adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (2)

In apartamente, Design Interior

Cum să nu-ți placă un asemenea apartament?

Da, mi-a plăcut locuința acesta pentru că este amenajată cu mult bun gust, în acord cu arhitectura clădirii în care se află și am să-ți spun două vorbe și despre asta. Dar până atunci trebuie să menționez că mi-a atras atenția cum într-un apartament în care finisajele și mobila sunt neutre, florile din vaze și micile obiecte colorate transformă total ambianța. Închipuiește-ți camerele fără flori și perne și ai să constați că totul devine monoton, serios, chiar sumbru. Așa că atunci când nu știi ce nuanțe să alegi pentru casa ta, chiar dacă nu arată ca asta, cu tavane și ferestre înalte, îți spun să optezi cu încredere pentru suprafețele mari, de la pereți, pardoseli, la mobilă, draperii și covoare pentru nuanțe neutre, simple. Culorile le aduci prin detalii, dar unele dese, semnificative ca număr și totul se va transforma. Te întrebi despre stilul de amenajare? Ei bine, este unul eclectic, adică o combinație între stilul gustavian, adică unul clasic scandinav, și piese sugestive stilului provensal.

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (3)

Chiar mă întrebam deseori cum or arăta casele de pe străzile ce atrag turiștii în marile metropole europene, cum ar fi în Barcelona, unde se află La Pedrera, clădire creată de Gaudi, parte a protrimoniului UNESCO și la câțiva pași distanță de alte clădiri moderniste emblematice precum Casa Batlló sau Casa Amatller. Ei bine, acest apartament se află în clădirea de vizavi La Pedrera, deci îți dai seama ce priveliște urbană are. Una ca de carte poștală! Evident este o clădire veche, un bloc de apartamente care se înscrie în arhitectura fascinantă a zonei. De aceea designerul Rosa Maria Escofet care s-a ocupat de amenajare a avut în vedere ca și interiorul să fie în armonie cu arhitectura cartierului. Așa a ajuns să facă alăturări de stiluri pentru un ambient eclectic, unic, plin de farmec.

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (4)

Căldura locuinței este conferită de materialele textile. Nu neglija niciodată texturile țesăturilor decorative de la tapițeria mobiliei, la covoare și draperii. Când îți dorești ceva elegant alege ca aici mătase și catifea în tonuri naturale pentru și accesori mici colorate, cum ar fi pernele, pledurile. În dormitor ai să vezi către balcon un perete îngust îmbrăcat cu un tapet cu motive și desene chinezești, care aduc o notă de exotism și culoare. La fel, pentru așternuturile de pat observă că sunt țesături din fibre naturale, bumbac satinat, in, care inspiră confort și familiaritate. O casă elegantă, cu piese de mobilă combinate, unele cu aspect impecabil alături de unele cu finisaje antichizate (vezi sufrageria cu masa veche și scaunele noi),cu obiecte care par să spună povești. Și multe flori pentru prospețime și bucuria de a trăi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament in cladire veche, casa Spania, design interior Rosa Maria Escofet, Foto ElMueble (11)Foto: ElMueble

5 raspunsuri pentru Cum să nu-ți placă un asemenea apartament?

 1. dan spune:

  nu-mi place…prea batranesc

 2. Alecsa Vas spune:

  Adevarat, fara toate acele accesorii pline de viata totul ar suiera a pustiu. Asa insa, apartamentul este proaspat si cald si confortabil.

 3. Coco spune:

  E superb! Dar cand am citit „apartament” am facut implicit legatura cu un apartament „romanesc”, ceea ce nu e cazul :)))) (la apartamentele noastre nu exista nici spatiul nici inaltimea pretabile unor asemenea minunatii, trebuie adaptat)

 4. pătrățel spune:

  eu am de multa vreme o nedumerire. florile care apar peste tot sunt artificiale? (asta ar strica din punctul meu de vedere mult din farmecul caselor, plus ca dupa o vreme m-as cam plictisi de aceleasi flori care arata mereu la fel)

 5. Adina spune:

  Mie mi-a placut f mult. Dar, ma rog , este chestie de gust…………De la ferestrele frantuzesti cu obloane la mobila ……………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *