adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez

In apartamente, Design Interior

Mereu găsești idei într-o casă de artist

De aia îmi plac mie artiștii pentru că au curaj, au personalitate și își amenajează casele într-un mod unic. Doar de aia sunt artiști, nu? În cazul locuinței de față mi-a plăcut atmosfera primitoare, sentimentul acela de acasă, combinat cu o doză bună de îndrăzneală în privința culorilor. Și nu, n-ai să vezi nuanțe vibrante peste tot, ci doar acolo unde trebuie. Deși nu pare, să știi că este vorba despre un apartament. E adevărat că unul într-o clădire veche de pe Bulevardul Gogol din Moscova, acolo unde locuiește artista Anna Sokolova. A studiat la Institutul Surikov pictură murală, dar n-a ezitat să amenajeze vitrine sau să se implice în design interior.

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (12)

Când a cumpărat apartamentul acesta era complet gol, chiar și fără finisaje. Era, cum s-ar spune, la gri, deși se află într-o clădire veche. Acesta a fost ridicată în 1892 după planurile arhitectului Alexander Kaminsky, care a conceput-o într-un stil eclectic, dar în 1905 construcția a fost modernizată conform ideilor arhitectului Georgy Evlanov, unul dintre maeștii Art Nouveau-ului rusesc. Acesta a adăugat decorațiuni pe fațade și a ornamentat o parte a spațiilor comune cu ceramică pictată. Dar clădirea a suferit o transformare radicală la începutul anilor 2000, când a fost și supraînălțată cu două etaje, un garaj a fost amenajanat la subsol pentru locatari, iar elementele decorative de pe fațadă au fost restaurate.

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (8)

Artista a cumpărat astfel apartamentul după ultima modernizare a clădirii. Aici, în locuința generoasă, și-a folosit talentul de artist pentru a creiona un ambient confortabil pentru familia ei, soțul ei și cele trei fiice pe care le au. Anna, este nepoată de artist, așa că a moștenit multe lucrări de artă pe care avea acum unde să le expună. Și locuința are o un aer deosebit, grație arhitecturii ei. Vei observa ferestrele interesante, înalte și înguste, dar cu o formă frumoasă. La fel și ușile interioare, care deși sunt noi, sunt comandate și executate într-un stil francez, ceea ce și-a și dorit Anna să sugereze prin amenajarea de față.

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (14)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (13)

Și ca în orice familie cu copii, desigur că bucătăria este un adevărat centru al casei. Ca atare Anna și-a dorit să o facă veselă și luminoasă și ce culoare era mai potrivită decât galbenul acesta solar pe perete? Crede-mă că întotdeauna galbenul are o forță mai mare de-a lumina o încăpere, mai mare decât simplul alb. Deși combinația de galben cu albastru nu e tocmai una pe gustul meu, aici îmi place la nebunie. Și știi de ce? Pentru că Anna a știut cum să iasă din tipare și pe lângă cele două culori primare a adăugat accente de turcoaz, verde prin obiecte decorative, dar și plăci ceramice și mici obiecte cu motive tradiționale care au roșu. Da, așa totul este multicolor și plăcut.

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (11)

Chiar dacă livingul are pereții într-o discretă nuanță de gri, nu este deloc auster. Este fundalul neutru ales de Anna pentru a-și pune în valoare tablourile moștenite. În plus, încăperea mobilată cu piese clasice și rustice, are deschidere către bucătărie, grație ușilor largi cu geamuri. Deci, este colorată indirect, căci bucătăria solară formează un fundal colorat pentru living, care găzduiește și locul de luat masa. Și camerele fetelor sunt colorate cu galben și asta pentru a imprima o notă de optimism și veselie. Iar albastrul mat îmbracă dormitorul matrimonial pentru o stare de liniște și relaxare. Mie mi-a plăcut casa ei, în special combinațiile de materiale și culori, echilibrul dintre zonele colorate și cele cuminți, finisajele plăcute și decorațiunile unitare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (4)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (6)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (9)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (7)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (10)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (3)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (2)

adelaparvu.com despre casa de artist Anna Sokolova, apartament in galben si albastru, locuinta in stil francez (5)
Sursa foto: AD Russia

5 raspunsuri pentru Mereu găsești idei într-o casă de artist

 1. agnesduma spune:

  Multumim. Foarte dragut.
  Multumim pentru toata osteneala de a aduna si posta atat de multe lucruri frumoase.

 2. Juli spune:

  O casa rece, ursuza, neprimitoare,cu scaune puse in locuri nepotrivite, fara rost … parca ar apartine unui vaduv, sau unui celibatar, batran si bolnav. Scuze pentru sinceritate, dar aceste idei se invartesc in minte dupa ce am vazut imaginile, aceasta fost senzatia mea. Bucataria si baia au mai multa jovialitate, in rest nobil, tacut, rece…lipsit de dragoste as spune, Un fel de Bacovia …

 3. Mrs. Mona spune:

  Minunat Interior. Si camerele astea inalte ma inebunesc dupa ele. Cand atatia ani am stat la 240cm inaltime cand vad casele vechi de obicei care aveau in jur de 3 m inaltime parca respiri si esti mai inalt. Plus stilul asta Eclectic rusesc unde parca fiecare element este important fiindca deja are o poveste de spus unei urechi care se apleaca sa asculte. Casa asta este ca o excursie in trecut cu nostalgie. 😉 Cred ca f rusesc……

 4. mimi spune:

  Imi plac ferestrele, in rest, putin prea colorat…

 5. […] tonuri închise și alăturate fără teamă unor mobile mai recente. Există un dozaj echilibrat între tonuri neutre și culori, între prezența finisajelor solide și obiecte delicate, între motive elaborate și linii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *