adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (2)

In Case, Design Interior

Amenajată în stil francez, dar și cu accente contemporane

Este dificil să amenajezi o casă într-un stil clasic atunci când arhitectura locuinței din nu e gândită din start pentru așa ceva și cu atât mai greu este atunci când proprietarii țin să aibă unele funcțiuni actuale, cum ar fi o bucătărie modernă. Dar soluții există întotdeauna pentru a creiona o atmosfera unui interior cu parfum clasic, mai exact în stil francez, așa cum s-a dorit aici. Dar cu siguranță că proprietarii n-ar fi reușit fără ajutorul specialiștilor pentru că e greu să combini piese din categoria antichităților cu dotări moderne. Am ales însă să-ți prezint o casă în care această îmbinare s-a făcut destul de reușit, având în vedere limitările arhitecturale. Prima a fost faptul că zona de zi era concepută deschisă și s-a dorit a fi păstrată ca atare, deci cu bucătăria la vedere. Dar hai să-ți spun mai multe și înainte să-ți postez o poză.

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (6)

Ce poți face când casa ta e modernă, dar visezi la ceva clasic și ai deja și mobilă veche într-o nuanță închisă? Trebuie să ai grijă să inserezi unele elemente specifice stilului pe care-l vizezi. Aici s-au dorit tușe franceze, așa că designerițele poloneze de la Mortis Design (Joanna K. Jurga și Martyn Ochojska) au ales uși interioare și tâmplăria ferestrelor în stil francez. Apoi au avut în vederele zugrăvelile în tonuri specifice, dar spre exemplu în zona de zi au mizat pe o pardoseală foarte deschisă pentru a da impresia de spațiu amplu și pentru a da libertate pieselor de mobilier cu tapițerie colorată și forme clasice să se impună. Da, trebuiau să atragă atenția asupra mobilierului pentru a distrage privirea de la bucătărie, unde hota modernă a fost singura soluție pentru plafonul foarte înalt. Au ales de asemenea corpuri de iluminat clasice și au inserat deasupra șemineului un ornament în ton.

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (3)

Dacă zona de zi este una conturată spațios, fără multe decorațiuni textile, în celelalte încăperi personalizarea s-a făcut prin intermediul zugrăvelilor în nuanțe diferite, dar destul de sobre și parțial cu tapet. Pe fundalul lor mobilierul cu alură clasică se vede frumos, iar țesăturile decorative sunt mai prezente. De asemenea, nuanțele zugrăvelilor sunt alese mai închise astfel încât mobila dim lemn masiv să nu fie foarte prezentă, ci frumos armonizată pentru a se integra reușit în ansamblul camerelor destul de mici. Pentru ca totul să nu pară înghesuit s-a optat pentru pardoseală liberă, deci fără covoare, tocmai pentru a da impresia de spațiu mai amplu. Tâmplăria interioară este însă deschisă la culoare tocmai pentru luminozitate și pentru a nu concura cu piesele de mobilă vechi. Sunt colțuri frumoase în această casă. Sigur te vor inspira și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (2)

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (1)

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (5)

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (4)

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (9)

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (8)

adelaparvu.com despre casa in stil francez cu accente contemporane, design interior, design Mortis Design (7)Foto: Joanna Jurga

5 raspunsuri pentru Amenajată în stil francez, dar și cu accente contemporane

  1. roxana spune:

    Foarte frumos! in acest stil am incercat si eu singura sa decorez apartamentul meu. Avand un buget foarte mic, nu m-am grabit, ci am cautat piesa de piesa de la reduceri. Asta este frumosetea acestui stil, faptul ca nu este o „uniforma”, totul este adunat piesa de piesa, care, prin nu stiu ce anume fac un tot unitar. Era acum cativa ani magazinul condus de 2 frati care se chema „Nora GAllery” pacat ca au dat faliment! niste oameni minunati. Am gasit la ei asa minunatii, comode splendide de mahon, banchete minunate, console incredibile, veioze superbe, pe un pret de nimic. Si acum, dupa vreo 4 ani decand mi-am decorat „casutza”, cand vin seara acasa mi se umple sufletul.

  2. Constantinescu Anne-Marie spune:

    Parchetul este cumva spre gri sau bej? Renovez eu o casa la munte și tot din dorința de spațiu am ales un parchet stejar, dar cred ca, din păcate, are niște nuanțe de gri, eu îmi doream, de fapt, bej fiindcă vreau sa mă axez pe tonuri calde și nu mă pricep la combinații care „ies din tipare” mi se pare ca nu merge deloc cu mobila crem, bej. Sa încerc cu mobila gri cu accente mov? As avea nevoie de un sfat, mulțumesc frumos

  3. Adina spune:

    Este absolut superb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *