adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (8)

In Design Interior, Horeca

Dacă-ți place mobila din lemn, de aici te poți inspira!

Pfoaaa…ce mult mi-au plăcut interioarele acestea! Și știi de ce? Pentru că sunt apartamente. Nu mi-aș fi închipuit o adaptare atât reușită a vreunul stil rustic în vreun apartament. Și culmea este că și combinațiile sunt foarte tonice. O alăturare de modern și rustic extrem de atractivă. E adevărat că în cazul de față e vorba despre locuințe turistice care se închiriază, dar zău că sunt o sursă excelentă de inspirație. Așa că dacă te bate gândul să-ți amenajezi locuința de bloc cu mult lemn, aici ai să găsești idei bune. Hai să-ți spun câteva care mi-au plăcut la nebunie.

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (14)

În primul rând bucătăria cu uși armonice m-a dat pe spate. Este o modalitate excelentă de-a masca aparatura modernă fără să-ți mai faci griji asupra discrepanței dintre dotările de ultimă oră și asortarea lor cu celelalte piese în spirit rustic. Apoi modul de mobilare al dormitoarelor cu corpurile ce încadrează patul. Arată și bine, dar sunt și practice, dar mai ales imprimă căldură și o senzație de intimitate, de cuib. Și băile mi-au plăcut, mai ales ideea de a monta corpurile de iluminat pe rama de lemn a oglinzii. În rest, vezi și tu ce combinație îndrăzneață de culori există. Și da, rozul și movul dau foarte bine cu lemnul natur. Emană prospețime și tinerețe tocmai pentru că aceste nuanțe feminine temperează masivitatea lemnului, masculinitatea lui dacă vrei.

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (3)

Astfel de apartamente au între 30 și 60 de metri pătrați și sunt destinate amatorilor de schi. Ele sunt amenajate în stil rustic alpin francez, mai exact savoyard, o comunitate mică din Franța care vorbește un dialect propriu. Aceste apartamente sunt toate situate în cea mai nouă stațiune de schi din Franța denumită Le Arcs. Și îmi place că au fost atenți ca arhitectura și amenajările interioare să fie în același stil, deci dacă mergi în vacanță acolo sigur vei găsi inspirație începând de la holurile cu bârne masive din lemn și până la aceste apartamente absolut adorabile. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (10)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (9)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (8)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (11)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (5)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (12)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (15)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (13)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (7)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (2)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (6)

adelaparvu.com despre Les Arcs Le Village (1)Sursa foto: Les Arcs 1950

 

10 raspunsuri pentru Dacă-ți place mobila din lemn, de aici te poți inspira!

 1. vasile spune:

  Foarte interesant si foarte multe idei care se pot aplica in orice apartament cu conditia sa fie putin mai inalt.O zi frumoasa si multa inspiratie.

 2. mimi spune:

  Trebuie sa recunosc ca nu prea sunt „prietena” cu lemnul, dar in cazul asta chiar arata foarte bine.

 3. 654321 spune:

  Interesant !!!!

 4. Alice Ionescu spune:

  In apartamentul nostru de 3camere predomina mobila din lemn masiv ,caldura pe care o degaja fibra lemnului nu se compara cu” raceala”melaminei (PFL-ului ii spun lemn de foc,in gluma fireste)

  • Adela Parvu spune:

   E adevarat Alice, dar eu sunt de parere ca orice solutie e buna atat timp cat te multumeste si se incadreaza in bugetul tau. Casele se modifica si ele pe parcurs, atunci cand fiecare isi permite altceva 🙂

 5. […] că nu te simți claustrofobic. În plus, s-a respectat frumos stilul locului, adică savoyard (rustic alpin francez), până în cele mai mici detalii, cum ar fi picturile naive pe lemn semnate aici de Nathalie […]

 6. Bianca spune:

  Buna ziua.In prima poza in dreptul mobilierului apare o usa rabatanta?Are funtia de a masca mobilierul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *