adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (9)

In Case, Design Interior

Modernă, caldă și luminoasă. N-ai zice că-i o casă renovată

Când vezi o asemenea locuință, mai ales dacă n-ai reperele de dinainte, greu îți vine să crezi că n-a fost construită de la început exact cum e în imagini. De ce? Pentru totul este foarte echilibrat și bine conceptul, iar armonia aceasta pare să fie obținută odată cu trecerea timpului, după ce familia reușește să-și personalizeze încăperile cu obiectele adunate peste ani. Dar când ai parte de colaborarea cu profesioniști aceștia știu cum să integreze ceea ce ai deja cu elementele noi. Mi-a plăcut această casă pentru ideea de renovare, care a implicat mărirea suprafețelor vitrate, adică a dimensiunilor ferestrelor, dar și pentru decorul frumos creat cu finisaje calde, piese de mobilier actuale, decorațiuni colorate și lucrări de artă contemporană. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (1)

Construită pe la mijlocul secolului trecut, adică undeva pe la 1950, casa pe structură din lemn este poziționată pe un teren în pantă cu perspectivă asupra Getty Museum din Los Angeles. Ea a fost remodelată după planurile arhitectului Gus Duffy, care a reorganizat spațiul interior și a mărit substanțial ferestrele. Decoratoarea Susan Jay a fost aleasă de către proprietari pentru a le ambienta locuința. Ea a observat că peisajul zonei nu era destul de bine exploatat, adică nu se prea vedea bine din casă și era păcat, deoarece împrejurimile sunt spectaculoase. Astfel a prevăzut ca deschiderile largi, ferestrele ample ce dau senzația că vegetația invadează casa, să fie lăsate libere, fără perdele. Dar nu te gândit că nu există chiar nimic pentru a feri interiorul de lumina soarelui. Sunt montate niște storuri excelent mascate, de aceea nici nu le vezi (sunt de la Superior Window Coverings). Și pentru că o bună parte din ziduri erau de fapt ferestre, Susan Jay s-a orientat pentru a adăugat tușe de culoare prin decorațiuni. Camerele nu sunt foarte mari și au dimensiuni atipice. A îmbrăcat parțial tavanele cu lambriuri din lemn, iar pardoselile le-a ales în nuanțe similare finisajelor plafoanelor, nuanțe ce se regăsesc și la nivelul tâmplăriei. Poate n-ai să crezi, dar la parter pardoselile sunt din beton lustruit și finisat cu rășini sintetice.

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (12)

Mobila aleasă a fost una actuală, dar observă că majoritatea pieselor tapițate sunt gri, adică neutre, nuanțe care se potrivesc cu orice, iar suportul unora dintre ele e din lemn (scaunele sufrageriei și unele fotolii din living sunt de la Holly Hunt). Da, vei vedea fotoliile cu design contemporan de la Ligne Roset (cele rotunde din living sunt model Ottoman, iar cele din dormitor sunt model Facett). Când lemnul este prezent și în finisaje și în ansamblul mobilierului, casa capătă o atmosferă caldă, intimă. Și aici era nevoie, deoarece atunci când ai ferestre atât de mari riști ca totul să pară rece, ca de birou. Pentru un plus de confort a ales covoare mari, personalizate în culori vibrante (de la Christopher Farr) . Ele sunt asortate cu tablourile și obiectele colorate din camere. Mi-a plăcut tare mult locul de luat masa din bucătărie, rezolvat pe colț cu două banchete confortabile și măsuțe ca de living lângă ele. Dar și sufrageria e plăcută, cu accent de culoare în zona vitrinelor, dispuse simetric față de tablou. Sigur o să-ți placă și dormitorul de unde panorama pe ferestre este superbă.

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (8)

Decoratoarea s-a adaptat în funcție de poziția și forma ferestrelor în a alege un mobilier jos, comode deschise pentru cărți sau închise pentru depozitare. Și mi-a plăcut faptul că biblioteca te întâmpină încă de la intrarea în casă. Nu e întâmplător așezată aici. În lipsa unui zid plin în living a fost nevoie de un spațiu care să poată găzdui volumele familiei și s-a găsit varianta cu rafturile suspendate pe hol, care te introduc în atmosfera specială a casei. Merită să remarci și corpurile de iluminat. Camerele nu sunt foarte înalte, așa că în majoritatea cazurilor există spoturi încastrate sau suporturi suspendate cu mini reflectoare. Acolo unde înălțimea a permis au fost instalate lustre, dar unele delicate și cu o formă deosebită. De asemenea, pentru a compensa necesarul de lumină artificială veioze și lampadare cu aluri sculpturale au fost alese pentru living și dormitor. O casă elegantă, foarte plăcută și cu panorame superbe pe ferestre și decorațiuni colorate exact unde trebuie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (9)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (10)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (11)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (6)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (5)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (4)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (7)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (3)

adelaparvu.com despre casa in Los Angeles, casa SUA, design interior Susan Jay, Foto Michael Kelly (2)Sursa foto: Susan Jay Design – Michael Kelly

 

7 raspunsuri pentru Modernă, caldă și luminoasă. N-ai zice că-i o casă renovată

 1. matei spune:

  Nu are masuta pentru reviste la toaleta!

 2. Ioana spune:

  Imi venea sa dau Like la poze!

 3. Magda spune:

  foarte misto casa!!! Din pacate nu este o idee realista pentru Romania, atatia pereti din sticla la clima noastra friguroasa… 🙂

 4. Ana-Maria spune:

  Mai e ceva: nu stiu daca noi putem avea libertatea de a trai relaxati intr-o casa din care putem fi vazuti din exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *