adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (1)

In apartamente, Design Interior

Romantic și bine organizat acest apartament de 60 mp

Mi-a plăcut tare mult atmosfera din această locuință, iar modul cum e aranjată nu-ți dă impresia că e un apartament cu doar două camere și care însumează 60 de metri pătrați. Dar care e secretul? Modul de organizare ingenios conceput și coerența obiectelor alese, toate asortate conform unei teme pe care proprietarii și-au ales-o. Dar ce și-au dorit? O locuință practică, dar cu parfum provensal, care să nu amintească de faptul că e un apartament, ci să arate ca o casa caldă, plăcută și romantică. Adevărul este că i-a ajutat și arhitectura clădirii, una veche, în care spațiile au tavane înalte. De aceea nici camerele nu par sufocate, dar aerul acesta degajat se datorează și nuanțelor deschise care predomină în amenajare.

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (7)

Da, când alegi un stil mai către rustic elegant, cum eși stilul provensal, să știi că mobilierul, chiar dacă este mai robust decât cel modern, dar e finisat în alb, pare să nu sufuce camerele. Cu cât ai suprafețe mai deschise la culoare cu atât ambientul va părea mai plăcut. Aici apartamentul este împărțit în două zone – cea de zi cu living, sufragerie și loc de birou într-o singură cameră, bucătărie, și apoi zona de noapte cu dormitor, dressing și baie. Pentru ca totul să încapă în living s-a optat pentru varianta unei biblioteci înzidite, deci nu o mobilă de sine stătătoare pentru ca să aibă loc cele doup canapele dispuse în L. De asemenea, s-a renunțat la perdele și draperii în favoarea unui stor roman, tot din lipsă de spațiu. Micul balcon din living a fost închis pentru a fi creat un loc pentru un birou mic, iar în continuare e sufrageria, dispusă aproape de intrarea către bucătărie, deci să le fie ușor pentru a servi masa.

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (2)

Mi-a plăcut tare mult cum e amenajat dressingul, într-o fostă debara. Pentru că spațiul de pe hol era îngust au luat decizia să renunțe la uși, în schimb au avut grijă ca intrarea în dressing să fie frumos marcată cu două aplice de perete, care asigură iluminatul la nivelul care trebuie. Lăsat la vedere, dressingul nu deranjează, ci îi ajută pe proprietari să aibă totul la îndemână, mai ales că acest spațiu se află între dormitor și baie. Cât despre dormitor, ce să-ți spun? Mi-a plăcut tare mult modul de organizare simetric, cele două dulapuri așezate de o parte și de alta a unei banchete. Și da, dulapurile chiar sunt interesante. Sunt de fapt vitrine modificate, iar în loc de geamuri au acum un material textil care aduce un plus de culoare și vivacitate în cameră. Draperiile în dungi subliniază înălțimea camerei, iar patul, unul destul de înalt are o tăblie impozantă.

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (3)

Și privește nuanțele, cât de pastelate și plăcute sunt. De la griuri și alburi murdare folosite pentru zugrăveala pereților la tonurile delicate de roz pe care le regăsești în abajururi, fața de masă, tapițeria patului din dormitor. Motivele florale sunt cele care predomină la nivelul țesăturilor, iar pe ici pe colo vezi abajururi cu fluturi. Obiectele decorative sunt frumos grupate pentru fiecare colț în parte. Mi-a plăcut trucul cu oglinda de deasupra mesei din sufragerie deoarece creează un efect frumos din partea opusă a livingului, pare că încăperea este mai mare și mai luminoasă. Și da, corpurile de iluminat sunt asortate între ele, având abajururi din material textil. O casă romantică și feminină, care te face să visezi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament romantic, amenajare in stil provensal, Foto ElMueble (5)Foto: ElMueble

5 raspunsuri pentru Romantic și bine organizat acest apartament de 60 mp

  1. […] Adela Parvu Mi-a plăcut tare mult atmosfera din această locuință, iar modul cum e aranjată nu-ți dă […]

  2. Aliz spune:

    N-am vazut pana acum dulapuri precum cele din ultimele poze. La cate materiale frumoase se gasesc acum pe piata, se poate reinnoi periodic look-ul lor.

  3. radhacross spune:

    foarte frumos – intens dar si delicat feminin

  4. […] care pot creat lucruri tare frumoase din obiecte vechi și ai să vezi aici o casă întreagă cu aer romantic unde astfel de idei au fost reușit materializate. Da, e greu să crezi că multe din piesele de […]

  5. […] dubiu că această casă este pe gustul multor doamne și domnișoare, căci încă de la exterior albul imaculat și terasa de-a dreptul romantică te […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *