adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (16)

In apartamente, Design Interior

Și-au decorat singuri casa cu mobilă de la părinți și tranformând lucruri noi

Majoritatea dintre noi ne așteptăm să găsim tot ce avem nevoie pentru locuința noastră direct în magazine, dar de cele mai multe ori personalizarea obiectelor ne ajută să creionăm decorul la care am visat. Când îți dorești ca locuința ta să te reprezinte merită să te implici, adică chiar să pui mâna și să faci de unul singur câteva lucruri, să transformi și să decorezi așa cum vrei. Nu spun de montat finisaje cum ar fi gresia și faianța, dar la vopsit și decorat piese de mobilă ori suprafețe cum sunt ușile aș vedea că te-ai putea băga. Am ales să-ți prezint apartamentul acesta, situat într-o mansardă generoasă, pentru că Anita și Robert, proprietarii ei au ajuns să personalizeze totul pentru a ajunge la cgeltuieli cât mai rezonabile pentru ceea ce și-au dorit. Cert este că rezultatul e spectaculos. N-ai zice că și-ar fi făcut singuri scenografia casei, dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (1)

Când au cumpărat mansarda în 2002 s-au îndrăgostit de atmosfera spațiului. Chiar dacă nu le-au mai rămas mulți bani după achiziționarea locuinței au decis să adune aici lucruri pe care părinții și rudele lor le-ar da sau le-ar arunca. Evident că piesele vechi de mobilă au fost pe listă și amândoi se amuzau când cei apropiați se gândeau că locuința lor va ajunge un depozit de vechituri. Dar n-a fost tocmai așa. Tinerii și-au dat răgaz, nu s-au grăbit și încet, dar sigur au ajuns să aibă o locuință rustică, cu mult lemn în nunațe închise, precum mobila primită. Apoi, după câțiva ani, cu idei preluate din reviste și de pe bloguri, Anita s-a familiarizat cu stilul provensal și stilul gustavian și a decis că i-ar plăcea o schimbare de decor. Dar una e să ai bani și să faci toată schimbarea dintr-o dată și alta e să n-ai bani pentru o reamenajare completă și să obții totuși casa visată.

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (12)

Cum au procedat pentru noul ambient? Ei bine, s-au gândit că le-ar fi mai ușor dacă ar începe să bricoleze chiar ei. Au învățat multe de pe internet, inclusiv cum să vopsească pentru a obține suprafețe cu aspect antichizat. Apoi, Anita a încercat tehnica decoupage cu șervețele, a început să mai croșeteze și să coasă la mașină. Aveau în minte un decor în tonuri de alb și gri, dar toată mobila și ușile lor erau închise, unele fiind păstrate așa cum erau. Au decis că multe obiecte vor părea din același film, dacă vor primi aceeași culoare și vor purta ornamente asemănătoare. Da, Anita a găsit în magazinele de artă și bricolaj matrițe pentru forme din silicon, tot soiul de motive baroce în care torni silicon alb și pe care le poți aplica pe mobilă, inclusiv vopsi în culoarea dorită. Uite așa, piese diferite vopsite și decorate cu aceleași modele ornamentale păreau că sunt set. Rând pe rând, au muncit când aveau timp, dar s-au și distrat. Casa lor devenea din rustic maronie un soi de rustic cu shabby chic combinat cu provensal. Da, își spuneau povestea lor cu fiecare obiecte transformat.

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (3)

Chiar dacă aveau piese de mobilă accesibile de la firme de la care cumpără toată lumea, cu câteva modificări, cum ar fi în cazul mesei schimbarea picioarelor, ele devenea parte din scenografia visată. La baie, spre exemplu, Anita a creat o ramă de oglindă din ornamente pe care le-a găsit la alte piese. Apoi, la bucătărie, unde mobila a fost făcută pe comadă, a schimbat ușile dulapurilor ca să fie totul în acord cu noul decor. Unele piese și elemente au rămas cum erau înainte, adică în nuanțe de lemn, dar cât să creeze contraste frumoase. În dormitorul lor ai să vezi că mobila a rămas în esență aceeași, dar au apărut mici piese de mobilă cum ar fi masca pentru calorifer care zici că e o mică banchetă. La fel, la baie au acoperit gresia de pe jos care era de nuanță verde cu pardoseală de lemn. Vitrinele dulapurilor le-a decorat fie cu tapet, fie cu dantele. Au fost foarte atenți la detalii și de prin târgurile de vechituri. Au muncit mult, dar zău că la final casa lor e chiar de poveste. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (14)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (2)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (18)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (19)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (5)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (8)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (17)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (16)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (6)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (9)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (13)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (7)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (15)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (4)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda cu aer provensal si shabby chic, foto Kobieta (11)Sursa foto: Kobieta

7 raspunsuri pentru Și-au decorat singuri casa cu mobilă de la părinți și tranformând lucruri noi

 1. Intr-adevar, e o casa cu personalitate. Imi place mult bucataria, mai ales cosurile impletite, integrate in masa tip insula. O amenajare shabby chic ca la carte 🙂

 2. Gabi spune:

  Minunata!

 3. […] Și-au decorat singuri casa cu mobilă de la părinți și tranformând lucruri noi […]

 4. Magda spune:

  Imi place!!!

 5. Andreia spune:

  Exact asa doresc sa-mi mobilez si eu viitoarea mea casa! Îmi place foarte mult! M-ar ajuta enorm câteva informații si anume cum au reușit atât de bine sa decoreze mobilierul si de unde au procurat toate materialele?

 6. catalina spune:

  Unde pot gasi un bust din acela oare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *