adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (9)

In Case, Design Interior

Și-a proiectat casa și decorul ei cu gândul la copii. Și ce romantic e totul!

Visele noastre de cele mai multe ori sunt idilice, nu-i așa? Ne gândim la locuri în care ne proiectăm fericiți, fără griji și probleme, iar când vine vorba despre familie ne dorim să oferim copiilor noștri ceea ce noi n-am avut. Proprietara casei de față a trecut peste încercări care ar fi descurajat multă lume, dar a fost fidelă crezului ei că-și poate face casa așa cum a visat – o casă cu verandă generoasă, cu grădină, o casă în care să răsune muzica clapelor de pianiană. I-a luat ceva timp până și-a materializat visul, dar în final a ajuns să aibă decorul romantic, cel la care tânjea sufletul ei. Unde mai pui că toată această pasiune a condus-o să-și găsească și meseria pe care o practică acum: designer de interior.

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (3)

A trăit într-un apartament de bloc de unde vedea acoperișurile clădirilor vechi din Cracovia și care au provocat-o să viseze și mai mult la casa ideală. Catherine Mazurkiewicz, o poloneză frumoasă și hotărâtă, nu doar că a visat, dar a început să facă schițele viitoarei ei locuințe, deși n-avea bani pentru asta și nici schimbări majore în privința situației financiare nu prea se întrevedeau. Dar anii au trecut, a devenit mama a doi copii, Kuba, un băiețel mereu pus pe șotii și Tosia, mare iubitoare de animăluțe, iar locuința de bloc pur și simplu a devenit neîncăpătoare. Atunci Catherina a trecut la treabă și a umblat prin împrejurimile orașului ca să găsească un loc potrivit pentru viitoare ei casă.

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (5)

Sunt oameni atât de hotărâți și încrezători în visele lor încât nimic nu-i poate opri, nici descurajările celor de lângă ei și nici situațiile de viață. Sunt mânați de acest imbold de-a face lucruri, dar mai presus de orice de-a face așa cum simt. Catherina simțea că romantismul care zăcea în ea trebuie să ia viață și uite că viața a purtat-o într-un loc plin de hârtoape, pe un teren unde nu doar mașina, ci și picioarele ți se afundau în noroi. Dar avea deja planul în minte – să vândă apartamentul și cu banii luați pe el să cumpere nu doar terenul, ci să-și construiască și casa. Ambițios plan! Ambițios mai ales când ești mamă singură. Dar cu frenezie, entuziasm și fără teamă a trecut la acțiune. Tatăl ei, un om matur și trecut prin viață, acum și bunic, i-a spus, încă de la demararea lucrărilor de șantier, că nu e niciodată târziu să vândă și să se mute din nou în oraș. Dar ea nu s-a lăsat.

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (4)

Pentru că în bugetul ei cel mai bine se încadra o casă pe structură din lemn, dar și pentru că o astfel de locuință se ridică mult mai repede, a ales să-și facă una în acest sistem. Ca să facă economie de bani s-a gândit că-și va face singură finisajele interioare, adică va angaja o echipă de meșteri care să-i pună în aplicare proiectul. Ei bine, s-a păcălit pentru că a fost nevoită să schimbe trei echipe și de fiecare dată a fost cu necaz. Când ai banii numărați e tare greu să treci prin astfel de experiențe pentru că realizezi că n-ai cum să-ți pui în aplicare visul. Dar cum necum s-a zbătut, a pus și mâna singură când a fost cazul și a terminat. Nu în timpul pe care și l-a propus, dar cert este că a ajuns acolo unde și-a dorit.

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (12)

Dacă la exterior casa are mult visata verandă, la interior decorul casei a pornit de la o piesă veche, o vitrină albă din sufragerie. Catherina a realizat că-i place vitrina aceea pentru că-i aduce aminte de povești, dar și de stilul provensal. Numai că ei îi plăcea și stilul englez, partea aceea romantică cu flori, cu livingul în care tronează fotoliul în care să citești ziare. Imagini idilice pe care le-a schițat în cele mai amănunte detalii. Bucătăria și-a dorit-o cumva în stil mediteranean pentru că în sudul Europei lumea e mai pasională, familiile mai unite, dar îi plăcea și vântul, aerul proaspăt al Scoției și luminozitatea caselor scandinave. Cum a împăcat toate aceste colțuri de lume în casa ei? Alegând albul, tonuri de crem și nuanțe de lemn – toate combinându-le pentru un decor personalizat, ca într-un basm de Andersen. A avut o temă, a avut un vis, dar l-a pus pe hârtie, a făcut schișe, a ales imagini și așa a reușit să ajungă să vizualizeze cum să combine totul.

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (11)

Multe piese de mobilă le-a realizat cu ajutorul unui tâmplar, iar pe cele cumpărate le-a antichizat sau finisat chiar ea. Așa și-a descoperit această mare pasiune cu decorațiunile de interior, dar și cu amenajatul caselor. Și în urma experiențelor cu casa ei a realizat că poate să-și facă propria afacere. Și-a deschis un magazin online (vezi AICI) unde vinde piese de mobilă create de ea și realizate cu ajutorul meșterul priceput pe care l-a găsit și, în plus, se ocupă și de amenajări interioare. Desigur că s-a educat în acest sens, dar cu siguranță că dacă n-ar fi trăit pe propria-i piele dezamăgiri și frustrări cu locuința ei, poate n-ar fi ajuns aici. Este remarcabil când cineva are puterea de a trece peste întâmplări neplăcute, dar mai mult să le folosească pentru ceva creativ, frumos și dedicat celorlați. A ajuns să aibă casa pe care probabil o visa pentru ea atunci când era copil, dar cert este că fețița și băiatul ei se simt excelent aici. Și da, casa răsună de muzică, mai ales atunci când Catherina își pune în ordine ideile pentru noi proiecte, de această dată dedicate clienților ei. O casă creionată în alb, romantică și elegantă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (10)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (8)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (9)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (13)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (14)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (15)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (16)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (1)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (17)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (18)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (19)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (20)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (2)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (22)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (23)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (21)

adelaparvu.com despre casa cu decor romantic, casa Polonia, designer Catherine Mazurkiewicz, Foto Weranda Country (7)

Catherina cu copii ei

Catherina cu copii ei

Sursa foto: Weranda Country

8 raspunsuri pentru Și-a proiectat casa și decorul ei cu gândul la copii. Și ce romantic e totul!

 1. Manuela spune:

  Minunata aceasta casa cu suflul ei primavaratec, cu simplitatea adevaratei elegante !
  Adela, ai putea afla care este adresa magazinului on line unde Catherina vinde piesele de mobila create de ea?
  Oricum, iti multumesc pentru tot ce faci si iti urez sa ti se implineasca toate visele caci meriti cu prisosinta !

  Cu alese sentimente,
  Manuela

 2. alina spune:

  Inspiratoare poveste. Chiar cred ca prin harnicie, hotarare, dar si realism si un plan bine pus la punct, visurile pot deveni realitate.

  Si de multe ori, oamenii devin foarte priceputi datorita nevoii sau a unui hobby, si chiar isi pot fructifica respectivele cunostinte acumulate.

  Simpatica si prietenoasa locuinta prin culorile, materialele si decoratiunile alese.

 3. Antonela spune:

  O frumusete aparte prin tot ce a realizat si prin arta fotografica…Pina si picioarele goale ale fetitei te inspira. Baia este elementul forte – cu foarte mult gust si rafinament

 4. Anemari spune:

  Impecabil….Cuvintele sunt de prisos…cred ca pentru cateva momente am fost nu copil in propriul basm…si datorita tie Adela, voi mai evada in cate un basm da cate ori voi avea ocazia….multumesc pentru toate ” basmele” …

 5. Laura spune:

  superb! superb! n-am cuvinte! unde gasesti tu toate minunatiile astea? uite asa mai fur cate o idee pentru casuta mea. multumesc mult!

 6. Lacatus Nicoleta spune:

  Se simte dragostea si caldura !! As avea nevoie de niste sfaturi ! Vreau o cada rotunda ! Poate ma puteti ajuta ! …felicitari pentru coltul de rai !!
  Nicoleta Lacatus

 7. RADU CLAUDIA spune:

  SUPERB!! PREDOMINA ALBUL….STII CAT IL IUBESC!!!MA INSPIRA !!!TE PUP SI TE IMBRATISEZ ADELA!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *