adelaparvu.com despre Chalet Chatel (13)

In Case, Design Interior, Horeca

Clar te-ai simți bine într-o cabană ca asta

Ce decor minunat! Atât de simplu până la urmă, dar greu de obținut. Secretul? Valorificarea patinei unei construcții vechi și alăturarea de obiecte rustice cu unele actuale. Astfel s-a obținut o imagine tradițională, rustică, dar complimentată de confort contemporan. Căci în ziua de azi dacă n-ai parte de confort, parcă nu mai apreciezi șarmul rustic. Dar aici, în încăperile acestea de-a dreptul boeme, oaspeții au parte mai mult decât de decoruri de poveste. Este de-a dreptul lux, pe care-l identifici imediat odată ce-ai descoperit băile. Când acestea sunt amenajate cu obiecte sanitare de top și au dimensiuni generoase, poți fi sigur că  locul e rezervat celor cu dare de mână, dar asta nu ne împiedică să ne inspirăm și să visăm.

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (7)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (16)

Cabana de față este una veche, de zeci de ani. Multe piese de mobilier sunt recondiționate și salvate, iar ele vorbesc despre stilul rustic alpin francez. Locul este situat la doar câțiva kilometri de orașul Megeve, mai exact în cătunul Chaseaux din Franța, pe platoul Mont d’Arbois. Este recomandat ca loc de vacanță pentru familie, cabana putând fi închirată cu totul, numărând în total cinci camere generoase. Evident are toate celelalte încăperi funcționale, adică și bucătărie, unde turiștii își pot găti singuri preparatele culinare, deși există servicii de lux, de la room service la restaurante și chiar spa aflate în apropiere. Nu știu dacă aș merge neapărat în vacanță aici la Chalet Chatel, căci așa se numește locul, dar m-a cucerit interiorul.

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (15)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (6)

Mi-a plăcut în special modul cum este amenajat unul dintre dormitoare, cu biroul situat la capătul patului. Mi-am închipui aici mediul perfect pentru soțul meu ca să mai scrie o carte. Are un aer cu totul aparte camera asta. O fi și de la fereastra generoasă și de la lemnul ce parcă transcede imaginea și mă învăluie cu arome proaspete, o fi de la patul cu baldachin sau de la simplitatea debordantă, dar atât de încântătoare. Este o cabană caldă, prietenoasă, un loc unde simți că ești acasă la cineva, nu în ipostaza de turist. Ai cărți, dai peste desene și tablouri, obiecte deosebite, mărunțișuri care te surprind și care-ți conferă o stare de bine, de familiaritate. Am găsi aici idei bune de-a combina obiectele. Hai, te las să te bucuri și tu de imagini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (3)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (10)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (1)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (12)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (9)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (8)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (14)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (4)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (5)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (2)

adelaparvu.com despre Chalet Chatel (11)Sursa foto: Chalet Chatel

3 raspunsuri pentru Clar te-ai simți bine într-o cabană ca asta

  1. vasile spune:

    Foarte frumos si mult mai prietenoasa decat cealalta( scuze eu am citit articolele in ordine inversa. dar nu conteaza) important ca aceasta cabana are o personalitate pe care doresti s-o descoperi si in mijlocul ei te simti linistit si poti s-o numesti acasa. Multumesc pentru informatii.

  2. […] între 30 și 60 de metri pătrați și sunt destinate amatorilor de schi. Ele sunt amenajate în stil rustic alpin francez, mai exact savoyard, o comunitate mică din Franța care vorbește un dialect propriu. Aceste […]

  3. […] se oferă socializarea. Locul se numește Chalet des Fermes și este în Franța, practic lângă Chalet Chatel. Deși alăturate, cele două locuri sunt diferit amenajate, deși tema rustic elegantă este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *