adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi

In Case, Design Interior

Și tu poți avea acasă un decor shabby chic cu bani puțini

Aici ai să vezi o reinterpretare a stilului shabby chic mai temperată. De ce spun asta? Pentru că n-ai să vezi atâtea dulcegării cum întâlnești, de regulă, atunci când vine vorba despre shabby chic, ci este totul mai domolit, chiar elegant. Oricum, în ziua de azi nu mai putem vorbi despre stiluri respectate cu strictețe, dar merită să vezi diferite variante și interepretări pe care le poate avea un stil ce se bucură de succes. Shabby chic, așa cum ți-am mai spus, își are originile în Anglia și s-ar traduce ca chic ponosit. Ei bine, finisajul acela alb antichizat este fix partea de ponosit din acest stil, și este modalitatea prin care obiecte și piese de mobilier care au forme și culori diferite pot fi armonizate între ele, astfel încât să dea bine împreună în același ambient. Și da acestea or să mai mult mai prețioase decât sunt de fapt.

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (16)

Casa de față este una din Franța și ai putea spune că o fi vreun stil francez la mijloc, așa cum a surprins-o fotograful Enrique Menossi în imagini. Ei bine, nu prea, chiar dacă multe piese de mobilă au alură clasică, ele de fapt sunt unele cumpărate recent sau chiar reciclate și toate vopsite în alb, cu patină, astfel încât să pară vechi și să fie cât mai asortate între ele. Dar sunt multe tructuri aici care-ți pot prinde și ție bine în caz că vrei să recreezi acasă la tine vreun stil romantic sau shabby chic. Fii pe fază cu câteva din ușile interioare și dulapurile de aici. Ai să vezi că deși au o formă simplă, deasupra lor sunt fixate elemente decorative cu mici încustații, mici sculpturi, care îți dau impresia că totul este mai vechi și mai valoros. De semenea, vezi ce impact mare au deasupra paturilor, în loc de tăblia clasică, folosirea unor elemente parțiale de uși, obloane, lambriuri. Vopsite așa cu efect de vechi transformă total spațiile și par mult mai pretențioase decât sunt de fapt.

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (12)

Știu că la prima vedere totul îți pare elaborat și elegant și evident scump. Dar uită-te cu atenție la masa din sufragerie și nu la caldelabru. Ai să observi că masa este una absolut banală, extensibilă. Mulți dintre noi avem așa ceva acasă, dar câți dintre noi s-au apucat să o vopsească sau să și-o imagineze într-un astfel de decor? Prea puțini, îți spun eu. Și totuși cum s-a obținut decorul interesant de aici? Prin combinații de obiecte. Toată atenția este atrasă de partea superioară a camerelor, de la mijloc în sus prin elemente sculptate, candelabre, oglinzi cu ramă aurită, tablouri. În living sunt foarte multe piese mici, deci există varietate și ne dă impresia de bogăție, de plin, dar dacă e să analizezi fiecare obiecte în parte vei vedea că nu e totul atât de scump cum pare. De asemenea, s-au folosit multe țesături și asortate între ele, mai ales la categoria tapițerii sau huse. Și multe textile sunt folosite ca draperii care maschează locuri de depozitare. Este o casă interesantă cea de față tocmai pentru că ne induce iluzia unei povești cu obiecte pe care mulți dintre noi le avem la îndemână. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (19)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (13)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (15)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (21)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (18)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (14)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (23)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (20)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (17)

adelaparvu.com despre casa franceza in stil shabby chic, Casa Franta Maison Laffitte, Foto Enrique Menossi (22)

12 raspunsuri pentru Și tu poți avea acasă un decor shabby chic cu bani puțini

 1. Mansarda este de vis, exact stilul care imi place mie! Superb!

 2. Adela G. spune:

  Oooooo , ce frumos ….!

 3. Tomas Alexandra spune:

  Ieftin zici?…nu prea cred. Obiectele, mobila se gasesc greu…si daca le gasesti(la magazine sau targuri de antichitati) sunt scumpe. Sunt sigura ca acea cada frumoasa din baie nu a fost ieftina. Oricum, arata senzational. E cum mi-ar placea si mie. Ce mi-ar placea sa gasesc si eu faianta din aceea ca din bucatarie…

  • Adela Parvu spune:

   Alexandra, in orice caz nu costa atat de scump precum crezi! Multe dintre obiecte de genul acesta eu am vazut pe strada, la ghenele de gunoi. Da, e adevarat ca aveau tapiteria varza sau mici defecte, dar daca ai ochi si mesteri buni chiar poti face o treaba extraordinara 🙂

 4. Mariana Oancea spune:

  Draga mea Adela, eu sunt cu „ochii pe tine”, pe blogul tau de fapt.Am o intrebare. Imi place foarte mult acest stil. Eu am niste piese de mobilier de prin ’79, furniruite culoarea mahonului ( maro roscat). Mi-ar placea sa ma „joc” putin cu „fata” lor, sa o schimb. Am tot citit cum se procedeaza, am cumparat grund, vopsea, hartie abraziva dar nu m-am apucat de lucru pentru ca nu stiu daca desi „curatat” acest furnir, nefiind lemn masiv, grundul, vopseaua nu se vor exfolia, curata. Mi-ar placea de ex. ca unul dintre dulapuri sa-l asez la orizontala si sa-l transform in „lada de zestre”. Daca vreunul dintre prietenii tai au facut aceasta „isprava” si au lucrat pe asa ceva sa-mi spuna si mie. Multumesc frumos! Tie Adela spor la cautari, inspiratie si vacanta placuta!

  • Ion Gabriela spune:

   Mariana, buna, Gabriela ma numesc si iti pot spune ca eu si viitorul meu sot ne ocupam cu restilizarea pieselor vechi de mobilier din lemn si nu numai din lemn. Daca doresti cateva informatii imi poti scrie in privat pe pagina mea de facebook Atelier Shabby Chic. Te astept cu drag, seara frumoasa!

 5. Mariana Oancea spune:

  Alexandra, Adela a scris pe blogul ei despre o familie de artisti care lucreaza la comanda faianta. Poate ca ei te vor ajuta.

 6. Iulia spune:

  Imi place foarte mult bucataria, exact asa cum imi place mie! 🙂

 7. Andreea Cerbu spune:

  Imi place tare mult faianta de la bucatarie, ceva de genul asta caut si eu pentru viitoarea mea bucatarie (la anu`). Am gasit ceva in genul asta dar foarte scump. Cred ca fac un efort sa cumpar cateva placi si le combin cu placi de faianta mai mari (trebuie sa gasesc o culoare apropiata), Multumim pentru inspiratia zilnica, Adela! :*

 8. Madalina spune:

  Mie imi place mult decorul de deasupra usii care se regaseste si in bucatarie.Oare din ce este facut si cine poate face asa ceva?

 9. […] mult lungă și îngustă, ca atare poziționarea unul dulap cu alură clasică și finisaje tipice stilului shabby chic nu a fost deloc comodă. Dar și aici decorațiunile fac atmosfera pe lângă piesele de mobilier […]

 10. Anamaria spune:

  Buna Adela,urmaresc postarile,pe fb,pe grup si ma inspir si eu pentru mici decoratiuni in casa,insa nu am ideii in privinta dormitorului,vreau sa schimb mobila,zugravit,nu am idee de ce stil sa fie,culori,culoare mobila etc,te rog mult ceva ideei pentru un dormitor mic de bloc cu usa care da in balcon,ideea e sa fie luminoasa pentru ca ne fiind direct geamul afara,mai e si cel de la balcon e cam intunecata camera,multumesc si spor in toate proiectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *