adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble

In Case, Design Interior

Au vrut o casă mai luminoasă așa că au extins livingul cu garajul și au redecorat veranda

Foarte frumoasă și plăcută casa asta! Un decor interior relaxant, cu accente feminine, și da, multă lumină. De fapt toată transformarea a pornit de la dorința proprietarilor de-a se bucura din plin de lumină naturală și de a simți mai aproape grădina din spatele casei lor. Clădirea a fost construită în urmă cu treizeci de ani și evident că atunci avea o altă înfățișare. Multă cărămidă și finisaje în ton, adică nuanțe de marouri care predominau atât la exterior, cât și la interior. Prrprietarii, care s-au mutat aici în 2008, au apelat în ianurie 2014 la decoratorul Isabel Flores, care este și stilist la revista spaniolă ElMueble. Ea a venit cu idei excelente, iar proprietarii se bucură de o casă cu adevărat luminoasă și elegantă.

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (3)

Deși un decorator nu este designer, adică nu se ocupă cu aspectele tehnice care țin de diverse funcționalități, ci este mai degrabă un specialist care te ajută să alegi finisajele și obiectele pentru decorul casei, Isabel Flores a venit cu idei de reconfigurare a parterului casei. A sugerat înglobarea spațiului de garaj în living și repoziționarea garajului în fața casei (unde nu este grădină). De asemenea i-a ajutat pe proprietari să regândească veranda, astfel încât să aibă un loc ferit de soare sau intemperii, dar care să devină o adevărată cameră deschisă către grădină. Și da, cărămida veche a fost vopsită în alb, iar în casă accente colorate pastelate la fel ca și noi finisaje au transformat decorul.

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (10)

Și într-adevăr casa a devenit foarte luminoasă, numai dacă iei în considerare faptul că fostul garaj a devenit extensia livingului. În locul ușii de garaj a fost montat o generoasă fereastră care nu doar că asigură calea pentru lumină, dar parcă aduce grădina în casă pentru că se vede foarte frumos. Are doisprezece metri lungime fereastra, deci da, se simte nu doar ca și lărgire a livingului, ci și ca aport de lumină la interior. Și mai mult, pe peretele din apropiere a fost montat un panou cu oglinzi antichizate, care păcălesc ochiul, îți dau senzația că e o intrare în altă cameră. E un truc folosit de către decorator tocmai pentru amplifica lumina naturală.

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (2)

Cât despre pridvorul generos ce să-ți spun? Arată senzațional! Și nu doar că e loc pentru mobilierul de terasă, dar chiar există loc pentru un living în miniatură și o sufragerie în aer liber, dar ferite de capriile vremii, Și se vede foarte frumos și din casă. E adevărat că-i ajută și clima, fiind o casă din Spania, dar zău că e o idee bună să ai un spațiu de tranziție între interior și exterior, cum e o verandă. Nu întâmplător și casele noastre tradiționale au așa ceva. Și vezi restul decorului de la interior cum finisajele sunt neutre, iar pe acest fundal cu pereți gri deschis și pardoseală din lemn se văd frumos obiectele, tapetele elegante și decorațiunile care aduc un plus de culoare și rafinament. Tare mult mi-a plăcut casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa extinsa cu garaj si veranda, casa Spania, decorator Isabel Flores, Foto ElMueble (9)
Sursa foto: ElMueble

8 raspunsuri pentru Au vrut o casă mai luminoasă așa că au extins livingul cu garajul și au redecorat veranda

 1. Alisie Ramona spune:

  Extrem de frumos! Ador camera deschisa spre gradina si culorile pastelate folosite, cu accente de roz-ciclam sau albastru. In plus, in toate incaperile au plantute. Superbe si candelabrele albe sub forma de felinare. Intr-adevar, acum au lumina! 🙂

 2. Irina Anghel spune:

  Exact panoul cu oglinzi mi-a atras atenţia şi am scris recent că sunt la mare căutare toate decoraţiunile de acest gen! Coliviile electrice din verandă şi scaunele din fier forjat – delicat înnodate de mi-au părut din bambus – sunt piesă remarcabile şi, ceea ce recent pasionează fetele din anturajul meu, cuverturile şi mobilierul croşetat, fie integral, fie doar cu model de milieu aplicat.

 3. […] Au vrut o casă mai luminoasă așa că au extins livingul cu garajul și au redecorat veranda […]

 4. Mi se pare totul foarte reusit si splendid!

 5. mimi spune:

  Ce tapet frumos!

 6. […] la fiecare detaliu, ei fiind acolo alături de constructori. După clădirea principală, restul extensie s-a făcut în formă de L pentru a adăposti zona de zi, urmând forma vechilor […]

 7. Adina spune:

  Si mi-a atras atentia tapetul. Ferestrele de asemenea sunt f frumoase. Nu mai vorbesc de veranda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *