adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (5)

In Case, Design Interior

Visul din copilărie i s-a împlinit: o casă din bârne

Ți-am mai spus că e important să visezi, dar contează enorm să-ți conturezi visul în cele mai mici detalii. Proprietarul acestei case și-a văzut visul din copilărie împlinit, dar au trecut mulți de atunci. Și-aduce și acum aminte cum copil fiind i-a spus într-o zi vecinului părinților săi că o să-i cumpere proprietatea când va fi mare și că pe terenul acela va ridica o casă din bârne de lemn. Da, americanul Cory Snow a reușit ca la douăzeci de ani să cumpere 22 de acri de pământ de la vecinul cu pricina. Și au mai trecut ceva ani până a ridicat și casa, dar între timp a mai cumpărat pământ pentru ferma propriei sale familii. Pragmatici americanii ăștia! Dar hai să afli cum a procedat cu casa, conform revistei LogHomes.

adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (6)

Omul acesta a știut cum arată visul său și cu mâinile sale a făcut schița viitoarei sale case. Chiar dacă în partea de sud-est a SUA nu prea se fac astfel de construcții din bârne atât de masive, ci mai curând rectanculare sau casele din lemn tipice, modulare, Cory și-a dorit o locuință zdravană, care să impună respect. Dar chiar dacă știa cum își dorește casa era pregătit să apeleze la profesioniști, așa că schițele sale le-a prezentat prorpietarului unei firme specializate și anume BigLog Home din Missouri, o firmă de tradișie care din 1920 ridică astfel de case. De la o casă simplă, cu un singur nivel, designerii firmei l-au ajutat pe Cory să conceapă planul viitoarei case cu trei niveluri: subsol pentru garaj, parter și mansardă. Pe lângă zona de zi cu bucătărie, planul mai cuprindea două dormitoare și trei băi.

adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (4)

Dar să nu-ți închipui că proprietarul a putut sta deoparte în timp ce firma i-a ridicat casa. Nici gând! A vrut să se implice direct și a muncit alături de echipa de constructori. Ba a mai venit și cu idei cum ar fi să folosească panouri de lemn pentru plafoane, în special pe verandă și s-a dovedit a fi o idee inspirată căci s-a obținut o izolare bună, fără ca suprafețele să fie expuse intemperiilor. Partea interesantă este că după câțiva ani de la  ridicarea casei Cory a hotărât să o extindă cu o cameră de zi și încă un garaj. Și asta s-a putut face fără probleme din punct de vedere tehnic pentru că nu a fost afectată structura, ci s-a construit în prelungirea ei. Cert este că această casă arată de senzație și pentru că are o grădină frumos amenajată. Omul și-a dus visul până la capăt și acum e fericit. Îmi doresc ca și ție să ți se împlinească visul, dar fii pe fază ce-ți dorești și pune mâna pe hârtie și creion și fă o schiță ca și Cory. Sper să te inspire povestea lui!  

adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (1)

adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (3)

adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (2)

adelaparvu.com despre casa din barne, casa americana, casa in Carolina de Nord, constructor BigLog Home, Foto Log Home (5)
Sursa foto: Log Home

9 raspunsuri pentru Visul din copilărie i s-a împlinit: o casă din bârne

 1. […] Visul din copilărie i s-a împlinit: o casă din bârne […]

 2. Nastasia spune:

  Este si visul meu…Oare nu mi-o da mie?

 3. claudiu spune:

  Frumos.

 4. Muntean Maria spune:

  Buna,
  Ma regasesc in multe din articole frumoase pe care le prezentati. Multumim ca promovati frumosul, simplu si utilul.Avem si noi ceva asemanator :
  .https://www.facebook.com/pages/Pensiunea-Iedera/195859303805660
  Ce parere aveti?
  Uta Muntean-Pianu de sus, jud. Alba

 5. gigi spune:

  mare atentie la carii

 6. […] cum că a fost ridicată din 150 de bușteni de lemn, cu siguranță că ți-ai fi închipuit-o foarte rustică. Dar este vorba despre un arhitect aici, deci ți-e clar că arhitectura ei este mai specială. De […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *