adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, living cu draperii rosii, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (1)

In Case, Design Interior

Puțin roșu și casa ta devine mai plăcută, mai colorată

Cum faci să obții un decor altfel, mai tineresc, mai plăcut? Te-ai gândit la culoarea roșie? Ei bine, nu mă refer neapărat la a-ți vopsi pereții în roșu, căci culoarea asta te solicită vizual, dar poți folosi pete de culoare prin prezența decorațiunilor. Si uite, aici în această locuință găsești și rețeta de decorare. Cum adică? Adică vezi exact la ce mă refer, căci în zona de zi, acolo unde majoritatea dintre noi petrecem cel mai mult din timpul activ acasă, roșul ne revigorează. Și nu trebuie mult, ci câteva decorațiuni textile care schimbă radical atmosfera. Draperiile, pernele fantezie sau pernele de șezut sunt exact accentele de care ai nevoie. Ce faci în rest? Alegi culori neutre. Iar ca pont, îți spun că de câte ori vei schimba nuanța accesoriilor, de atâtea ori casa ta îți va părea altfel.

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, living cu draperii rosii, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (2)

Și roșul îl mai poți alege și sub alte nuanțe atunci când vine vorba despre bucătărie și sufragerie. Da, nu mă refer neapărat la fața de masă sau pernele pentru scaune, cât la cărămiziul finisajului de pe pereți. Deși culoarea cărămizilor este pregnantă, ea este percepută de noi ca fiind una naturală. Așa că nu doar că nu te va deranja, dar îți va oferi o stare de calm, de relaxare, grație asocierii ei cu o construcție trainică în care te simți protejat. Și nu, nu te gândi la suprafețe mari îmbrăcate în cărămidă aparentă sau tapet ce imită această textură. Câteva fâșii bine poziționate vor fi suficiente. Da, te vei simți mai bine, mai plin de energie într-o locuință cu pete de culoare roșie.

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, living cu draperii rosii, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (1)

Merită să subliniez totuși că roșul fiind o culoare vivace, care antrează atenția și îți insuflă poftă de viață este mult mai potrivită în zona de zi decât în dormitor. Dacă alegi roșul pentru decorațiuniule din zona de zi pentru dormitoare și băi s-ar potrivi mult mai bine culori relaxante cum sunt cele verde și albastru. Asta ca să știi ce să alegi ca să se potrivească frumos în toată casa. Da, culorile acestea – roșu, verde și albastru arată excelent și împreună, iar ele pot fi paleta ta de culori pentru diferite încăperi ale locuinței tale. Ai să vezi în imaginile de mai jos la ce mă refer. De asemenea, dacă ai parchet de cireș sau într-o nuanță mai roșiatică, să știi că se potrivește să ai în rest accente verzi, albastre sua turcoaz. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, bucatarie cu pereti din caramdia aparenta si pardoseala ciment, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (3)

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, bucatarie crem cu pardoseala din ciment, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (4)

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, camera copilului cu decoratiuni albastre, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (5)

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, dormitor cu verde si albastru si parchet de cires, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (7)

adelaparvu.com locuinta cu decoratiuni rosii, baie moderna cu wc suspendat, Foto Mauricio Fuertes, Casa Diez (6)
Sursa foto: Mauricio Fuertes/ Casa Diez

5 raspunsuri pentru Puțin roșu și casa ta devine mai plăcută, mai colorată

  1. iluminisme spune:

    eu am ales mai mult sau mai putin, sa combin draperii, pernute si presuri rosii ca sa potrivesc cu mobila wenge, sper ca am facut o alegere buna 🙂

  2. Cora spune:

    o locuinta foarte placuta! Cosul de gunoi de la bucatarie, in forma de cutie de conserva, e mortal!

  3. […] putea să combin mai mult de patru culori? Îmi place galbenul pentru că e solar, roșul pentru că e energic, albastrul pentru că liniștitor, verdele pentru că-mi sugerează pădurea, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *