adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (3)

In Case, Design Interior

Superbă cabană din bârne cu interioare plăcute și terase de vis

La orice tip de construcție contează enorm armonia dintre arhitectura ei și context. În cazul de față n-are cum să nu-ți placă această cabană rustică pentru că e perfect integrată în peisaj. Chiar dacă are dimensiuni generoase, circa patru sute de metri pătrați, merită observat faptul că există multe spații intermediare, adică verande și terase ce asigură o deschidere binevenită a interiorului către exterior. Mi-a plăcut cât de frumos sunt îmbinate materialele, nu doar bârne masive din lemn, ci și piatra este prezentă atât la nivelul soclului, cât la și în volumetria hornurilor sau la nivelul pardoselii teraselor exterioare. Este atât de frumosul totul, atât de echilibrat. Chiar se simte pasiunea arhitecților de la biroul Miller Architects pentru stilul western, respectul pe care-l au față de natură și față de tradiția caselor din lemn.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (17)

Deși pare că o construcție din bârne va face mai ușoară creionarea unui ambient interior rustic să știi că nu e chiar așa. Linia către kitsch e subțire, dar când ai de-a face cu profesioniști ești pe mâini sigure. Aici, arhitectul Candace Tillot-Miller a fost cea care a conceput arhitectura și organizarea spațiilor interioare, dar decorul este semnat de către designerul Debra Shull de la biroul Haven Interior Design. După cum te-ai prins deja, cabana este ridicată în Montana, mai exact în Paradise Valley aproape de Parcul Național Yellostone. Ei bine, clădirile vechi din lemn ce există în parc au fost sursa de inspirație, punctul de pornire pentru conceperea acestei proprietăți. Și spun proprietate pentru că pe lângă casa principală pe teren mai există o a doua casă, mai mică, folosită pentru oaspeți.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (20)

În ciuda suprafețele mari ai să descoperi interioare uimitor de plăcute, de intime. Nici chiar masivitatea grinzilor și stâlpilor nu intimidează, ci din contră fac se integrează în scenografia interioară caldă. Dar care e secretul armoniei de aici? Dacă vei observa cu atenție obiectele nu sunt foarte mari. Designerul Debra Shull spune că atunci când a gândit decorul interior s-a gândit la americanii de acum o sută și ceva de ani, care păstrau și aduceau în casele lor lucruri necesare și cele cu adevărat valoroase. Nu-și permiteau să care multe piese, dar cele pe care le transportau trebuiau să fie cu adevărat speciale. Interesantă idee! Ca atare și ea a folosit aici, pe lângă piese absolut necesare, cum e mobila de bucătărie făcută la comandă, canapele și fotolii ori paturi de dormit, multe piese mici din categoria antichităților, dar care să prezinte ornamente și detalii cu poveste.

360 Ranch

Sunt foarte de impact în încăperile de aici covoarele cu modele bogate, dar mărunte, care atrag privirea, dar în același timp o și păcălesc. De ce? Pentru că designerul, folosind covoare de mici dimensiuni (unele de provenieță turcească), te face să crezi că încăperile sunt mult mai mici. Practic cu ajutorul lor și a chilimurilor fragmentează spațiile la nivelul pardoselii. În rest, pereții sunt din loc în loc acoperiți cu tablouri realizate de către artiști locali, păstrând astfel tema casei și oferind un nou prilej de decorare.

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (10)

Restul texturilor, al perdelelor, draperii și tapițeriilor sunt simple, în culori uni. De ce? Pentru că oricum zidurile din lemn aglomerează vizual și atunci prin țesăturile de dimesniuni mai mari designerul vine să ofere răgaz privirii, locuri de odihnă dacă vrei. În spațiile mai mici, cum ar fi bucătăria, ai să vezi câteva piese de mobilă în nuanțe de verde, tocmai din același motiv, de a relaxa ochiul și de a crea contraste plăcute, neagresive. Te las să te bucuri de imagini și să te închipui pe terasa acestei case sau pe cea a locuinței pentru oaspeți. Superbă proprietate! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (12)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (1)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (3)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (24)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (25)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (13)

360 Ranch

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (27)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (16)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (2)

360 Ranch

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (7)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (5)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (6)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (15)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (26)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (21)

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (22)

360 Ranch

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley

adelaparvu.com despre cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley

Casa de oaspeți se află în imediata vecinătate a casei principale și este amenajată în același stil western. De asemenea și construcția este concepută în acord cu locuința principală.

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (2)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (1)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (5)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (7)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (6)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (4)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (8)

adelaparvu.com despre casa de oaspeti langa cabana din barne de lemn in Montana, design Miller Architects, casa lemn SUA, casa lemn Paradise Valley (3)
Sursa foto: Miller Architects

4 raspunsuri pentru Superbă cabană din bârne cu interioare plăcute și terase de vis

  1. Liviu spune:

    Un vis… 🙂

  2. gugoasa teodora spune:

    Buna ziua doamna Adela! Va rog sa imi spuneti, daca stiti de fel de material umple golurile dintre barnele de lemn din imaginile casei prezentate? Detin o casa de lemn construita recent de un mester din Bucovina, insa nu stiu cu ce sa umplu golurile dintre barnele de lemn intrucat eu refuz sa izolez la interior cu rigips sau alte modalitati moderne de izolare. Eu imi doresc sa pastrez lemnul la vedere insa pana in prezent nu am gasit nici o varianta care sa faca priza pe lemn. Va multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *