adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (2)

In apartamente, Design Interior

Elegant apartamentul acesta de două camere cu terasă

Când ai parte de o locuință luminoasă, n-ai de ce să-ți faci griji în privința nuanțelor, mai ales a celor închise. Aici, în acest apartament de două camere situat la ultimul nivel al clădiri, lumina inundă interiorul de 70 de metri pătrați prin ferestrele generoase. Ca atare, designerul de interior n-a pregetat să folosească contraste puternice de alb și negru, alegând un mobilier elegant, funcțional și închis la culoare. De asemenea, a ales ca unele suprafețe ale pereților să fie vopsite în tonuri închise, iar draperiile și storurile romane în nuanțe de mov și negru vin să completeză frumos tâmplăria. Dacă te uiți cu atenție, vei observa că pereții închiși la culoare dau senzația de profunzime. De asemenea, merită să remarci cum e montată pardoseala. În primul rând este aceeași din parchet, iar orientarea lamelelor accentuează lungimea locuinței.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (4)

Locuința este lungă și îngustă, iar accesul în casă se face printr-un mic hol, care comunică apoi cu bucătăria și sufrageria, situate în aceeași încăpere (vezi planul la final). Deci, ca să se ajungă în living, culoarul de trecere este prin bucătărie. Ca atare, spațiul acesta a fost separat față de restul casei cu uși glisante față cu geamuri pentru a da senzația de fluiditate. În plus, bucătăria a fost concepută foarte discret și elegant. Poziționată pe o singură latură, ea nu iese în evidență. În schimb, locul de luat masa este frumos ambientat și orientat către fereastra generoasă prin care se vede terasa, locul preferat al familiei în timpul liber. Din bucătărie se vede și locul de birou, situat în fața dormitorului. Totul este simplu și bun gust amenajat.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (7)

Fiind pasionați de lectură, proprietarii și-au dorit corpuri de mobilă încăpătoare pentru volumele lor de cărți. De aceea, pe lângă biblioteca din living, vei vedea două piese cu rafturi pentru cărți și în sufragerie, orientate pe colțurile încăperii. Camera de zi este foarte plăcut decorată. Mi-a plăcut biblioteca înzidită care înglobează și un șemineu. Da, mi-a plăcut mai ales lemnul de nuanță aurie ce încadrează frumos rafturile închise la culoare. Un truc estetic reușit, care conferă o notă de eleganță printr-un contrast deloc supărător și care este în ton cu cromatica din dreptul ferestrei (tâmplărie neagră, stor roman bej).

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (6)

În rest, observă textilele confortabile, din fibre naturale, de la storurile romane la perne și covoare. Deși canapelele din living sunt din piele, aceste textile vin să încălzească atmosfera. Livingul este situat opus față de accesul către terasa generoasă, în fața căreia spațiul este liber, debarasat de obiecte, ceea ce dă impresia unui spațiu și mai generos. Și dormitorul este simplu, dar decorațiunile textile îl transformă într-o încăpere relaxantă. Și fii pe fază cu tâmplăria de aici, care prin nuanța închisă conferă o notă de modernitate, dar cu ajutorul draperiilor și a storurilor romane ambianța este îndulcită. Totul este elegant, dar nu opulent. Materiale de calitate, mobilă practică, dar cu forme frumoase, nuanțe neutre și pete de culoare atât cât trebuie. Frumos! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, 70 mp, terasa la bloc, Foto ElMueble (9)
Sursa foto: ElMueble

8 raspunsuri pentru Elegant apartamentul acesta de două camere cu terasă

  1. Virginia spune:

    Buna si Cristos a Inviat!
    Ma bucur ca te-am intalnit, esti gura mea de aer zilnica, tocmai ne construim o casa in afara Bucurestiului iar ideile din articole se vor regasi si la noi, casa si gradina, atat cat ne tine punga, sunt atat de multe idei ca nu am hotarat ce sa abordez ca si culori in interior, mai am ceva timp pana la toamna.
    Foarte frumos armonizat interiorul, aerisit si practic.
    Succes in tot ce faci, sanatate si multumesc ca nu ma ocolesti.
    Virginia

  2. Nik spune:

    distributia incaperilor , compartimentarea sunt aproape perfecte , de ce , pentru ca nu concep o locuinta care sa nu aiba doua toalete. Culoarea neagra in apartament inaceptabila , suprafata exploatata generos , luminat apartamentul iar semineul nu poate lipsi.

  3. ION ALINA ELENA spune:

    mie imi place aproape totul, chiar si mobila neagra, intr-un spatiu atat de mare cred ca ofera un plus de eleganta – o alta culoare poate ar fi inspirat mai spre rustic…iar usile duble…caut asa ceva de mult timp, dar la noi in Cta nu exista …ma refer exact la acest gen, cu geam transparent, nu satinat sau complet opac…stiti cumva unde as putea gasi? felicitari pentru articol!

  4. Alice spune:

    Eu ador tot ceea ce ne prezinti ,iar acest apartament este minunat!Asa cum spunea Virginia , ma bucur foarte mult ca te-am „intalnit” si iti multumim ca impartasesti cu noi ceea ce iti place…

  5. Cristina spune:

    Semineul este fals (electric), nu?
    M-as fi gandit ca da kitsch intr-un apartament, dar aici arata bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *