adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (12)

In Case, Design Interior

Cu mobilă și obiecte vechi transformate a creat un decor de vis

Există oameni talentați care pot creat lucruri tare frumoase din obiecte vechi și ai să vezi aici o casă întreagă cu aer romantic unde astfel de idei au fost reușit materializate. Da, e greu să crezi că multe din piesele de mobilier de aici sau din obiecte sunt unele luate de la piețele de vechituri sau că o parte din finisaje, cum ar fi lambriurile de lemn, bârnele ori parte din pardoseli sunt din materiale recuperate, adică unele ce provin de la alte construcții. Dar când cineva are imaginație și ochi să vadă întrregul ansamblu și se pricepe să bricoleze, atunci totul devine coerent. Casa asta pare să fie una de inspirație provensală prin materialele și decorațiunile folosite. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (8)

Casa nu este mare, dar are un element care o scoate din anonimat și anume fereastra amplă din living cu o formă atipică, în arcadă, care dă înspre o mică seră interioară. Plantele contează enorm în toată ambianța generală pentru că ele vin să însuflețească totul. Decorul este creat de Ana, o bloggeriță poloneză a cărei vis a fost să aibă propria revistă online. A reușit să facă asta, mai ales că este pasionată și de fotografie nu doar de design interior. Aici a avut ambiția să demonstreze că merită reciclate lucrurile vechi și că dacă ai o temă clară în minte, adică știi ce-ți dorești pentru decorul casei, poți obține ceea ce ai visat fără să cheltuiești o avere pentru asta.

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (11)

Dar cum a reușit să armonizeze totul? Secretul este că a ales pentru majoritatea lucrurilor vechi și a materialelor recuperate un finisaj alb antichizat. Patul din dormitor, scaunele, mici piese de mobilier pe care le-a achiziționat – toate au căpătat o patină alburie, ca să spun așa. Dar în toate camerele de la parter tâmplăria este maro închis. Cum a asortat-o? A avut în vedere plasarea unor bârne de lemn vechi băițuite într-o nuanță asemănătoare tâmplăriei în fiecare încăpere, ca accent rustic. Pe lângă acestea, există piese închise la culoare, cum ar fi oglinda și comoda de pe hol, șemineul din living, o mică etajeră și corpuri de iluminat în sufragerie. Există un echilibru între închis și deschis, culori legate de nuanțe intermediare cum ar fi parchetul auriu din living, travertinul folosit pentru pardoseala din bucătărie și da, plantele verzi.

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (10)

De asemenea, contează foarte mult în designul interiorul al acestei case materialele folosite. Când ai în vedere stilul provensal e clar că piatra, lemnul și fierul nu trebuie să lipsească din ambient. Și dacă lemnul și piatra le vezi din plin, fierul apare subtil, dar excelent punctat la nivelul corpurilor de iluminat și al micilor obiecte decorative. E exact cât trebuie pentru a sublinia tema aleasă. Este o casă tare plăcută, romantică, chiar dacă nuanțele sunt discrete și totul e asortat. Deci puține nuanțe, dar multe texturi, multe materiale variate cu suprafețe care provoacă simțul tactil și lasă impresia de manufactură. Da, poți combina cu succes mobila veche și materialele reciclate cu obiecte noi dacă știi cum să le armonizezi și dacă ai încredere într-un specialist să ți le personalizeze conform temei de decorare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (3)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (12)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (6)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (5)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (13)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (7)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (2)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (9)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (1)

adelaparvu.com despre casa in stil provensal, design interior Green Canoe (4)
Foto: vidieckystyl.sk

9 raspunsuri pentru Cu mobilă și obiecte vechi transformate a creat un decor de vis

 1. eftimia.grosu spune:

  superb…nu-mi vine sa cred ca exista atita frumusete…..bravo

 2. AnaMaria spune:

  Minunat! Imi place f mult interiorul acestei case

 3. Lucia spune:

  Pare atat de simplu si totusi, pt necunoscatori e atat de greu de atins aceasta armonie pe care o emana acest interior….am incercat si eu dar am esuat lamentabil….

 4. Lucia spune:

  O mica completare, bugetul nu e chiar unul mic pentru a obtine acest rezultat, sunt totusi obiecte destul de valoroase…ma gandesc chiar si numai la cada cu picioare…

  • Alex spune:

   Buna , in ziua de azi nu mai sunt asa scumpe cazile cu picioare sau cele freestanding. Eu am cumparat de aici goodbath.ro/produse/cada-cu-picioare
   cel mai ieftin moodel , acela la 3500 ron . *eu am dat 3700 atunci pe ea. Sotia e multumita ce cada cu picioare. Eu inca prefer dusul.

 5. radu spune:

  absolut superb…suflet de femeie…te reindragostesti de visul de iubire cand vezi asa ceva

 6. Mrs. Mona spune:

  cum zice LUCIA Pare atat de simplu si totusi…… si totusi aici sunt bani gramada aruncati „romantic” intr-un spatiu mirific cu o clima mai mult ca perfecta 😉 dar nu putem decat sa visam

 7. silvia spune:

  Bucataria este adorabila.

 8. […] le găsește în excursiile ei. Rămâne fascinată de detalii, detalii pe care le întrevede și în obiecte vechi, cum ar fi niște obloane obosite, pe care le-a folosit pentru decorul livingului ei încadrând […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *