adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design

In Case, Design Interior

Te cucerește iremediabil decorul natural al acestei case luminoase

Numai când privești imaginile ai senzația că această casă te îmbrățișează. Este atât de plăcută, de reconfortantă, încât cu greu cineva ar putea spune că nu-i place. Secretul? Totul este gândit în armonie cu natura, de unde și tonurile calde și discrete de nuanțe, multe țesături și împletituri prietenoase, obiecte excelent alese și corpuri de iluminat încântătoare. Mie îmi place pentru că e o casă solară, una în care lumina ce pătrunde cu generozitate prin ferestre este amplificată de galbenul pai al zugrăvelilor. Puțini oameni aleg galbenul pentru pereți, dar amenajarea de față îți arată ce frumos se combină el cu diferite texturi și esențe lemnoase. Iar în combinație cu albul, devine elegant. Dar hai să-ți spun și povestea casei, dar înainte să pun o imagine.

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (17)

Proprietarul casei spune că și-a dorit un paradis în paradis. Interesant formulat, nu? Da, Rafael Danes, proprietarul spaniol, a visat la o casă în Mallorca, una care să fie refugiul ideal pentru el și familia sa. Și-a spus că pe insula de vis își va face o casă de vis. Deși locuința este gândită cu terase generoase, pentru că aici clima este una mediteraneană, ceea ce presupune că o bună parte din an familiile își petrec timpul în aer liber, interiorul n-a fost deloc neglijat. Dimpotrivă! Și-a dorit ca nuanțele din mediul înconjurător să fie cât mai palpabile în decorul casei, dar totodată să cotinue cumva și tradiția artizanilor și familiilor care locuiesc de mult timp aici. Ca atare, multe piese de la mobilă la decorațiuni au aceea amprentă de manufactură, de unicitate, iar mare parte din perdele albe proprietarul le-a achiziționat de la licitații. Sunt lucruri marcate cu monograme și au fost din seturi de lenjerii de pat, iar Rafael simte că într-un fel continuă istoria familiilor vechi având astfel de obiecte.

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (1)

Casa nu este foarte mare și este una veche, reconsolidată, dar excelent reorganizată. Arhitectura ei e în spiritul locului, cu terase acoperite, cu ferestre în arcadă și obloane, cu acoperiș cu olane și prezența elementelor din lemn, de la grinzi și stâlpi la ușa de la intrare. Într-o parte a casei există etaj, unde sunt adăpostite dormitoarele. Poziția casei l-a încântat pe Rafael, pentru că de pe verandă are vedere frumoasă înspre peisajul insulei. Seara de aici vede turla luminată a bisericii din satul Cas Consos, prilej de meditație la finalul fiecărei zile, când îi place să se relaxeze în locul cu canapele adapostit sub terasă. Pentru a ajunge la decorul pe care-l visa proprietarul a apelat la designerul Maria-Christine von Wedel, care a gândit totul până la cele mai mici detalii.

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (2)

Mi-a plăcut tare mult zona de zi, cu living și sufragerie, căci este un spațiu luminos, cu multe ferestre, dar în ciuda amplorii, îți oferă o senzație de intimitate. Parcă te provoacă la istorisit povești. Bucătăria este separată de sufragerie, care este frumos marcată de corpul de iluminat cu abajururi sub formă de clopote. Nu sunt multe culori, dar prezența lemnului fie în piesele de mobilier sau în finisaje, aduc o căldură care te fac să te simți acasă. Chiar și în spațiul mai tehnic al bucătăriei, unde totul este ordonat, iar electrocaniscele moderne încastrate aduc nota de modernitate, uite, detalii precum pardoseala cu aspect antichizat, corpul de iluminat cu scoici sidefate, masa și scaunele rustice creionează un ambient familiar.

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (3)

Dormitoarele la fel de simple, cu piese de mobilă finisate vintage, cu covoare din împletituri, totul foarte asortat, dar prezența unui șemineu, a unei lenjerii de pat cu imprimeuri frumoase sau a bârnelor de pe tavan conferă personalitate camerei. E vorba de multe texturi, chiar dacă nuanțele sunt foarte asemănătoare. E greu să ajungi la o subtilitate de genul acesta. Deși pare mai ușor să alegi totul în culori similare, să știi că ai nevoie de experiență să combini texturi și materiale diferite. Și da, contează enorm forma tâmplăriei, numărul ferestrelor și deschiderea către exterior. Fiecare cameră are acces către terase și astfel și lumina este mai plăcută, iar senzația de confort și intimitate asigurată. Chiar că a reușit să-și facă un paradis în paradis. Dacă ți-e teamă de culori, aceasta este o casă pe care merită să o ai ca exemplu, iar genul acesta de decor poate fi adaptat cu succes și la bloc. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (4)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (5)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (8)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (6)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (9)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (10)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (11)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (13)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (15)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (14)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (7)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (18)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (12)

adelaparvu.com despre casa rustica Mallorca, casa de piatra, design interior Copper Haouse Design (16)
Sursa foto: ElMueble

10 raspunsuri pentru Te cucerește iremediabil decorul natural al acestei case luminoase

 1. ioanadominte spune:

  <3 frumoasa tare …

 2. Magda spune:

  multumes pentru ocazia de a ma plimba in aceasta superba casa, 5 minute am uitat de mine. Acum fac si eu ca vulpea cu strugurii….in asemenea loc si asemenea casa trebuie sa fie tare greu sa mori

 3. Costi Scarlat spune:

  Buna ziua.Foarte frumoase casele de pe blog!Va ruga daca se poate un articol despre case mici din toscana.multumesc

 4. Laura spune:

  absolut superba casa! iar pozele iti creaza niste stari extraordinare! imi vine asa un dor de duca mai ales ca e si vineri! apropos de casele din toscana, si eu vreau sa vad cateva.

 5. Adela spune:

  Superba casa, imi place foarte mult usa bucatariei, intra cumva in perete? E o solutie foarte buna pentru spatiile mici de pe la noi…

 6. Rodica spune:

  Super casa! imi plac mult lustrele, sunt grozave!

 7. Anca Rusu spune:

  Buna ziua,as vrea sa m ajutati cu niste informatii privind aceasta casa…ex..cati mp are si cat m ar costa constructia unei asemenea casute de vis…fara etaj..v am scris si pe fb…Anca Rusu…Multumesc mult,o zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *