adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (9)

In Case, Design Interior

Și-au dorit o casă romantică și s-au inspirat din stilul englezesc

Când îți dorești un ambient bogat ornamentat, cu parfum clasic, dar totuși nu unul încărcat, ci vesel și elegant, îți poți găsi sursa de inspirație în modul de amenajare tipic englezesc. Dar asta nu înseamnă să copiezi, ci să adaptezi ceea ce-ți place la stilul tău de viață. Altfel, o simplă transpunere a ceea ce e conform altui popor, altor valori, la tine acasă devine ceva forțat, un decor în care nu te vei regăsi în timp. Am ales să-ți prezint o casă în care exact asta s-a întâmplat – cu ajutorul unui arhitect proprietarii au reușit să integreze acele elemente care-i reprezintă, ajungând de la inspirația stilului englezesc la ceva foarte personal. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (5)

Casa despre care-ți scriu azi aparține unei familii mari, cu copii și nepoți, așa că primul și cel mai important lucru a fost organizarea spațiilor. Nu întâmplător vei vedea că proprietarii polonezi au ascultat sfatul arhitectei lor Ewa Lipa pentru a amenaja bucătăria deschisă către sufragerie, dar separată de camera de zi. De ce? Pentru că au mai mult spațiu pentru servitul mesei, iar prepararea ei în bucătăria deschisă aduce familia laolaltă. Dar vezi că în tot acest decor finisajele și mobila bucătăriei sunt simple, în tonuri de alb, însă ceea ce amintește de stilul britanic sunt elementele de decor, de la forma și modelul țesăturilor din dreptul ferestrei, la prezența porțelanurilor chinezești. De asemenea, poziționarea corpurilor de iluminat pentru a marca fiecare zonă în parte contribuie la crearea unei atmosfere plăcute, dar și la o estetică mai elaborată în partea superioară a camerei.

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (3)

Livingul este unui foarte luminos, grație ferestrelor ample ce dau înspre grădină. Aici, nu obiectele și piesele d emobilă, ci dispunerea lor este inspirată de stilul britanic. Comoda din spatele canapelei confortabile, alegerea a două canapele în loc de una singură însoțită de două fotolii, rezolvarea colțurilor, cu lămpi și mici piese de mobilier, acompaniate pe pereți de tablouri, deci un ambient bogat, dar totul pe un fundal neutru. Stejar alb pentru pardoseli și tonuri de cremuri deschise pentru pereți lasă loc pentru culori, cum sunt cele de la nivelul covorului persan, și pentru piese cu detalii elaborate, cum sunt ramele aurite, să iasă în evidență.

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (2)

Oricum, secretul cu adaptarea constă în a prelua din stilul englezesc ceea ce a rezonat cu ei, iar ei au ales motivele florale pentru țesături și tapete, o formă a mobilierului confortabilă și o dispunere a acestuia simetrică. Dar atunci când a venit vorba despre spații umede, cum e bucătăria și băile, au ales să meargă pe o variantă cât mai simplă pentru mobilă și finisaje, lăsând loc decorațiunilor să fie reliefate și să contureze atmosfera. Mi-au plăcut draperiile și combinațiile cu storurile romane, deopotrivă practice și frumos realizate, dar și obiectele de decor bine alese și strategic așezate. O casă elegantă, dar nu luxoasă, un ambient primitor și colorat, care vorbește despre sufletul romantic al proprietarilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (6)

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (9)

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (4)

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (7)

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (1)

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (10)

adelaparvu.com despre casa inspirata de stilul englezesc, design interior Ewa Lipa, Foto Kobieta (8)Foto: Kobieta

6 raspunsuri pentru Și-au dorit o casă romantică și s-au inspirat din stilul englezesc

  1. Aliz spune:

    In ultima poza am crezut prima data ca e bucataria, apoi am vazut ‘plasma’ de pe perete si am crezut ca e livingul. De-abia dup-aceea am observat vana din dreapta, haha.

  2. Radu spune:

    Stilul poate e englezesc dar ceramica pare ca fiind de Delft. 🙂 Mai ales ca pe un vas mi s-a parut ca vad si o moara de vant. Mie personal mi se pare destul de incarcata, mai ales in camerele in care peretii sunt tapetati cu modele diferite de tapet.

  3. Ce efect spectaculos are tapetul floral pe perete. Schimba total fata unei camere 🙂

  4. As adauga doar un covor/carpeta in zona de luat masa.

  5. […] în jos. Și da, normal că-ți dorești ceva frumos la fereastră, în ton cu restul ambientului (stil romantic, shabby chic, nordic), fie ea și de mansardă, mai ales când e vorba de camera copilului, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *