adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (177)

In apartamente, Design Interior

N-ai crede că are doar 51 de mp acest apartament

Și de ce n-ai crede că are o suprafață modestă? Păi sunt câteva motive la mijloc despre care merită să-ți spun. În primul rând pardoselile albe din lemn nu te duc cu gândul la un apartament, ci mai degrabă la o casă, apoi faptul că prezența albului atât la nivelul zugrăvelii cât și la nivelul pardoselii, precum și ferestrele libere, fără draperii, îți dau iluzia că spațiul este mult mai mare decât în realitate. Sunt trucuri pe care le-a aplicat bloggerița suedeză Johanna Laskey în locuința sa din Gothenburg, Suedia. Ceea ce mi-a plăcut însă foarte mult, dincolo de iluziile optice create, sunt culorile prezente în cele două camere, culori la nivelul obiectelor mai mici, dar care însuflețesc totul. Dar hai să-ți spun mai multe și înainte să-ți postezi planul locuinței ca să vezi cum e împărțită.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, plan Foto Alvhem

Contează enorm să știi ce-ți dorești și să adaptezi asta la stilul tău de viață. Aici, apartamentul de două camere aparține unui cuplu, Johana locuind cu piretenul ei. Deci da, o locuință de tineri unde spațiile sunt deschise și comunică frumos unele cu altele, chiar dacă spre exemplu bucătăria este separată ori dormitorul este delimitat prin intermediul unei uși duble. Dar deschise, aceste uși lasă lumina să pătrundă din plin la interior, iar ușa dublă a dormitorului, una veche recondiționată doar la nivelul balamalelor, aduce un plus de culoare în living prin nuanța ei albastră. Baza cromatică de la care au pornit amenajarea a fost alb și negru și s-au jucat cu aceste nonculori frumos. Ai să vezi că pardoseala din lemn a bucătăriei este neagră, lucioasă, dușumea vopsită astfel pentru un efect mai special, dar și pentru a rezista mai bine la murdărie. Dar vezi cum acest negru dă impresia de luciu de apă, de parcă te scufunzi în pardoseală. Restul, pereți gri și mobilă albă par să plutească deasupra acestei suprafețe de unde și contrastul de luminozitate.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (3)

Mi-a plăcut tare mult modul cum au folosit holul dintre bucătărie și living, respectiv l-au transformat în loc de birou. Și pentru a beneficia de lumină naturală, soluția a fost simplă – fereastră interioară și renunțarea la ușa de la bucătărie, aflată în imediata vecinătate. Astfel, holul apare ca o cameră de sine stătătoare și nu doar ca un spațiu de legătură între încăperi. Mi-a plăcut de asemenea, modul de mobilare în jurul golului de ușă al livingului. Practic au renunța la delimitarea cu ușă între hol și camera de zi, lâsând la vedere totul, dar în jurul acestui gol au amplasat rafturi simple, vopsite în alb pentru a adăposti obiecte și cărți. Și locul de tv este simpatic și creativ rezolvat cu teancuri de reviste peste care este așezat un blat. Astfel revistele reciclate au devenit suport și un soi de comodă pentru tv.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (4)

Pe fundalul alb al locuinței, unde suprafețele mari reflectă din lumin lumina naturală ce pătrunde prin ferestre, sunt doar câteva obiecte închise la culoare, negre. Și aceste obiecte au o alură grafică, arată frumos, de unde și scenografia plăcută a ambientului. În fiecare zonă tema de alb și negru este tratată diferit, fie că e vorba despre un panou de expunere în birou, fie că vorba despre e perne sau rame în dormitor. Și da, piesele de mobilă sunt diferite, dar atunci când cele masive sunt vopsite în alb, adică se pierd în ambient, ele nu mai par că ar încărca spațiul, ci îi conferă acestuia personalitate. Un apartament tare plăcut, unul în stil nordic, unde vechiul și noul sunt frumos combinate pentru un stil de viață contemporan, perfect adaptat unui cuplu de tineri. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (20)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (5)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (21)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (22)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (122)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (1)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (7)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (16)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (23)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (15)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (17)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (13)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (8)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (10)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (9)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (14)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (24)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (12)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (19)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (2)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 51 mp Suedia, Foto Alvhem (6)

Foto: Alvhem

 

2 raspunsuri pentru N-ai crede că are doar 51 de mp acest apartament

  1. Ioana spune:

    minunat!!!

  2. […] interioare. A călătorit și călătorește mult, vizitează târgurile de design și îi plac lucrurile delicate. Și pentru că tot nu găsea pentru amenajările pe care le concepea obiecte mai deosebite, s-a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *