adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (9)

In Case, Design Interior

Atelier de pictură și locuință. Da, mulți artiști ar visa la așa ceva

Generoasă locuința aceasta pe trei niveluri, dar plină de idei și mai ales culori. De aceea mi-a și atras atenția pentru că aici găsești palete cromatice foarte variate, de la cele suave, naturale, la contraste vibrante care-ți iau ochii. Da, i-am spus locuință, deși e mai degrabă un penthouse situat la nivelurile superioare ale unei clădiri din centrul Londrei, un loc unde au fost o parte dintre studiourile BBC. Asta ca să-ți dai seama că nu e deloc de neglijat suprafața, care măsoară circa 300 de mp. Dar e interesant cum un fost spațiu de birouri a fost transformat într-o locuință. Și nu una oarecare, ci una de artist, căci aici creează și trăiește Nicky Barthorpe. Are loc unde să picteze nu glumă.

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (5)

Pictorita Nicky Barthorpe

Pictorita Nicky Barthorpe

Dacă la primul nivel e situată zona de zi, cu bucătărie, living și sufragerie ș un dormitor, la al doilea nivel există un spațiu aerisit folosit pentru studio și o cameră de relaxare cu deschidere către o terasă amplă. La al treilea nivel e un singur dormitor, de asemenea cu deschidere către o terasă. Forma atipică a clădirii însă s-ar putea să te inducă în eroare, ca și unele piese de mobilier, cum sunt fotoliile cu tapițerie etnică ce se regăsesc la două etaje diferite. Dar la ce merită să te uiți? Cu siguranță la finisaje, mobilier și mai ales combinațiile de culori. De asemenea, vei remarca faptul că unul dintre dormitoarele are cadă de baie, zona de wc fiind separată. Da, dormitorul și baia par să devină una, adică o cameră de relaxare.

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (7)

Bucătăria, deși deschisă, este ferită de spațiul dedicat livingului și sufrageriei. Spațiile de depozitare sunt frumos camuflate în spatele ușilor dulapurilor organizate în linie curbă. Doar masa insulă trădează că ar fi vorba despre o bucătărie și atrage atenția către zona ferestrei unde e montată și chiuveta. Sub scara de acces, zona vizibilă din sufragerie, un portocaliu intens își face simțită prezența. O suprafața scoasă din anonimat și trasformată într-un colț plăcut pentru savuratul cafelei dimineața. Apoi descoperi zona de zi, generoasă, cu multe locuri de ședere și care este divizată prin poziționarea mobilierului în loc de conversație cu canapelele orientate cu spatele către sufragerie. Acesta la rândul ei este mai aproape, cum e și firesc, de bucătărie. Dar ce nuanțe delicate în acest spațiu, tonuri pastelate și de pământ, încălzite de lumina lămpilor și de câteva accente de culoare (covor galben muștar, canapele portocalii).

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (4)

Atelierul de pictură este de-a dreptul fabulos și nu mă refer doar la spațiul mare alocat lui, cât și la lumina formidabilă de aici și deschiderea către terasă. În plus, atelierul comunică deschis către o cameră de relaxare, un al doilea living i-aș spune, integral decorat în albastru. Parcă ești transpus în altă lume aici. Îmi închipui că n-ai cum să nu fii creativ când ai nu doar loc să te desfășori, dar și perspectivă asupra orașului și zone frumoase în raza ta vizuală. Și îmi place cum pictorița Nicky Barthorpe a știut să tempereze culorile tari cu cele blânde. Pare că locuința asta a tratat-o ca pe un uriaș tabloul.

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (10)

Și pe cât de vibrante sunt constratele de portocaliu cu albastru gri, pe atât de delicate sunt nuanțele folosite în dormitoare. Da, de la griuri la bejuri, de la movuri la pete de roz prăfuit. Unul dintre dormitoare mi-a adus aminte de culorile folosite de pictorița noastră Barbara Hangan, ale cărei lucrări sunt de-a dreptul răvășitoare, ca și atelierul ei, unul dintre cele mai frumoase în opinia mea. În locuința aceasta londoneză însă mi-au atras atenția și fotoliile cu tapițerie cu motive etno. Mi se par nu doar frumoase, ci potrivite în multe tipuri de interioare. Exact piesele extravagnte de care ai putea să te folosești pentru un plus de culoare și șarm la interior. Da, o casă spectacol, un vis pentru mulți artiști și nu numai. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (15)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (14)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (13)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (3)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (22)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (11)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (12)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (21)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (19)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (8)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (20)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (18)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (16)

adelaparvu.com despre locuinta atelier pictura, penthouse, designer Nicky Barthorpe (17)
Surse foto: AD/ Decoholic/ Maison Deco

10 raspunsuri pentru Atelier de pictură și locuință. Da, mulți artiști ar visa la așa ceva

 1. Lasand la o parte casa care este minunata, fotoliile si masa viu colorate sunt superbe.

 2. Ionel Stanica spune:

  Sa zicem ca o gramada de pictori romani s-ar uita la aceasta casa/ateleir de pictura …Intrebarea lor fireasca ar fi ceva de genul: „De la tata , de la mama , de la iubit sau din fonduri UE ?”

  • Adela Parvu spune:

   Da, foarte putini s-ar intreba daca pictorita asta castiga atatia bani din picturile ei. De acord Ionel ca s-ar intreba daca are banii din alte parti decat din propria-i munca.

 3. Mrs. Mona spune:

  Ce interesant ; spatial din living room cu bufetul numai la nivelul mesei fara elementele inalte (rafturi, policioare etc ) da impresia de reculegere. parca este intr-o biserica / un spatiu f interesant , meditativvvv 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *