adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (3)

In apartamente, Design Interior

Apartament mic de două camere ingenios amenajat pentru mamă și fiică

În aceeași locuință pot trăi două persoane care nu e musai să fie un cuplu. Spre exemplu, mamă și fiică pot împărți același spațiu. Când locuința este modestă ca dimensiuni, provocarea de a o aranja conform gusturilor și nevoilor amândoura este mare. Da, practic ar trebui alăturat vechiul cu noul într-un mod care să nu deranjeze, ci să aducă un plus de șarm la interior. De aceea am ales să-ți prezint locuința de față care are două camere, dar multe funcțiuni ingenios organizate și piese de mobilă vechi alături de unele nou achiziționate. Dar care e secretul pentru o astfel de combinație? Contează mult și pentru cine este făcută. Aici fiind vorba despre două femei și paleta cromatică, dar și stilul de amenajare sunt unele romantice. Suprafețele noi sunt foarte simple, curate, fără accesorii evidente. Asta lasă loc pieselor vechi să iasă în evidență prin forma lor sculpturală. De asemenea, atunci când vine vorba despre obiecte vechi ele trebuie triate. Nu toate sunt de valoare, așa că merită să fie păstrate doar cele care merită, restul sunt pur și simplu vechituri, nu antichități. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (5)

Când ai o locuință mică ai grijă la spațiile de depozitare. Aici, holul de la intrare a fost locul perfect pentru un dulap foarte simplu, dar cu o culoare plăcută, un lila extrem de deschis. Practic, a fost tratat ca un perete pentru că el se vede din spațiul zonei de zi. Forma ciudată a locuinței a impus debarasarea de pereți. Acum totul este la vedere, bucătărie, living, hol, mai puțin dormitorul și baia care sunt delimitate cu uși. Bucătăria a fost gândită pentru două persoane, foarte simplu tratată, cu mobilă albă, finisaje doar în zona de lucru cu mozaic, și dotări actuale, dar discrete. De ce abordarea minimalistă? Pentru ca bucătăria să nu iasă în evidență într-un spațiu deschis. Imediat în apropierea bucătăriei moderne s-a poziționat masa clasică și scaunele moderne (legătura cu decorul actual), iar, pentru a conferi iluzia unui spațiu mai mare, în dreptul locului de luat masa s-a montat o oglindă. Asta aduce și un plus de strălucire la interior și păcălește ochiul asupra formei stranii a camerei.

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (6)

Da, n-ai crede că într-o singură cameră se poate găsi loc și pentru sufragerie, birou și living, dar dacă știi ce ai nevoie și ce-ți place e mult mai ușor să alegi lucrurile. Aici canapeaua este una de două locuri, biroul e vechi, dar recondiționat, nuanța zugrăvelii aceeași peste tot, în ton neutre de gri, iar piesele de mobilă strict necesare, dar la îndemână așezate. Observă comoda de lângă pat care aproape se confundă cu peretele ca și culoare, măsuța de cafea mică, dar practică și discretă, lampadarul simplu, actual, dar binevenit în lateralul canapelei. Decorul este creat cu ajutorul textilelor, de la tapițeria canapelei la covor, perdele și draperii. Mi-a plăcut și modul de separare al dormitorului cu uși culisante, cu geamuri, pentru a asigura lumină nturală la interior, dar și organizarea cu două paturi puse pe extremități. Astfel, când ușile sunt deschise, zona centrală frumos aranjată este la vedere, cu tapet înflorat, noptieră și veioze elegante. Mic, îngrijit și tare plăcut acest apartament. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (2)

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (4)

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (3)

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (1)

adelaparvu.com despre apartament mic de 2 camere pentru mama si fiica, Foto Hanna Dlugosz (7)
Foto: Hanna Dlugosz

7 raspunsuri pentru Apartament mic de două camere ingenios amenajat pentru mamă și fiică

 1. alina spune:

  Placuta si feminina nuanta de lila. Emana liniste si calm.

  Da, si eu cred ca putem supravietui intr-un spatiu mic si economic daca exista respect intre locatari.

  Desi, impulsiv, gandul unora dintre noi ar merge poate la camere mai multe, in care ne putem vedea de activitatile noastre in intimitate (sa stiti ca asta tine foarte mult si de personalitatea omului: introvertit vs. extrovertit; eu sunt introvertit 🙂 ), imi vine de multe ori in minte si o alta idee: e bine sa ne bucuram de ceea ce avem si sa expoatam la maxim ceea ce avem.

  In ziua de azi, mobila se poate face pe comanda, asadar, cu creativitate si stare de spirit pozitiva, se pot obtine lucruri frumoase si in spatii mici. Pentru cei care vor delimitare de spatii, acum se pot amplasa draperii elegante, unitati de depozitare, panouri de separare, etc.

  Avantajele de a putea trai cu proprietati restranse sunt multiple: timp de intretinere a locuintei mai mic; facturi mai mici; impozite mai mici; mai mult timp liber pentru odihna, familie, hobby-uri; mai putine griji.

 2. […] Adela Parvu În aceeași locuință pot trăi două persoane care nu e musai să fie un cuplu. Spre exemplu, […]

 3. Dana spune:

  Foarte frumos este apartamentul, meticulos aranjat si decorat. Dormitorul insa este cam micut iar lipsa ferestrei ma determina sa cred ca se doarme cu usile deschise pt mai multa oxigenare a aerului. Aranjamentul este insa minunat.

 4. […] ingenioasă transformarea aceasta, mai ales că mulți caută soluții prin care dintr-o garsonieră să poată obține o locuință […]

 5. Maria spune:

  De unde se poate achizitiona o canapea ca si cea din imagine?

 6. Andreea spune:

  Buna ziua ,am un living mic,parchetul gri deschis ,canapeaua este crem deschis ,mobila albă ce culoare sa folosesc la pereti si perdele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *