta, iar camerele lor prindeau viață. Au reparat acasa, ba chiar au extins-o, au bricolat mic mobilier, dar au văzut și în obiecte banale, cum sunt măturile sau sitele pentru cernut făina adevărate decorațiuni (pentru tăblia unui pat din dormitor). Mobila veche abandonată prin zonă au cules-o și recondiționat-o. Au vopsit și niște stânghii de lemn și le-au transformat într-o ușă de dulap la bucătărie. Au ajuns chiar să-și facă un atelier de recondiționat obiecte. Dar după ce au terminat, și-au dat seama că au nevoie de venituri mai consistente, așa că s-au văzut nevoiți ca micul lor colț de rai să fie împărtășit și cu alții. Așa că au deschis turiștilor câteva camere. Ironia sorții: au fugit de lume, dar lumea vine acum la ei, căci turiști din țări îndepărtate vor să guste din savoarea acestei grădini luxuriante și să simtă atmosfera unei case de poveste pe care au denumit-o Casa Son Huguet. Poate ajungi și tu acolo. Până atunci vezi imaginile de mai jos. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (9)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (7)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (15)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (16)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (14)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (11)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (22)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (18)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (17)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (20)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (21)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (19)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (6)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (13)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (12)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (4)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (5)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (3)

adelaparvu.com despre Casa Son Huguet, Foto Jordi Canosa (2)Sursa foto: Jordi Canosa/ Weranda Country

10 raspunsuri pentru Și-au imaginat că vor trăi izolați de lume, dar au descoperit lumea

 1. vasile spune:

  Lucruri frumoase si de bun-gust, chiar daca au fost facute din obiecte vechi, oricum la unele finisaje de interior si piscina s-au cheltuit ceva bani. Pacat ca in interior sunt foarte putine plante, au preferat natura moarta cu damingene de sticla si maturi de vrajitoare.
  O zi linistita plina de poezie sa aveti.

  • Adela Parvu spune:

   Hehe, Vasile, tu care aprecizei frumusetea plantelor, normal ca ti-ai fi dorit sa vezi mai multe la interior. Cred insa ca in cazul de fata, la clima asta mediteraneana, le sta mult mai bine afara 🙂

 2. Ala spune:

  Imi place scara si abajurul mare, hexagonal. O fi din pluta? Ideea cu maturile in dormitor intradevar e cam bizara.

 3. mimi spune:

  Oau, asta intra la categoria „vreau si eu”!

 4. ioanadominte spune:

  Place la mine mult de tot ! Frumoasa casa, frumos articol, Adela!
  🙂
  Eu care visez (ca e inca gratis) sa traiesc intr-un loc cu ierni atat de blande incat sa nu imi trebuiasca o haina mai groasa decat o jacheta sau un trenci ….m-am si imaginat acolo. Cred ca mi s-ar potrivi Mallorca.

 5. Mariana Dragason spune:

  Foarte frumos, lejer, curat, luminos, greu de realizat in ciuda aparentelor, ideea cu maturile mi se pare super ingenioasa se asorteaza cu podeaua, lenjeria nu se lipeste de perete iar rezerva de maturi este pusa la loc de cinste, in asemenea loc te simti in paradis.

 6. MIOARA spune:

  si eu visez! e gratis.. am mostenit o casa veche si o vreau cat mai frumoasa….vreau modele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *