adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (14)

In Case, Design Interior

Mulți și-ar dori o cabană din bârne la pădure

Dacă-ți dorești și poți avea o cabană din bârne, cum ți-ai face-o? E bine, poate că această casă te va inspira, căci are o formă simplă și o organizare interioară relaxată, exact ce trebuie pentru un loc de petrecut vacanța alături de cei dragi, familie sau prieteni. Dar aici, dincolo de aspectul rustic ce pare la îndemână și ușor de obținut, să știi că se ascund multe soluții originale și lucrări făcute pe comandă. Ele conferă șarmul de neegalat. În cazul de față cabana aflată în Jackson, Wyoming, SUA este creată după modelul unei construcții vechi din Parcul Yellowstone, respectiv Madison Ranger Station, care funcționează ca punct de informare. Proprietarii și-au dorit acest stil rustic care să fie adaptat pentru ei.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (7)

Suprafața utilă a cabanei, denumită Lost Creek, cu tot cu terasă măsoară circa 92 de metri pătrați, iar cabana are două zone distincte: cea de zi și cea de noapte. După cum intuiești doar baia și dormitorul sunt separate, în rest camera de zi este deschisă și include o bucătărie la vedere. Echipe întregi au muncit aici pentru ca imaginea finală a cabanei să arate după cum o vezi. Pe lângă biroul de arhitectură Ellis Nunn & Associates, care a întocmit proiectul, la interior și-a adus contribuția designerul de la biroul Cadenet Design. Deci n-a fost treabă de mântuială, de aceea este totul atât de coerent. În plus, pentru construcția efectivă a cabanei s-a apelat la o firmă specializată în case din lemn, respectiv Teton Heritage Builders pe site-ul căreia oți vedea o mulțime de construcții interesante care să te inspire.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (11)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (6)

Mi-a plăcut cum e amenajat interiorul în stil rustic, deși îți spun din start că nu mă dau deloc în vânt după mobilă tapițată cu piei de animale sau după candelabre din coarne. Dar trebuie să recunosc că ambientul e coerent și se potrivește cu locul. Majoritatea pieselor, inclusiv decorațiunile, sunt făcute de către artizani. Și bucătăria pe comandă cu soba model antichizat și electrocasnice personalizate de la Elmira arată de senzație. Blatul acela de granit arată spectaculos și numai după grosimea lui îți poți da seama cât de solidă e mobilă, căci susține o greutate mare. Încă de la intrare poți remarca ușa – o adevărată lucrare de măiestrie meșteșugărească. Pare de acolo de când lumea, dar să știi că pentru așa ceva în SUA poți ajunge să plătești și 5000 de dolari americani, căci tot ce e făcut de mână costă. Nu o mai lungesc, ci te las să te bucuri de imagini și să te închipui în vacanță la pădure. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (9)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (13)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (12)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (2)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (5)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (4)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (3)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (10)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (15)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (8)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (1)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn, casa de vacanta din barne de lemn, Lost Creek Jackson, arhitecti Ellis Nunn and Associates (14)

12 raspunsuri pentru Mulți și-ar dori o cabană din bârne la pădure

 1. dumitru spune:

  cred ca nici ursul nu te poate deranja, intr-o astfel de cabana; dar de costul total, materiale si manopera, ce sa mai intreb !

  • Adela Parvu spune:

   Dumitru nu am detaliile vizavi de costuri, dar banuiesc ca n-a fost ieftina judecand numai dupa usa de la intrare 🙂

   • Steli spune:

    Am construit o casa asemănătoare după acest proiect. http://www.prosilva.ro

    • Adela Parvu spune:

     Arată foarte frumos! Felicitări! Păi ar merita să aflu mai multe să prezint pe blog 🙂

     • Adi spune:

      Buna Adela,
      Acest model de cabana intentionez sa il construiesc in curand, cu putin noroc probabil chiar anul viitor. L-am gasit pe net cu ceva ani in urma insa pana acum nu am gasit detalii reefritoare la interior, suprafete s.a. Ma bucur ca am gasit imagini de interior pe blogul tau.Am vazut de asemeni ca faci referire la o suprafata de aprox 92mp; ai cumva si planuri ale cabanei ca desi am rasfoit site-ul celor de la TETON Heritage Builders, nu am gasit astfel de informatii. Eu intentionez sa ma limitez in max 70mp, in care sa cuprind un Open space de cca 35mp , doua dormitoare de cate 12mp si o baie de 4 mp. Probabil ca va rezulta si un hol ptr intrarea in Camere. Asta ar fi o arianta de compartimentare diferita de ce vad in varianta originala; din aceasta cauzaam intrebat daca ai cumva si planurile cu compartimentarea?
      Stii cumva si cum semonteaza piatra asezata in jurul cabanei? Oare face parte din fundatie, sau se adauga ulterior langa cabana gata montata?
      Multumesc mult ptr imaginile de interior si astept cu mult interes orice sugestie.
      Zile frumoase.
      Adi

     • Adela Parvu spune:

      Bună Adi! Să știi că la astfel de cabane toți pereții au rol de rezistență, așa că cel mai indicat este să te consulți cu un constructor cu experiență. În funcție de lungimea bârnelor pe care le are poate face și compartimentarea. Pietrele de la bază sunt ornamentale, adică maschează fundația.

 2. Geniala! Casa de lemn din care nu curge apa.

 3. Brindusa spune:

  Superbă! Pentru mine, lemnul, mai ales în combinaţie cu piatra, este de neîntrecut. Chiar şi atunci când este nefinisat, are o frumuseţe a lui…

 4. radhacross spune:

  E greu sa nu-ti placa…mai ales unui impatimit al lemnului ca mine.
  Totusi…e parca prea ostentativa in masivitatea ei,tipica spiritului american conservator.
  Si parca e lipsita de caldura intimitatii.
  Daca adaug si rezervele referitoare la afisarea trofeelor de vanatoare prezente atunci concluzia ar fi…pas(s) : nu este o LOCUINTA…a spiritului bun si constient al secolului 21.

 5. […] terase ce asigură o deschidere binevenită a interiorului către exterior. Mi-a plăcut cât de frumos sunt îmbinate materialele, nu doar bârne masive din lemn, ci și piatra este prezentă atât la nivelul soclului, cât la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *