Eu când am dat peste Robin și am văzut că și-a conceput și construit singurel căbănuța asta simpatică mi-a venit să-i spun Robin Wood, dar îl cheamă Falck și este un tânăr designer finlandez (unul foarte arătos de altfel :)). Și-a dorit un loc de vacanță, un refugiu în pădure și l-a adaptat pentru nevoile lui. Mai mult decât atât, planul înclinat cel înglobează fereastra l-a creat special așa ca pe timpul nopții, din pat, să poată vedea cerul. L-a inspirat foarte mult locul și după poienița asta a adaptat conceptul designului său. Mi-a plăcut tare mult faptul că deși e o construcție de mici dimensiuni a avut în vedere o terasă. Da, contează mult să ai un spațiu exterior mai ales când vine vorba despre un loc destinat vacanțelor.
Și se vede că este finlandez pentru că oamenii aceștia respectă și iubesc natura. Chiar dacă au zone întinse de pădure au grijă de ele. Robin spune pe blogul lui că toate materialele folosite sunt de la fața locului, unele recuperate, și că le-a transportat pe rând, fără mașini sau utilaje pentru a proteja pădurea. I-a luat circa două săptămâni să construiască singur căbănuța și a mai așteptat încă o săptămână pentru a monta fereastra făcută pe comandă și ușa.
Refugiul său are două niveluri, la parter are o mică chicinetă și un loc de ședere, iar la etaj are patul. Nu știu ce părere ai tu, dar mie mi se pare tare ingenios proiectul său, mai ales că materialele folosite sunt unele reciclate. A denumit căsuța Nido pentru că în italiană asta înseamnă cuib. Frumos! Dacă te interesează proiectul lui îl poți contacta pe mailul [email protected], dar merită să arunci un ochi și pe site-ul lui și pe pagina de Facebook. Sper să te inspire și pe tine!
Mic si cochet.Dar noi in Romania am avea voie sa facem un cuib ca acesta?
Pai daca ai terenul de ce nu Roberta? Fiind o constructie din categoria celor fara fundatie s-ar obtine si mai usor aprobarile 🙂
Teoretic este frumos si ar fi minunat si accesibil sa ne facem casute mici la munte, dar practic nimeni nu garanteaza ca la noi nu o vei gasi devastata daca nu este intr-un loc in care sa ai cel putin pe cineva care sa o verifice din cand in cand . In tarile nordice daca esti gol in baie si nu ai tras jaluzelele nimeni nu se uita in baia ta ….asa sunt educati de mici . …
[…] Și-a construit singur un refugiu de vacanță, unul mic, dar ingenios! […]
Zboară în urma unui vânt mai puternic, fără fundație !
si baia? apa, curent electric (are o veioza), canalizare? cred ca este o constructie la limita unei proprietati , pentru evadare….
Mirela, este un refugiu la munte, o căbănuţă în care să evadeze, nu o locuinţă. La munte în pădure nu ai apă şi canalizare. Veioza cu siguranţă e alimentată din ceva baterie / generator electric.
Da, noi avem o singura problema si serioasa, daca faci asa ceva in padure data urmatoare cand vii clar nu mai gasesti cuibul, il papa ciorile. Nu sunt negativ, sunt realist credeti-ma cel putin in sudul tarii aoleo…. Trebuie facut undeva in fundul gradinii cred daca aveti livada
[…] de stele oaspeții bat în tobe ritmul ce le pulsează în piept. Cu siguranță nu e locul unde să mergi în vacanță ca să muncești pentru că n-ai prize în care să-ți încarci tableta, laptopul sau telefonul. […]
[…] hai să le zicem garsoniere de vacanță oferă tot ce și-ar dori un iubitor de natură de la un refugiu de vacanță – priveliște copleșitor de frumoasă, senzația clară că ar fi în mijlocul naturii, dar […]