adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (3)

In apartamente, Design Interior

Cine spune că dacă ai patru copii nu te poți bucura de o locuință elegantă?

Da, la noi există prejudecata asta cum că dacă ai copii, mai mulți de doi, în niciun caz nu merită să amenajezi frumos locuința pentru că cei mici își vor lăsa amprenta peste tot. Asta ca să mă exprim elegant. Dar dacă ai posibilitatea de ce să nu-ți amenajezi casa frumos? De multe ori soluțiile rafinate pot fi obținute cu un buget bine calculat, dar secretul este să ai alături un decorator sau un designer de interior talentat. În cazul de față pe lângă decorare a contat enorm reorganizarea spațiului. Și aici e trucul pentru că poți creea o încăpere specială unde juniorii să-și facă de cap fără ca tu ca părinte să te stresezi. Da, un fel de al doilea living pentru familie, ceea ce permite ca în camera de zi formală să rămână totul intact și frumos aranjat.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (1)

Apartamentul de față este unul fără îndoială generos, căci atunci când ai patru copii cu vârste între patru și zece ani ai nevoie de minimum trei dormitoare. Aici sunt în total cinci încăperi spațioase, adică pe lângă trei dormitoare fiecare cu baie proprie, încă două spații ample – livingul cu sufragerie și camera de zi a familiei. Bucătăria este separat. Este o locuință spaniolă situată la etajul unei clădiri noi care a permis designerului Laura Masiques Jardí reorganizarea interioară astfel încât distribuția camerelor să fie regândită în acord cu stilul familiei. Astfel, pe lângă livingul cu birou și sufragerie formale, a conceput un al doilea living de unde se accede înspre camerele celor mici. Cum ies ei din camera lor cum dau în livingul lor.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (2)

Spațiul zonei de zi este elegant și se desfășoară în fața ochilor imediat după parcurgerea micului hol de la intrare. Ferestrele ample pun în lumină amenajarea elegantă, dar plăcută în stil francez. Mi-a plăcut biblioteca încastrată cu un țemineu fals, situat simetric pe un perete al spațiului de aici. Apoi, biroul, excelent situat între locul de luat masa și zona de ședere cu canapele confortabile. Dar remarcă texturile, țesăturile decorative cât de plăcute sunt. Nu vezi nimic lucios, cu excepții minore, cum ar fi suportul lampadarelor. Dar de la covor la storuri romane totul îți dă impresia de natural, de hand made. Deși spațiul nu e foarte înalt, fiind ca de bloc, plinta superioară lată subliniază frumos totul, conferind eleganță. E un mic detaliu, dar care contează. Lustrele cu finisaj antichizat și imitație de cristale sunt o tușă mai pretențioasă, dar binevenită aici. Mobila o combinație reușită de piese cu alură clasică și unele funcționale (vezi mesele din living cu influență industrială sau lampadarele reflectoare).

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (4)

Al doilea living este clar cu o tentă industrială și el are legătură cu zona de zi fromală prin intermediul unei ferestre interioare. A fost soluția designerului pentru a suplimenta lumina naturală în camera de zi a familiei, dar și pentru a permite părinților să fie cu ochii pe juniori. Mi-a plăcut soluția cu perne care măresc locurile de ședere de aici sau care pot fi folosite pentru joacă, dar ulterior se depozitează ușor lângă canapea. Bucătăria este din același registru actual. Totul funcțional, organizat și din materiale de calitate pentru o întreținere ușoară. Îmi închipui că n-arată deloc atât de ordonată după micul dejaun sau cină. Dar merită să remarci lipsa faianței din zona frontului de lucru. Când ai suprafețe curate, fără segmentări (rostrui, forme geometrice pătrate etc.) totul pare mai curat, mai ordonat, ceea ce induce o stare de calm. Multe spații de depozitare și evident o combină frigorifică side-by-side.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (30)

Dormitoarele copiilor nu sunt mari, deși o să-ți pară așa din cauza obiectivului foto, dar mi-a plăcut că au baie proprie. Și mobila este strict necesară, dar bine așezată, iar tonurile de culoare și finisajele sunt foarte armonioase. Spațiile de depozitare, deși nu le vezi bine în imagini sunt similar rezolvate ca în dormitorul matrimonial, unde un perete întreg are un dressing încastrat în perete. Și rafturile simple, minimaliste sunt o idee bună când ai mulți copii pentru că eviți trântirea ușilor de dulpauri. Așa au la vedere ceea ce le este necesar, căci ăștia mici nu știu cum se face, dar nu văd obiectele din fața lor și te strigă pentru orice vor ei să găsească. Și vezi că nu există mari decorațiuni în camerele de copii, dar atmosfera e plăcută grație tapetelor și storurilor romane bine alese.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (6)

Dormitorul matrimonial este foarte suav și elegant. Texturi confortabile, culori pastelate și aceleași decorațiuni textile vaporoase, cu aspect natural. Forma mobilierului cu alură cu alură clasică dă o notă elegantă ambientului, dar vezi că piese mici, cum sunt noptiere, sunt simple, funcționale și adaptate spațiului. Fără sertare, dar suficient de înalte pentru a asigura loc de depozitare. Să știi că lipsa covoarelor în dormitor te face să crezi că încăperile sunt mai mari decât în realitate. Dar aici e și un aspect practic, căci fără covoare, dar cu pardoseală caldă se menține mai ușor curățenia. Când ai patru copii nu e deloc ușor, așa că au mai scăpat de o grijă. Și băile mi-au plăcut, în tonuri neutre, dar cu obiecte sanitare de calitate și finisaje fără fragmentări. Griurile sunt excelente pentru un apartament urban unde nu-ți dorești să bibilești toată ziua.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (5)

Ai mai multe imagini cu detalii, unde poți să-ți dai seama de texturi. Accentuez mult acest aspect pentru că noi nu avem această atenție la detalii. De unde să o avem? Așa că uită-te cu atenție la materialele textile din categoria inurilor, stofelor, combinațiilor cu bumbac sau fibrelor țesute. Aceste materiale imprimă senzația de familiar, de plăcut, de confort. Deși par mai delicate să știi că nu e deloc așa. Gândește-te în comparație cu o tapițerie de catifea spre exemplu. E clar că o catifea este mult mai pretențioasă, adună scame, se vede pe ea una și alta. Sau la perdele. Nu sunt voaluri, dar cad atât de frumos, fac pliuri elegante și imprimă o stare de calm. Mi-au plăcut și piesele de mobilă. Nu sunt pretențioase, dar au forme și mărimi potrivite pentru o familie. Canapelele și fotoliile au șezuturi late (de 80 cm), spătare care-ți asigură o ținută bună. Și finisajele și tapițeriile lor sunt frumoase. Și în ziua de azi chiar ai de unde alege, adică poți schimba o husă de capanea sau tapițeria scaunelor și fotoliilor. Acum sper că te-ai convins că te poți bucura de o casă elegantă, chiar dacă ai copii. Secretul este să le creezi o zonă a lor, cât mai simplă, unde n-au ce sparge, ce rupe și ai terminat cu stresul. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (3)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (29)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (8)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (31)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (33)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (10)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (32)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (34)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (41)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (11)

Camera de zi a familie este pozișionată între dormitoarele locuinței, astfel încât cei mici când ies din camerele lor ajung direct aici. Părinții își pot supraveghea copii și prin fereastra interioară ce există între această cameră și livingul formal, elegant. Merită să vezi cum se schimbă decorului camerei cu o altă măsuță și câteva decorațiuni (covoraș sub măsuță) ca să-ți dai seama dacă chiar ai avea nevoie de așa ceva într-o încăpere dedicată familiei.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (12)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (36)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (37)

În spațiul bucătăriei există spații suplimentare de depozitare pe lângă cele la vedere. În imaginea de mai jos poți vedea un dulap generos așezat în continuarea zidului din bucătărie, aproape de fereastră, un loc de tip cămară.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (17)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (18)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (19)

Pereții din camera copiilor a fost îmbrăcat cu un tapet de hârtie, cu un model mărunt, excelent pentru camuflarea eventualelor pete. De remarcat paturile cu sertare de depozitare. Într-o astfel de cameră carptele sau covoarele ar incomoda accesul la sertare.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (24)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (23)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (25)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (22)

O altă cameră de tineret o poți observa comparativ – cu și fără decorațiuni la nivelul pardoselii sau cu o piesă de mobilier suplimentară. Primele imagini sunt realizate de către designer, cele din al doilea set pentru prezentare în revistă. Aici poți să-ți dai seama ce înseamnă styling sau decorare pentru o prezentare mai elaborată, de efect pentru public.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (20)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (21)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (42)

În dormitorul matrimonial merită să te uiți cu atenție la dressing ale cărui fețe sunt concepute precum panourile unui lambriu în stil francez. Este o soluție elegantă care nu duce la senzația de încărcare, de sufocare a spațiului. De asemenea, vei vedea două seturi de imagini – primele realizate de către designer, al doilea rând de către stiliștii revistei ElMueble, care s-au folosit de câteva piese de vestimentație turcoaz pentru a crea contraste de impact în ambient, în relație cu decorațiunile textile mov.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (13)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (15)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (14)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (40)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (38)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (39)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (43)

Finisajele din băi sunt mai speciale, un soi de stucco, dar cu aspect mat. Așa ceva găsești și la noi în oferta showroomurilor care propun tencuieli decorative, cum ar fi Atelier by Edmond, Royal Bath sau Delta Studio.

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (16)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (26)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (28)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (27)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (9)

adelaparvu.com despre apartament elegant in stil francez, locuinta Spania, designer Laura Masiques Jardí (35)Sursa foto: ElMueble/ Interioreslasi

16 raspunsuri pentru Cine spune că dacă ai patru copii nu te poți bucura de o locuință elegantă?

 1. Ingrid spune:

  e tot ce si-ar putea dori cineva….

 2. Aurora spune:

  foarte frumos, sigur au apelat si la un designer de interior ?

 3. dana spune:

  ce fain ca intr-o poza bujorii sunt roz, iar in cealalta sunt galbeni ! photoshop-ul si puterile lui miraculoase…

 4. Adela G. spune:

  E prea multa ordine , pare o casa nelocuita. Dar e frumoasa !

 5. Anastasia spune:

  Cel mai mult mi-a placut ideea dressing-ului.

 6. radhacross spune:

  frumos,nimic de zis,totul aerisit si liber de schematisme estetice
  cine si in ce conditii insa,isi mai permite astazi o asemenea risipa ?
  am iesit definitiv din era combustibililor ieftini,iar perspectivele nu sunt mai bune

 7. Mrs. Mona spune:

  ROMANTIQUE ‘-)

 8. Anca Aldea spune:

  De unde sunt usile?

 9. Anca Aldea spune:

  si as mai vrea sa stiu din ce este blatu acela la baie…cel cu chiuveta dubla.

 10. Ioana spune:

  Foarte frumos! De la un timp ma pasioneaza albastrul! Merci Adela!

 11. […] se află între dormitor și baie. Cât despre dormitor, ce să-ți spun? Mi-a plăcut tare mult modul de organizare simetric, cele două dulapuri așezate de o parte și de alta a unei banchete. Și da, dulapurile chiar sunt […]

 12. […] dar una importantă – glaful ferestrei. Ai să vezi adaptată soluția aceasta și în dormitorul matrimonial, unde glaful devine capătul de cap. În camera copilului toată zona de dormitor este creată în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *