adelaparvu.com despre plantele cu flori la ghiveci in trendul primaverii 2014, Ranunculus, Foto Floradania 1

In Design floral, Gradina, In trend

Plante cu flori la ghiveci în trendul primăverii 2014

Poate știai, poate nu, dar și în materie de plante de interior există trenduri și tendințe. Da, pur și simplu sunt unele flori preferate de oameni, așa că nu întâmplător le vei găsi în florării. Pentru primăvara asta se anunță multă culoare. Îți spun că pentru mine cea mai plăcută surpriză a fost să descopăr Ranunculus la ghiveci. Știam de aceste flori ca fiind preferatele mireselor pentru buchetele lor, dar nu mi-aș fi închipuit că le putem găsi și la ghiveci. Uite, ca să ai lista întreagă îți spun în ordine alfabetică plantele decorative de interior care vor fi vedetele primăverii 2014: Asplenium, Begonia, Cactus, Campanula, Chrysanthemum, Gerbera, Hydrangea, Kalanchoe, Nematanthus, Ornithogalum, Oxalis, Peperomia, Primula, Ranunculus, Rhipsalid opsis, Rosa, Saintpaulia, Sansevieria, Saxifraga, Senecio cruentus, Viola. Le poți pune în valoare cu vase și ghivece frumoase.

Begonia si Nematanthus

Begonia si Nematanthus

Trendul primăverii 2014 pentru plantele de interior este prezentat ca o întâlnire plină de vivacitate între culorile sudului, din țări latine, și nuanțele reci ale nordului, țările scandinave. De aici și contraste superbe între flori și suporturile, măștile și ghivecele lor. Specialiștii danezi de la Floradania, care au conceput aceste trenduri ne dau și idei. Ne spun că putem crea astfel de constraste frumoase chiar dacă avem ghivece simple din plastic. Cum? Îmbrăcăm banalele ghivece cu fâșii colorate de tapet. De ce tapet? Pentru că este mai rigid și rezistent la apă decât hârtia obișnuită. Interesantă idee, nu? Sau putem face aranjamente folosind cutii sau coșuri împletite ca să alături plante cu flori de culori diferite. Sper să te inspire și pe tine!

Primula

Primula

Rhipsalidopsis

Rhipsalidopsis

Peperomia caperata

Peperomia caperata

Ranunculus, Calceolaria hybrid si Primula

Ranunculus, Calceolaria hybrid si Primula

Gerbera

Gerbera

Ranunculus si Primula

Ranunculus si Primula

Nematanthus

Nematanthus

Sansevieria cylindrica

Sansevieria cylindrica

Gerbera,

Gerbera,

Kalanchoe

Kalanchoe

Ranunculus

Ranunculus

Sursa foto: Floradania

15 raspunsuri pentru Plante cu flori la ghiveci în trendul primăverii 2014

 1. Cilica spune:

  Foarte frumoase! E bine de stiut pentru la primavara 🙂

 2. vasile spune:

  Acum chiar ca m-ai dat gata. Sunt topit dupa minunile verzi si generoase( o planta isi lasa aroma si parfumul chiar si in mainile celui care-o zdrobeste). Cum sa nu iubesti aceste daruri ale naturii care cu generozitate se ofera sa ne tina companie acceptand minimul de conditii pe care i le oferim intr-un ghiveci.
  Frumos si plin de viata, sursa de inspiratie si motiv de dezbatere( ca si intre designeri si intre gradinari exista rivalitati si disensiuni de opinii asa ca vreau sa vad reactia celor de la Societatea Horticola Regala din Marea Britanie).
  Va admir si va multumesc pentru informatii.
  O seara de vis sa aveti

 3. Superbe flori si o idee minunata de a ne prezenta trendul primaverii.

 4. Mihai Gurei spune:

  Superb articol. E limpede că avem nevoie de mai multe flori în viața noastră. Am descoperit și un mod ingenios de a folosi coșul Restore de la Muuto. Îl puteți cumpăra aici: http://introdesign.ro/products/restore

 5. radu spune:

  Ranunculus este o floare superba.Nu este foarte cunoscuta la noi, ca planta la ghiveci, dar lumea reactioneaza bine.Am reusit sa o gasesc la un producator roman.
  Radu

 6. radu spune:

  Biosolaris.Desi am inceput de putin timp activitatea(4 luni) mi-au fost de mare ajutor, mai ales ca nu am mai lucrat in domeniu.
  La ei am gasit si Helleborus Niger(Spanz), o floare deosebita la fel de putin cunoscuta.

 7. […] suport iar rezultatul, îți garantez, va fi unul spectaculos. Așa vei mai avansa pe o treaptă a aranjamentelor cu plante, de la simplele mușcate la adevărate combinații […]

 8. […] meu de blog, vine să-ți spună despre doi arbuști pe care mulți îi credeau doar plante cu flori la ghiveci. Ei bine, rodondendronul și azaleea sunt de mai multe varietăți, iar unele dintre ele se fac […]

 9. […] suport iar rezultatul, îți garantez, va fi unul spectaculos. Așa vei mai avansa pe o treaptă a aranjamentelor cu plante, de la simplele mușcate la adevărate combinații […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *