adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (7)

In Amenajari Gradina, Case, Design Interior, Gradina

Pentru o grădină ca asta merită să locuiești la curte

Casa ca și casă și te o poți avea mai modestă sau mai luxoasă, dar zău că fără grădină parcă n-are niciun farmec. Până la urmă pentru asta visează oamenii să locuiască la curte, pentru o grădină îmbietoare, una care pe lângă frumusețe îți poate prinde și ca o proprie seră pentru cultivarea legumelor. Mi-a plăcut la nebunie grădina de față ce înconjoară casa arhitectului David Coulson. Este o casă veche, din lemn, recondiționată, dar parcă ea apare și mai șarmantă în vegetația abundentă a grădinii amenajată de soția sa Ulla. Flori, copaci și ochiuri de apă care oferă varietate și încântare.

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (10)

Dincolo de imaginea superbă a grădinii, nu uita că spațiul exterior al casei devine cel mai utilizat pe timp de vară. Așa că ia în considerare să ai diverse funcțiuni, de la locuri de ședere, la terase acoperite, de la grătar la loc de joacă pentru copii, de la iluminat pe timp de noapte, la accesul la apă. Da, gândește-te la grădină ca la o casă în aer liber, unde încăperile au plafonul boltei cerești, iar zidurile sunt din panouri de vegetație, decorațiunile din materiale naturale, iar mobilierul unul ce completează natura. Cu cât construcțiile și pavajele din grădină sunt mai puțin colorate, cu atât ele se camuflează mai bine în peisajul vegetației. Și ai răbdare pentru că o grădină cu vegetație încă mică, peste doar câțiva ani ajunge una luxuriantă ca cea de aici. Hai că te las să te bucuri de imagini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (2)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (1)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (4)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (3)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (8)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (7)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (6)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (5)

adelaparvu.com despre casa cu gradina, gradina superba, design David Coulson (9)

5 raspunsuri pentru Pentru o grădină ca asta merită să locuiești la curte

 1. alina spune:

  Asa este. Gradina este bucuria principala de a locui la casa, prin senzatia de libertate si frumusetea pe care ni le ofera.

  Tin minte ca, la casa bunicilor de la tara, cel mai mult imi placea sa stau afara, pentru diverse activitati: relaxare, luarea mesei, citit, studiat. Era prea frumos afara si mi se parea o irosire sa stau in casa (desi aveam camere suficient de mari).

  Dorinta unora dintre noi, care au locuit si la bloc, de a avea o casa mare, se poate dovedi uneori inselatoare. Cand ajungi sa ai gradina, parca nu mai vrei sa stai in casa, decat de nevoie. 🙂

 2. Jo Russ spune:

  intradvar o minunatie!! multumesc ca ai aratat-o!

 3. […] Pentru o grădină ca asta merită să locuiești la curte […]

 4. […] funcționale. Și da, a costat pe măsură, dar mă bucur că există români care investesc în amenajări peisagistice de calitate, care nu doar că schimbă în frumos proprietățile, dar le și ridică valoarea. Dar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *